Olje

SinnaNecer'n
27.06.2019 kl 12:33 1410

IPCC selv fastslo allerede i 2001, at deres forskning og klimamodellering ikke kan brukes til langtidsspådommer om det fremtidige klima: I forskning på og modellering av klimaet, bør vi være oppmerksomme på at vi har å gjøre med et kaotisk, ikke-lineært koblet system, og at langtids forutsigelser av fremtidige klimatilstander ikke er mulig.

Likevel, spåmennene holder på med sitt. Jfr klimasjamanenes spådommer listet opp i starten av denne tråden.

Dessuten, IPCC modellene bygger på ett premiss. At co2 er en drivhusgass og at menneskelige bidrag kan føre til økt temperatur på kloden.
Hittil har ikke IPCC kunnet dokumentere at den atmosfæriske CO2 styrer den globale temperaturen, verken på lang eller kort sikt. Data fra iskjerner viser derimot, at CO2 endrer seg etter temperaturen, og ny forskning viser at det også gjelder i dag. Det er temperaturen som styrer CO2, og ikke omvendt. Det skyldes blant annet at en varm atmosfære kan romme mer CO2 som gasses ut fra havet (Henrys lov). Dessuten avtar effekten av CO2 som drivhusgass logaritmisk med økt CO2-konsentrajon (Beer-Lamberts lov), for effekten flater simpelthen ut.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.