Olje

banker8
27.06.2019 kl 08:21 2558

Jeg får nyhetsbrev på mail hver morgen, og håper hver dag at de skal gjenta anbefaling på SDRL. I dag kom det endelig. Jeg tar copy/paste fra dagens brev:

________________________________________
LØFT I ASIA, OPP I OLJE, MYE MAKRO - SDRL, AKSO, PLCS, ARCHER & KVAER
________________________________________

Finjustering av forventningene foran G20 møtet, positive tall fra teknologisektoren og støtte fra oljeprisen via energisektoren trakk det amerikanske aksjemarkedet opp i går, mens en mer laber ordreinngang enn ventet ble tolket negativ i retning og dermed bidro til å holde markedet tilbake. Dow endte tilnærmet uendret, mens S&P500 var ned 0.1% og Nasdaq stengte opp 0.3%. Volumet på de tre hovedindeksene kom inn på 98-106% av gjennomsnittet for de siste tre måneder. Økt risikovilje det siste døgnet har også medført at renten på den amerikanske tiåringen har steget 6 basispunkter til 2.06%, mens VIX-indeksen er ned 0.4% til 16.2 punkter.

Optimismen ser i større grad ut til å være på vei tilbake i de asiatiske markedene i dag og i Japan er Nikkei kort før stengetid opp 0.9%. De viktigste kinesiske indeksene er samtidig opp 1.3%. Oppgangen i Kina kommer blant annet på tall som viser en lav, men positiv, vekst i inntjeningen for industriselskapene i mai. Vi får i løpet av dagen mye viktige nøkkeltall både fra Norden, Europa forøvrig og fra USA. I Norden vil spesielt detaljhandelstallene fra Finland og Norge kunne påvirke enkeltaksjer. Begge kommer før åpning. I tillegg vil kvartalsrapporten fra H&M få mye oppmerksomhet. Ute i Europa vil tillitsindikatorene fra eurosonen og KPI-tallene fra Tyskland kunne påvirke stemningen. Fra USA kommer etter hvert tredje oppdatering av estimert BNP-vekst for Q1. Videre kommer det tall for utviklingen i husholdningenes økonomi gjennom Q1, og vi får ukentlige arbeidsmarkedstall.

Amerikanske oljelagertall lagt frem i går bekreftet reduksjonen i råoljebeholdningene indikert tirsdag. Mens interessen nå i økende grad igjen vendes mot G20 møtet og OPEC+-møtet rett over helgen steg WTI-prisen i går med USD 1.41 pr fat til USD 59.23 pr fat. Prisen har i morgentimene dempet seg noe og ligger i øyeblikket på USD 59.06 pr fat. Brent ligger før åpning på USD 66.21 pr fat, hvilket er opp USD 0.13 pr fat i forhold til ved stengetid i det norske markedet i går.

Vi har gjort en gjennomgang av investeringsplaner, guiding og kontantstrøm hos de største globale oljeselskapene fremover. Vår konklusjon er at dersom leverandørene av tjenester til offshoreindustrien skal oppleve vekst i etterspørselen fremover vil dette være avhengig av at oljeprisen stiger videre og holder seg over USD 65 pr fat. Med oljeprisen på dagens nivå vil aktiviteten etter vårt syn kun holde seg stabil. Bakteppet her er at parallelt med mer enn dobling av oljeprisen siden 2016 har oljeselskapene endret prioriteringene. En økt andel av kontantstrømmen investeres nå onshore, utbytte- og tilbakekjøp av aksjer prioriteres høyere enn tidligere og gjeld nedbetales raskere. Bildet er nyansert, og våre anbefalinger innen sektoren er begrunnet i selskapsspesifikke tilnærminger. Vi dekker 26 selskap innen rigg- og oljeservicesektoren. Innen rigg ser vi størst potensial for Seadrill, med en kjøpsanbefaling og et kursmål på USD 20 pr aksje. Innen subsea og seismikk ser vi mest potensial i henholdsvis Aker Solutions og Polarcus. I Aker Solutions er kursmålet NOK 60 pr aksje, mens vi i Polarcus har et kursmål på NOK 1.50 pr aksje. Blant de øvrige aktørene mener vi Archer og Kværner er best posisjonert og har her kursmål på henholdsvis NOK 7 pr aksje og NOK 19 pr aksje.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.