Farma

Londonmannen
19.07.2019 kl 15:11 563

"Det er vel ikke større forskjell på blått og hvitt lys enn fargen, kan de bruke det ene kan de også bruke det andre."

Jeg skjønner at flere av dere har den oppfatningen; har man operert hvitt lys så kan man operere blått lyds timen etterpå. Og når DS hevder noe annet, så må det tydeligvis være tøv. Makan til arrogante skribenter!

For det første er det ikke bare å banke på og selge scope med en annen lysfarge. Man selger en helt ny teknologi; BLCC. Med det følger det at urologer må gå over fra noe de er vant med til noe nytt. Hørt om endringsvegring? Tror ikke holdningen til å gå fra noe kjent og kjært til noe nytt og ukjent er annerledes i USA enn det er i Norge. Der har du første hinderet.

Når det er passert, så treffer man på den finansielle biten. Burde være overkommelig da prisen på utstyret ikke er avskekkende. Men noen må ta en avgjørelse og det må ganske sikkert gåes noen runder for å få klarert den biten.

Så er det opplæring av staben, dvs leger, sykepleiere, kontorpersonell osv. Pasientene må møte en time tidligere enn selve timen for undersøkelse. Da berører man problemet logistikk. Hvor skal pasienten oppholde seg når cysview settes og hvor skal pasientene oppholde seg i påvente av undersøkelsen? Hvor lang tid tar selve undersøkelsen? Kortere eller lengre tid enn det pasienten må vente på at Cysview skal tas opp av kreftcellene? Dersom undersøkelsen går raskere kan man eventuelt ta inn pasienter hver halvtime for å få satt cysview? Er der rom nok eller må man bygge om avdelinger for at logistikkene skal fungere? Hvor lang tid tar det og hva vil det koste sykehuset?

Det er ganske sikkert et skjemavelde både før og etter undersøkelsen. Kontorpersonell i skranken må læres opp i dette for å sikre korrekt refusjon.

Leger/urologer må læres opp til å betjene nytt utstyr og ikke minst tolke bildene og gjøre det som skal gjøres med pasienten. Hvor mange må læres opp? Hvor lang tid trenger man for å sikre at urologene er på høyde med å bruke nytt utstyr? Hvilke opplæring trenger sykepleierne?

Dette er bare noen av de utfordringene som møter PHO sine folk når de skal selge inn ny teknologi. Og dette er ikke noe som blir gjort i løpet av en dag, men noe som trekker ut over tid. I tillegg jobbes der trolig med flere sykehus i parallell.

Men det er lett å sitte som besserwisser i sydhellinga til Nordpolen og fortelle amerikanerne hvor enkelt det burde vært gjort. Vi er flinke til slikt her i Norge. Vi er i bare verdensmestre på ski, men stort sett på alle områder. Ihvertfall i teorien. Og det som andre måtte hevde er trolig bare bløff og for å glatte over andre problemer som at pasientene i USA ikke ønsker å bli behandlet med en ny, bedre og mer komfortabel teknologi.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.