Eiendom

Olav2
21.04.2018 kl 17:27 5442

I går åpnet Zara på Sandvika Storsenter. Antall kvadratmeter handelsareal i bruk økte i går med 5,2 %. Omsetningen på senteret øker minst like mye. Fra 1. kvartals omsetningsfall på 1 % blir det nærmere 10 % vekst i 2. kvartal i forhold til fjorårets omsetning. I fjor var omsetningen i 2. kvartal hemmet av utvidelsen av lokalene til XXL slik at man i år får en dobbel vekststimulans i form av både Zaras oppstart tidlig i årets 2. kvartal og XXLs utvidelse i fjorårets 2. kvartal. På toppen av Kvaruds omsetningsliste for 1. halvår 2018 vil Sandvika Storsenter trone med en omsetningsvekst på ca 4 % fra i fjor. Kvarud gir halvårstall som blir et gjennomsnitt av 1. kvartals 1 % fall og 2. kvartals nærmere 10 % stigning. I forhold til fjorårets tall blir det kraftig vekst for Sandvika Storsenter i alle de 4 kommende kvartalene fra årets 2. kvartal til neste års 1. kvartal.

Fra årets 4. kvartal blir Sandvika Storsenter forbigått i vekstprosent både av nummer 3 Amfi Moa og nummer 4 Lagunen Storsenter på Kvaruds omsetningsliste da deres gigantutbygginger blir ferdige. Som også utbyggingene på nummer 25 Amfi Madla, nummer 26 Amfi Steinkjer og nummer 59 Oasen Storsenter blir ferdige i 4. kvartal 2018 med etterfølgende 2-sifret omsetningsvekst.

Det blir omsetningsrekorder på norske kjøpesentre i fleng i 4. kvartal 2018 som trolig vil passe godt inn i forlengelsen av den omvendte situasjonen innen netthandel. F.eks. vil man neppe se mere til Kolonial.nos bilpark når fellesferien starter. Ryktene om at den største innen matvarer på nett må legge inn årene før fellesferien medfører riktighet hvis ikke Rasmussengruppen enda en gang slenger inn noen hundretalls millioner i det fremtidige konkursboet. Men så dumme kan de vel ikke være nå som selv sentralt plasserte i Kolonial.no har mistet troen.

https://www.facebook.com/SandvikaStorsenter/videos/10156213458493480/
Redigert 20.01.2021 kl 19:38

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.