Transport

livecnn
06.07.2019 kl 14:08 2099

Legger inn denne fra fredag ettermiddag. Denne spanske avisen sitter nærmere kildene enn de norske "journalistene" Så kan vi sikkert tåle et stunt fra meglerhus på oppdrag de kommende dagene.

google translate tekst.

Norwegian steg nesten 8% på børsen fredag ​​etter at avisen publiserte planer IAG, den anglo-spansk holdingselskap som styrer British Airways og Iberia å lansere en overtakelsestilbud av norske flyselskapet i de kommende dagene med 1,100 millioner av euro.

Det norske selskapet lukkede på 44 norske kroner, 5,46 euro, og registrerte en økning på 7,66% i dag. Norwegian Air startet dagen med en verdi på 40,87 per aksje NOK 4,24 euro. Etter at markedet åpnet, har firmaet allerede skutt opptil 11%. For sin del, IAG, som har gjentatt på fredag ​​å nekte å kjøpe norsk, har endelig gitt 0,16% etter også klatre begynnelsen av dagen.

Torsdag, Anglo-spansk holding viste et fall hele dagen varierer mellom 5% og 7%. Men i sluttauksjonen holdt 17:30 til 17:35 for å balansere pris mellom tilbud og etterspørsel, selskapet steg ca 9%, endelig avslutning med en økning på 3, 75%. Denne variasjonen innebærer at i de siste fem minuttene av handelen torsdag investorer gjennomført transaksjoner verdt 810 millioner euro.

Økningen i prisen på det norske firmaet skjer etter Okdiario fredag ​​offentliggjort planer om å lansere en overtakelsestilbud IAG for Norwegian i neste fjorten dager for 1100 millioner euro. Anbefales av JP Morgan, vil IAG prøve å gripe norsk firma, denne gangen med godkjenning av styret i selskapet som følge av tilbaketrekking av tidligere president Bjørn Kise. Kise har gjentatte ganger nektet å tillate overtakelse av IAG.

Uten fallgruve av Kise, JP Morgan, er finansiell rådgiver IAG handel mellom 70 og 85 kroner per aksje, verdsetter selskapet til ca 1100 millioner euro for å endre. "Det vil være et bud på 100% av norske, med forbehold om å skaffe 51% av selskapet i det minste", forklarer kilder kjent med driften og denne avisen publiserte fredag.


IAG løser tre problemer

For den spansk-spanske gruppen, som har økt 6% passasjerer transportert i juni, er operasjonen positiv fordi det ville løse tre problemer. Den første er den sterke konkurransen fra Norwegian i London og Madrid.
JP Morgan har faktisk 80 millioner euro i skade fra Norwegian konkurranse om IAG.

En annen av dilemmaene som holdingselskapet ville løse med dette kjøpet ville være "Brexit" og forpliktelsen som ble pålagt av Brussels på flyselskapene å ha et flertall i Europa for å kunne drive fly på det gamle kontinentet. Og til slutt, synergier av arbeid og spor.

https://okdiario.com/economia/norwegian-dispara-10-bolsa-oferta-que-prepara-iag-1-100-millones-4335857
Redigert 06.07.2019 kl 14:21

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.