Industri

Barbro
20.07.2019 kl 12:47 4992

https://www.reuters.com/article/us-huawei-tech-usa/white-house-to-host-meeting-with-tech-executives-on-huawei-ban-sources-idUSKCN1UE2NP

Hvite hus for å være vert for møte med teknologiske ledere på Huawei-forbudet: kilder
David Shepardson, Alexandra Alper
3 MIN LES

WASHINGTON (Reuters) - Det hvite husets økonomiske rådgiver Larry Kudlow arrangerer et møte med halvledere og programansvarlige på mandag for å diskutere USAs forbud mot salg til Kinas Huawei Technologies Co Ltd, sa to kilder som ble informert om møtet fredag.

En Huawei-logo er avbildet i butikken deres på Vina del Mar, Chile 18. juli 2019. REUTERS / Rodrigo Garrido
Treasury sekretær Steven Mnuchin vil også delta i White House-arrangementet, som chipmakers Intel Corp (INTC.O) og Qualcomm Inc (QCOM.O) har blitt invitert, sa folkene.

Et hvite hus offisielt bekreftet møtet ville finne sted, bemerker at Google (GOOGL.O) og Micron (MU.O) ville delta, men sa det hadde blitt kalt for å diskutere økonomiske forhold.

Hensikten med Huawei var å "komme opp, men at det ikke er grunnen til at de ringer til møtet," sa tjenestemannen, som snakket på betingelse av anonymitet.

Fremtiden for amerikanske selskapers bånd til Huawei, verdens nr. 1 produsent av telekommunikasjonsutstyr, forblir usikkert etter at Trump-administrasjonen satte selskapet på en svarteliste i mai, med henvisning til nasjonale sikkerhetsproblemer.

Flyttet forbudte amerikanske selskaper fra å selge de fleste amerikanske deler og komponenter til det uten spesielle lisenser, men president Donald Trump sa forrige måned at amerikanske firmaer kunne gjenoppta salget med sikte på å gjenopplive handelsforhandlinger med Beijing.

Flere uker etter kunngjøringen er det fortsatt ikke kommende detaljer om hva den nye politikken mot selskapet er.

Commerce Department sekretær Wilbur Ross har sagt lisenser vil bli utstedt der det ikke er noen trussel mot nasjonal sikkerhet. Reuters rapporterte at USA kan godkjenne lisenser for bedrifter å starte nytt salg i løpet av noen uker.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.