Farma

Hallvar
PHO 04.07.2019 kl 12:58 11699

Det er selvfølgelig mange måter å vurdere/estimere verdien av denne avtalen. Først av alt så henger det jo sammen med grad av suksess for den kinesiske partneren.

En liten øvelse er jo å vurdere hvilken kurspåvirkning denne avtalen vil ha med minimum og maksimal uttelling.

Minimal uttelling er lett å beregne. Vi vet at Photocure vil motta ca 5 mill dollar ved inngåelse. Vil bli bokført i 3Q og vil bidra til en positiv EBIT i kvartalet og mest sannsynlig i 2019. Dette er ca 2 kroner per aksje, så det bidraget er garantert.

Det er vanskeligere å beregne stor suksess. Det snakkes om pasientantall i millionklassen. Vi vet ikke prisen men Vår tidligere leder antydet blockbuster potensialet. La oss gjøre det enkelt å si at det er den maksimale omsetningen av Cevira. Det vil si ca 1 milliard dollar. Det forutsetter selvfølgelig at alt er blitt godkjent og det betyr at Photocure har mottatt ca 2,5 milliarder kroner allerede. Disse utbetalingene vil være ca 100 kroner per aksje.
Utbetalinger som resultat av omsetning vil være årlige inntekter og det står at det vil være mellom 10 og 20% av overskudd. La oss anta at kineserne har en omsetning på 1 milliard dollar og at overskudd er halvparten så skal det utbetales 10-20% av 500 mill dollar. Det kan da bli ca 100 mill dollar eller ca 40 kroner per aksje. Med en p/e på 15 så er det en økning i aksjekurs på ca 600 kroner.

Kort oppsummert vil det minimale bidraget fra avtalen være ca 2 kroner per aksje, mens full suksess skulle medføre en kursøkning på ca 700 kroner per aksje.

Til nå har kursen steget ca 10 kroner. Det betyr at markedet vurderer det som ca 1% sannsynlig at vi oppnår maks uttelling av denne avtalen.

Jeg kan ikke så mye om Cevira, men jeg føler meg sikker på at kineserne har større tro på suksess enn 1%
Redigert 21.01.2021 kl 08:49

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.