Finans og forsikring

espetalen84
04.12.2017 kl 13:58 3982

Thor Chr. Jensen skriver børskommentar i DN i dag med overskriften: "Bank Norwegian er trolig den største boblen på Oslo Børs", med inngress "Selg alt før det er for sent". I den oppbrinnelige artikkelen har han resonnert med at Bank Norwegian hadde renteinntekter på 2,2mrd kroner i Q3 noe som gir estimert renteinntekt over et år på 8,8 mrd kroner som igjen gir gj.snitt rente på 29,3%, siden NOFI hadde samlet netto utlån til kunder på 30,1 mrd kroner ved utgangen av tredje kvartal. Det eneste problemet er at renteinntektene til NOFI i Q3 var 1,069mrd noe som han nå med et pennestrøk har rettet til 1,1mrd kroner og resonnerer seg da frem til årlig estimert renteinntekt på 4,4 mrd (kraftig opprunding i estimatet altså) , noe som gir en estimert gj.snitt rente til 15%. Hvorpå han skriver: "15 prosent! For å låne penger i banken?". Har ikke lest den oppbrinnelige artikkelen, men regner med at formuleringen der var: "29,3 prosent! For å låne penger i banken?"......

Lite seriøst av en finansjournalist og bomme så kraftig, også bare skifte tallene i resonnementet uten å ta stilling til om overskriften og resten av artikkelen ikke burde vært omformulert også, om ikke trukket i sin helhet da det er åpenbart at journalisten ikke har satt seg nok inn i selskapet av flere grunner enn at han ikke har forstått siste kvartalsregnskap.
Redigert 21.01.2021 kl 01:11

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.