Industri

p8
20.07.2019 kl 18:58 2890

Jeg liker Elkem, og ja de har verdier, men det er liten tvil om at europeiske selskaper blir utkonkurrert av asiatiske selskaper og ikke bare Kina. Ja, nå eier Elkem fabrikker i Kina men det er også en stor risiko. Handelkrigen mellom Kina og USA er stygg, og det er masse industri i Kina som ikke har livets rett egentlig. De blir subsidiert av Kina for å holde seg i live. Feks sol, alu og gjødsel bedrifter i Norge har fått kjenne det virkelig pga Kina har subsidiert bedrifter lokalt i Kina og presset markedet rett ned. Nhy har gjort det dårlig i mange år, litt bedre i det siste. Yara har vært dårlig også, men litt bedring nå, og REC har vært en katastrofe.

At Elkem skal gjøre det så veldig bra på nye produkter har jeg ikke stor tro på. Det er masse konkurranse der ute, men et svakere Kina er nok positivt på ny industri, men negativ for kjerneområdet til Elkem. Europa blir spist opp av Asia det er realiteten. Det er også riktig at Elkem er mindre interessant nå med kinesiske eiere etter handelskrig og det presser kursen ned.
Redigert 20.07.2019 kl 19:02

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.