Industri

harris73
05.07.2019 kl 11:54 6153

Såg igjennom CEO sin presentasjon på hjemmesiden nå https://www.scanship.no/1q2019-trading-update/
En backlog på 1mrd og bare 1.6 mcap virker lite. Mange innovative selskap har veldig frisk prising og ingen inntjening omtrent. God sammenligning med Warren Buffet fra TS. Scanship er et selskap man enkelt kan forstå og se et stort marked for. Både et value investing case og ny teknologi på en gang.

Om vi ser litt på andre i bransjen grønne aksjer, ser vi en annen i Sverige, Climeon. Nå har de andre teknologier, men sjekk prisingen her likevel.
https://finance.yahoo.com/quote/SSHIP.OL/key-statistics?p=SSHIP.OL
https://finance.yahoo.com/quote/CLIME-B.ST/key-statistics?p=CLIME-B.ST

Scanship har Mcap 1.6 mrd NOK, med 329 mill årlige inntekter, og utbytte 0.1kr. Ebitda 36.8 mill NOK.
Climeon har Mcap 4.37 mrd SEK, med 98 mill årlige inntekter, ingen utbytte. Og minus Ebitda. Pengene går akkurat nå mer ut enn inn i denne fasen.

Climeon er også et ESG selskap, men det ser ut som Scanship er veldig underpriset mot hvor de er økonomisk nå. Veldig sunn utvikling, profitabelt, og stor ordrereserve allerede. Sammenlignet med f.eks Clime, kunne Scanship lett hatt dobbel prising. Selv om potensialet kan se stort ut for sistnemnet globalt senere.
Scanship er ikke overpriset, her sitter man ganske trygt på et profitabelt selskap. Det virker som noen får høydeskrekk siden Scanship har steget mye på kort tid, men på økonomisk utvikling er det helt berettiget, og selskapet er forsatt lavt priset. Her kan man bare sitte i oppgangstrenden, ikke grunn å selge enda.
Redigert 05.07.2019 kl 12:05

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.