Finans

Skipssjefen
AXA 26.06.2019 kl 11:19 3147

Det har vert meget tydelig siste månedene hva som foregår i AXA.


DNB er Fredriksens våpendrager mtp kjøp av hans aksjer i AXA.
DNB var garantisten for kursoppgang i AXA i mange år. DNB kjørte anbefalinger i sine ukesportefølger, og anbefalingene kom på løpende bånd. De fikk skriverier i Finansavisen og alt løftet kurs fint opp gang på gang.


Etter at Fredriksen sparket sin "vip" megler, og valgte DNB, så brått opphørte alle anbefalinger, og all kursdrivende informasjo. Alt er satt på "hold" for å ikke drive kurs opp, for det ønsker ikke John Fredriksen, og DNB våger selvsagt ikke å gjøre annet enn Fredriksen har bedt om!
Eneste DNB har beholdt, er kursmålet på 50,- - selv om de jobber mot sitt eget kursmål i praksis.


Man ser at DNB bruker egne aksjer til å dumpe kurs fra 30 den gang, til 17 tallet, og nå fra 24 til 17,40.
Siste 3 ukene ser man at DNB sin algoritne konstant jobber kursen ned, også med sperrer (mange aksjer, hidden)


I hver sluttauksjon dumper de prisen med 20-40 øre, hver dag, men siste par dager har de ikke klart det like godt.

Man ser også at DNB har lånt aksjer av Fredriksen (sammarbeid) 3 uker på rad, ca 300.000 stk. Dette er ikke bra. Og det finnes lover og regler for dette.


Anbefaler alle nå om å sende en epost til de to øverste mailene under, men helst alle, og linke til dette innlegg på Hegnar Forum. NOK er NOK


ah.markets@dnb.no
stockwatch@oslobors.no
tips@hegnar.no
tips@dn.no
tips@e24.no
tips@finansavisen.no
post.okokrim@politiet.no
desken.okokrim@politiet.no


 


Ellers må jeg minne om hva vi fikk på mail av Nordnet i forbindelse med overgang fra Netfonds.
Man kan lure på hvorfor ikke dette følges opp av Markedswath og Oslo børs. Børsen har all info de trenger, og kan enkelt avdekke manipuleringen i sluttauksjon. Børsen vet hvem som kjøper og selger, og de ser hvem som ligger der i ordreboka med urealistiske ordrer.


Det står og at man ikke har lov å drive med shortsalg som følge av manipulering, og ei heller legge ut flere aksjer enn man har til hensikt å selge.
Om man vil shorte, så trenger man ikke konstant legge ut shortordrer i ukesvis, det er manipulering.

Det gjør DNB på vegne av Fredriksen.Viktig informasjon vedrørende handelsregler knyttet til verdipapirer


Meldingen er sendt til samtlige kunder som generell informasjon.


I Norge jobbes det med å innføre tilsvarende regelverk som den europeiske Markedsmisbruksforordningen (MAR) i norsk rett. Nordnet ønsker å informere deg om de viktigste atferdsreglene som må overholdes for å unngå at du handler i strid med både gjeldende og kommende regelverk. Ved handel av verdipapirer (aksjer, derivater m.m.) er følgende eksempler på uønsket handelsatferd.


Markedsmanipulasjon


Markedsmanipulering omfatter i henhold til Markedsmisbruksforordningen (MAR) transaksjoner, handelsordre og atferd som gir og/-eller kan forventes å gi falske og/-eller misvisende signaler om tilbud, etterspørsel eller pris på et finansielt instrument (for eksempel ved handel av aksjer).


