Skatt og avgift

Fluefiskeren
09.07.2019 kl 09:34 602

Du er nok litt faglig utdatert ,Odi-1, på dette også. Fra LHL:

«I de senere år har det kommet en del forskning som tyder på at melk og meieriprodukter i kostholdet kan bidra til å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer, til tross for at melkefettet er rikt på mettede fettsyrer som øker kolesterolnivåene.»

https://www.lhl.no/et-sunnere-liv/ernaring-mat-og-helse/kalsium-i-melk-og-ost-kan-gi-mindre-kolesterolokninger/


«I 2010 kom Peter C. Elwood og medarbeidere ut med en ny metaanlyse der man ikke bare så på effekten av  drikke melk, men også effekten av å spise andre melkeprodukter. Resultatene fra denne studien tyder på at de som har det høyseste inntaket av meieriprodukter har lavere risiko for hjerte- og karsykdommer enn de som har det laveste inntaket.

I European Journal of Nutrition ble det i 2009 publisert en review artikkel der forfatterne vurderer forskjellige ernæringsmessige aspekter ved melkeprodukter opp mot hjerte- og karsykdommer. Studien konkluderer med at det er ingen klare bevis for at konsum av melkeprodukter er konsekvent assosiert med økt risiko for hjerte- og karsykdom.

Samme året ble det publisert en meta- analyse i Archives of Internal Medicine, der det verken ble funnet positive eller negativ sammenheng mellom melkeinntak og hjerte- og karsykdommer.»

https://bramat.no/kosthold/matvarer/655-gir-melk-okt-risiko-for-hjerte-og-karsykdom

Vi kan vel konkludere med at melk og melkeprodukter ikke synes å ha noen negativ effekt når det gjelder hjerte)- og karsykdommer. Aller nyeste studier viser også at melkefett kan motvirke diabetes-2.
Redigert 09.07.2019 kl 09:37

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.