Transport

livecnn
07.07.2019 kl 13:49 6749

Dette er en enkel og grei oppsummering fra førstegangs skribent :-)

MartinBangkok


Den spanske nettavisen OK Diario ("OK Avis" på norsk) insisterer på at IAG har oppkjøpsplaner i ny artikkel publisert i går fredag:
https://okdiario.com/economia/norwegian-dispara-10-bolsa-oferta-que-prepara-iag-1-100-millones-4335857

Ifølge nettavisen er det tre hovedgrunner til at IAG vil kjøpe NAS:
1: Ifølge JP Morgan fører konkurransen fra NAS kun på Madrid og London til et IAG-tap på 80 millioner euro (avisen angir ikke for hvilket tidsrom)
2: Løser Brexit-problematikken for IAG (EUs krav til at selskapet er majoritetseid i Europa)
3: Synergier ruteplan/slotter

Prøvde å finne litt ut om avisen OK Diario: Den er Spanias 12. største nettsted totalt (ifølge Alexa.com https://www.alexa.com/topsites/countries/ES) og har 33 millioner lesere per måned (usikker på om dette er unike lesere eller IP-adresser). Avisen er konservativ/liberalistisk/nasjonalistisk og en "protestavis". Hører vi Frp? Av spanske medier/aviser er det kun Marca og El Pais som er større og de er kun litt større på hhv. 9 og 11. plass.

I artikkelen jeg viser til over er det også et avsnitt tom en mistenkelig bevegelse i IAG-aksjen torsdag (få timer før avisen kjørte første sak torsdag klokken 22.28). IAG-aksjen var torsdag ettermiddag på vei til å stenge ned mellom 5 og 7%. Men i avslutningsauksjonen spratt den opp 9% og endte opp 3,5% etter en omsetning i sluttauksjonen (som er fem minutter) på 810 millioner euro. Dette altså ifølge OK Diario.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.