Markedsmanipulering betyr således at all handelsatferd som har til formål å forsøke å manipulere handel er forbudt. Alle ordre som er lagt inn på en handelsplass må ha et kommersielt formål i form av reell kjøps- eller salgsinteresse. De neste avsnittene er kun et utvalg av de viktigste eksemplene som kan utgjøre markedsmanipulasjon.Handel med mindre poster med formål om å påvirke «siste pris»


Et handelsmønster som har med formål om å påvirke «siste pris» har fått økt oppmerksomhet fra tilsynsmyndigheter de siste årene. Dette er et handelsmønster hvor aktøren benytter seg av småposter for å manipulere (opp eller ned) det som er oppgitt som «siste pris» for en aksje, derivat eller andre finansielle verdipapirer, og dermed gi villedende signaler med hensyn til pris i markedet.Egenhandel


Som aktør i markedet kan en gjøre seg skyldig i egenhandel (markedsmanipulasjon) dersom en handler med seg selv i markedet via markedsplassen gjennom egne konti(er) eller konti(er) som fremkommer gjennom fullmakter.


For handler som gjennomføres utenfor markedsplassen innebærer det at du som aktør ikke får gjennomføre de selv, men at de skal gjennomføres manuelt. For spørsmål og hjelp angående denne type transaksjon, vennligst kontakt Nordnet Kundeservice (telefon: 23 33 30 23) eller megler (telefon: 23 33 30 23 og tast «1»).Misvisende ordrelegging (Layering/Spoofing)


«Spoofing» er definert som en ordre plassert (kjøp/-og eller salg) med den intensjon om å avbrytes rett før utførelse. «Layering» er en form for «spoofing» der aktøren plasserer flere ordre i markedet med den intensjon om å avbryte de rett før utførelsen.


Overnevnte metoder brukes til å påvirke markedsprisen der aktøren som utfører de har interesse av å påvirke gjeldende pris i sitt favør. Et eksempel er der aktør «X» har interesse av å selge posisjonen sin i selskap «Y», og for å maksimere potensiell gevinst, så kan spoofing og/-eller layering benyttes til å drive prisen opp ved å etablere en misvisende kjøpsinteresse for selskap «Y».


Det er derfor ikke tillatt å plassere ordre uten et kommersielt formål i form av kjøps- eller salgsinteresse.«Pump and Dump» og «Trash and Cash»


Et annet ulovlig handelsmønster er “Pump and Dump”, som innebærer at aktøren som nylig handlet en relativt stor post i et verdipapir, presser prisen opp ved å plassere mindre ordre med økende priser for så å selge (les: dumpe) hele beholdningen til en mer fordelaktig pris. Det motsatte av vil være «Trash and Cash».Innsidehandel


Innsideinformasjon betyr at informasjonen ikke er publisert, og hvis den ble publisert, vil den trolig få innvirkning på prisen til verdipapiret (aksjen), eller derivatet som følger det underliggende verdipapiret.


Innsidehandel betyr at en person som har tilgang til – eller kunnskap om innsideinformasjon (informasjon som ikke er kjent for allmenheten), og handler basert på informasjonen aktøren besitter til sin fordel gjennom kjøp og/-eller salg. Bruk av intern informasjon ved å trekke tilbake eller endre en allerede plassert handelsordre knyttet til verdipapirene som informasjonen vedrører, anses også som innsidehandel. Hvis en aktør har lagt ordren før innsideinformasjonen ble kjent og deretter fjerner ordren etter å ha fått tilgang på informasjonen som kan ha en negativ innvirkning på prisen, så anses dette for å være i konflikt med gjeldene lover og regler knyttet til verdipapirhandel.


Det er heller ikke tillatt å utlevere innsideinformasjon, eller å anbefale noen å kjøpe eller selge verdipapirer på bakgrunn av viten om intern informasjon som ikke er offentlig kjent.


Vi vil informere om at ovennevnte er eksempler på hva som kan betraktes som markedsmanipulering i henhold til Markedsmisbruksforordningen (MAR). Nordnet forpliktet til å rapportere handlinger vi mistenker at kan være knyttet til innsidehandel eller markedsmanipulering til respektive lands tilsynsmyndigheter.Hilsen Nordnet Kundeservice

Redigert 26.06.2019 kl 19:31

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.