Shipping

Volf
26.06.2019 kl 08:57 3635

Oslo (TDN Direkt): Det var bred nedgang på Oslo Børs tirsdag, og falt noe mer enn de største børsene i Europa.

Uten de store nyhetene falt DNB 1,84 prosent i en generelt svak banksektor i Europa, samtidig som tyske statobligasjonsrenter faller til nye bunnivåer. På Stockholms-børsen faller de fire største bankene mellom 0,7-2,4 prosent.

Shipping-indeksen på Oslo Børs falt noe mer enn hovedindeksen tirsdag med en nedgang på rett over en prosent, mens de fleste shippingsektorene ser ut til å gå inn i et bedre marked, ifølge Pareto Securities.

"Shipping-segmentene går nå inn i en periode med strammere markedsforhold, og pilene peker oppover -ikke bare på grunn av kommende implikasjoner drevet av drivstoffreguleringer", skriver meglerhuset i en oppdatering tirsdag.

Meglerhuset viser til at volumer fra Brasil er tilbake til markedet og har drevet opp capesize-markedet, samtidig som uroen i Persiabukta har gitt premie i VLCC-ratene.

Videre finner Pareto VLGC-markedet særlig attraktivt med spotrater på et stabilt høyere nivå.

"Derfor forventer vi at inntjeningsestimatene vil bli revidert opp i andre halvår 2019", skriver Pareto Securities.

Utsiktene for 2020 ser også i økende grad lovende ut, og bør støtte verdsettelser i aksjekursene, ifølge meglerhuset.

Ifølge Cleaves Securities har momentumet i spot-ratene for VLGC-skip stagnert noe ettersom VLGC-eiere har tatt ut all arbitrasjen i LPG-befraktning mellom USA og Det fjerne østen.

Meglerhuset mener de nåværende spot ratene kan markere en kortsiktig topp med en nedside mot 30.000 dollar pr dag i tredje kvartal 2019 før ratene vil forsøke seg mot 70-80.000 dollar pr dag i fjerde kvartal 2019.

Clarksons Platou bemerker som Pareto i en oppdatering tirsdag at oppgangen i capesize-ratene reflekterer økt eksport fra Brasil, som forrige uke steg 59 prosent. Ifølge Clarkson Platou er det nå viktig å notere seg at tørrbulk-markedet nå går inn i høysesong, noe som er ventet å drive opp utnyttelsen.

"Samlet sett venter vi at capesize-ratene vil fortsette oppover", skriver de i en oppdatering tirsdag.

Baltic Dry indeksen steg 1,8 prosent tirsdag, mens Golden Ocean Group falt 1,28 prosent. Avance Gas og BW LPG faller henholdsvis 5,8 og 3,1 prosent.

Telenor var lenge mest omsatt på Oslo Børs tirsdag. Tilsynsmyndigheten ESA vil ikke vil gå videre med etterforskningen av bedriftskontrakter, men har fått ytterligere bevis for selskapets misbruk av dominerende stilling og hindret konkurranse ved å skvise sine grossistkunders marginer på frittstående mobile bredbåndstjenester til privatkunder i Norge, skriver ESA i en melding tirsdag.

DNB Markets nedgraderer Telenor-aksjen til salg fra hold tirsdag, mens kursmålet opprettholdes på 183 kroner pr aksje.

-Vår største bekymringen er at utviklingen i aksjekursen ikke er proporsjonal med utviklingen i selskapet. De gode nyhetene er ganske godt kjent, DTAC og Myanmar fortsetter å forbedre seg, mens konkurransen er på vei opp i Sverige, og er satt til intensiveres i Norge, skriver meglerhuset, som venter en ebitda i andre kvartal på 11.178 millioner, som er 1-2 prosent lavere enn konsensus.

Telenor-aksjen endte ned 0,93 prosent til 186,25 kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 0,91 prosent til 861,59 poeng, omsatt for 3.459 millioner kroner.

TDN Direkt finans@tdn.no

TDN Direkt, +47 21 95 60 70

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.