Transport

minsin
07.07.2019 kl 12:32 6881

hmm NAS taper omlag 300 mill i billett inntekter pr mnd , så lenge MAX står på bakken ..
Utgiftene med å ha flyene med å ha flyene stående på bakken er vel rundt 100 mill mnd,
Erstatning vil bli en plass mellom dette .. så står flyene på bakken til Medio August , kan det være snakk om 0,5 - 1,5 mrd.
I tillegg kan det komme div kompensasjoner - NAS har utsatt 14 Max fly leveringer , noe som er meget positivt for Boeing, siden de allerede er milevis bak leverings planen.
Verdiforringelsen av MAX etter at flyene er satt på bakken er, helt sikkert også ett moment. Har flyene tapt seg over "100 mill" i verdi , så er det klart slikt skal kompenseres på en eller annen måte
Er mye fin juss, konfidensielle avtaler etc som vil påvirke erstatningen.
NAS har Boeings gold care avtale( pop kalt "gull kortet".ca 60 flyselskaper har denne "forsikringen") , som vil kompensere utover det andre selskap vil få i erstatning
Ser derfor ikke bort fra erstatning/kompensasjon kan være mellom 1,5 og 2 mrd , om flyene står på bakken til August.
Siden det er mange deler i en slik Erstatning/kompensasjon , vil ikke dette komme som en engangs utbetaling - men i flere puljer.
Tror nok Boeing har allerede funnet frem en foreløpig fordelings nøkkel , slik at utbetalinger vil komme når Boeing vet flyene kommer i luften - gjerne før.
For Boeings vil erstatningene komme opp i mange titalls milliarder , ikke usannsynlig at de må ut mellom 50 og 100 mrd( 5 mnd stopp) , avhengig når flyene kommer igjen i trafikk.

Forøvrig tror jeg aksjekursen allerede har priset inn en erstatning på ca 500 mill.så da gjenstår det ca ca 20 pst oppgang om jeg får rett- i den grad man kan tenke i de baner :-)

https://www.abcnyheter.no/penger/naeringsliv/2019/04/24/195572432/norwegian-enige-med-boeing-om-utsettelse-av-levering-av-14-max-fly
https://e24.no/boers-og-finans/boeing/cnn-om-boeings-kostnadsmareritt-kan-tape-43-milliarder-kroner-paa-max-stansen/24581445
Redigert 07.07.2019 kl 13:11

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.