Shipping

Bassefix
25.06.2019 kl 14:37 4792

KOMMENTAR:BRED NEDGANG PÅ OSLO BØRS

14:10
Oslo (TDN Direkt): Det er bred nedgang på Oslo Børs tirsdag, som faller noe mer enn de største børsene i Europa.

Uten de store nyhetene faller DNB 2,5 prosent i en generelt svak banksektor i Europa, samtidig som tyske statobligasjonsrenter faller til nye bunnivåer. På Stockholms-børsen faller de fire største bankene mellom 1,5-2,3 prosent.

Shipping-indeksen på Oslo Børs faller omtrent på samme nivå som hovedindeksen tirsdag, mens de fleste shippingsektorene ser ut til å gå inn i et bedre marked, ifølge Pareto Securities.

Shipping-segmentene går nå inn i en periode med strammere markedsforhold, og pilene peker oppover -ikke bare på grunn av kommende implikasjoner drevet av drivstoffreguleringer, skriver meglerhuset i en oppdatering tirsdag.

Meglerhuset viser til at volumer fra Brasil er tilbake til markedet og har drevet opp capesize-markedet, samtidig som uroen i Persiabukta har gitt premie i VLCC-ratene.

Videre finner Pareto VLGC-markedet særlig attraktivt med spotrater på et stabilt høyere nivå.

Derfor forventer vi at inntjeningsestimatene vil bli revidert opp i andre halvår 2019, skriver Pareto Securities.

Utsiktene for 2020 ser også i økende grad lovende ut, og bør støtte verdsettelser i aksjekursene, ifølge meglerhuset.

Ifølge Cleaves Securities har momentumet i spot-ratene for VLGC-skip stagnert noe ettersom VLGC-eiere har tatt ut all arbitrasjen i LPG-befraktning mellom USA og Det fjerne østen.

Meglerhuset mener de nåværende spot ratene kan markere en kortsiktig topp med en nedside mot 30.000 dollar pr dag i tredje kvartal 2019 før ratene vil forsøke seg mot 70-80.000 dollar pr dag i fjerde kvartal 2019.

Clarksons Platou bemerker som Pareto i en oppdatering tirsdag at oppgangen i capesize-ratene reflekterer økt eksport fra Brasil, som forrige uke steg 59 prosent. Ifølge Clarkson Platou er det nå viktig å notere seg at tørrbulk-markedet nå går inn i høysesong, noe som er ventet å drive opp utnyttelsen.

Samlet sett venter vi at capesize-ratene vil fortsette oppover, skriver de i en oppdatering tirsdag.

Baltic Dry indeksen stiger 1,8 prosent tirsdag, mens Golden Ocean Group faller 0,6 prosent. Avance Gas og BW LPG faller henholdsvis 5,4 og 2,5 prosent.


PSP, finans@tdn.no
NS, finans@tdn.no
TDN Direkt, +47 21 95 60 70

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.