Offshore

Kommentatoren
16.04.2018 kl 13:22 8012

Moro dette her. Har egentlig nesten alt fokus på et annet selskap på Oslo Børs, men er glad jeg slo til på tipset jeg fikk og tok en post i Odfjell Drilling før påske. Tenker foreløpig ikke annet enn å bli sittende.

Synes dette låter veldig bra fra IR-kontakt Eirik Knudsen til TDN Finans!

Knudsen forteller om stigende rater og økt etterspørsel til ODL fra kunder innen "harsh environment" som er selskapets satsingsområde. Høres ut som om vi kan forvente nyheter om økt riggkapasitet når som helst nå!


ODL:SER POSITIV FORWARD-KURVE I MARKEDET, STERK ETTERSPØRSEL -KNUDSEN

10:35

Oslo (TDN Direkt): Odfjell Drilling ser at ratene for harsh environment-rigger bedrer seg, og opplever sterk etterspørsel etter enheter i dette segmentet, ifølge IR-kontakt Eirik Knudsen.

-Ratene har gått litt oppover, og vi ser en positivt forward-kurve i markedet. Ting går forsiktig oppover og markedet begynner å bli strammere for denne typen enheter. Det er sterk etterspørsel etter disse, og oljeselskapene begynner å sikre seg kapasitet både i det korte og lange bildet, sier han til TDN Direkt mandag.

Statoil og Odfjell Drilling meldte i dag om signering av en intensjonsavtale for Deepsea Atlantic for seks brønner til en estimert verdi på 160 millioner dollar, inkludert noen tredjepartstjenester.

Knudsen opplyser at raten på kontrakten er på om lag 295.000 dollar pr dag.

I desember ble Odfjells rigg Deepsea Stavanger sluttet til Aker BP til en dagrate på om lag 280.000 dollar.

Av praktiske årsaker vil Odfjell gjennomføre femårsklassing av riggen i desember 2019, før kontrakten med Statoil starter, ifølge Knudsen.

Normalt skulle riggen ha blitt klasset rundt sommeren 2019.

Knyttet til Deepsea Bergen, som i disse dager går av kontrakt med OMV Norge, sier Knudsen at denne har sitt marked i Nordsjøen, både på britisk og norsk sektor.

Det er her vi primært byr riggen inn på nye områder, sier han.

Etter kontrakten med OMV er fullført vil riggen gå tilbake til Statoil på en brønnkontrakt. Statoil allerede har utøvet flere opsjoner i denne kontrakten og riggen vil arbeide for Statoil ut 2018. Utøver Statoil alle opsjonene vil de ha riggen frem til sommeren 2019, og etter dette har OMV Norge en siste opsjon som vil ha riggen i arbeid frem til andre halvår av 2019 dersom den utøves.

Ellers bekreftet Odfjell Drilling fredag overfor Upstream at selskapet er i markedet på jakt etter mer riggkapasitet.

Knudsen sier til TDN Direkt at harsh environment-segmentet er selskapets fokus.

-Vi har etterspørsel fra kundene etter mer kapasitet. Det er naturlig for oss å se på en rigg med høye spesifikasjoner, og vi er på jakt etter enheter som er tilsvarende det vi nå har i porteføljen vår, sier han.

havard.hansen@tdn.no
TDN Direkt, +47 21 95 60 70

© TDN delayed
Redigert 16.04.2018 kl 14:40

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.