Farma

Snøffelen
06.07.2019 kl 17:06 4881

I Asieris-meldingen står det:

“Cevira® is in development as a treatment for high grade cervical dysplasia.”

Jeg mener at det må være det som refereres til som HSIL, eller CIN2 og CIN3, dvs stadier hvor man må konisere (fjerne ved laser eller skalpell) en del av cervix.

Det står videre at:

“Approval of a second indication in China, the US and the EU would result in payments of up to USD 14 million. Additionally, sales royalties will apply in all markets.”

Jeg vil gjette på at “a second indication” betyr LSIL (low grade), eller CIN1. I slike tilfeller koniserer man ikke, men inngår i jevnlig kontroll og overvåking.

Det vi likevel være meget aktuelt å bruke Cevira på CIN1/LSIL, ikke bare fordi Cevira har vist resultater til å være effektiv her også, men Cevira 5% hadde svært gode resultater på HPV-clearance også (83%). Og som kjent er det et flertall som ikke tar HPV-vaksine, videre er mange allerede smittet av HPV, slik at selv om alle i hele verden fra i dag tok HPV-vaksinen ville det fortsatt være et enormt marked for Cevira.
Videre er som kjent HPV-vaksiner som eks Gardasil profylaktisk (forebyggende) og ikke terapeutisk (behandlende).

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.