Shipping

Braincool
06.07.2019 kl 13:23 3066

Legger inn denne som har kommet i dag. Blir spennende fremover med denne nyheten. Kan ikke skjønne noe annet enn at Avance vil skyte fart. Alle andre har et langt høyere kursmål en den flotte analysen til Dnb.BØRS OG FINANS
Doblingskandidat
Analytiker ser spinnvill oppside i Avance Gas
Joakim Hannisdahl, analysesjef hos Cleaves Securities, tror på kursfest i Avance Gas.

Skipsreder John Fredriksen - Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Skipsreder John Fredriksen - Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Artikkel av: Njål Eivind Kleiven
6. juli 2019 - 12.40
Lest av
769

annonse

Aksjen til LPG-rederiet Avance Gas har doblet seg på børs i 2019 etter at VLGC-ratene har skutt i været.

På nåværende tidspunkt får VLGC-rederne inn 70 tusener dollar per dag i spot-markedet. Dette er rater vi ikke har sett siden toppen av sypersykelen i 2015.

Joakim Hannisdahl, analysesjef hos Cleaves Securities, ser enormt potensiale hos LPG-rederiet og anbefaler kjøp.

- Jeg ville kjøpt Avance Gas, hvor det er rundt 110 prosent oppside til vårt NOK 52 kursmål. Selskapet eier 14 Very Large Gas Carriers (VLGCs), hvor spotinntjeningen har skutt i været og nå ligger rundt tre ganger over cash-breakeven til selskapet, sier Hannisdahl til Hegnar.no.

LPG-rederiene tjener gode penger på å frakte gass fra USA til Asia når prisforskjellen er stor nok til å innkassere en arbitrasjegevinst.

- Amerikansk LPG-eksport er den primære driveren, hvor jeg forventer en årlig økning på 18 prosent i 2019 og 14 prosent i 2020. Jeg ser likheter med forrige sykliske opptur i 2014/15, hvor Avance delte ut ekvivalent til NOK 35 per aksje i dividende til aksjonærene med basis i den samme flåten, heter det fra analysesjefen.

Men også LPG-markedet er sensitivt på en eventuelt nedtur i verdensøkonomien, og en eskalering av handelkrigen kan ødelegge en ny supersykel i sektoren.

- Den største risikoen er en kollaps i oljeprisen og bortfall av etterspørsel i Asia, avslutter Hannisdahl overfor Hegnar.no.

Dette sier konsensus
Avance, der John Fredriksen er største eier med rett i underkant av 20 prosent av aksjene, har høy operasjonell giring, og derfor faller det meste av en rateoppgang rett ned på bunnlinjen.

Konsensusestimater levert av Factset sier at et gjennomsnitt av 10 analytikere forventer 2,22 milloner dollar, tilsvarende 19,13 milloner kroner, på bunnlinjen til LPG-rederiet for inneværende år.

I 2020 forvneter konsensus et resultat på 29,35 millioner dollar, tilsvarende 252,93 millioner kroner, før man i 2021 estimerer hele 48,0 milloner dollar, tilsvarende 413,65 millioner kroner på bunnlinjen.

Hvis konsensus får rett i sine estimater er det åpenbart en stor oppside i gassrederiet som verdsettes til 1,6 milliarder kroner.

Avance-aksjen har klatret hele 107 prosent siden nyttårsrakettene føyk i været.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.