Offshore

5198
NODL 29.04.2018 kl 11:54 8943

Merkelig at ikke flere har fått opp øynene for denne? Mange som opererer med kursmål rundt 100kr på denne.

Boreskip kan bli det neste for Fredriksen
OLJESERVICE: Etter å ha kjøpt to borerigger på billigsalg, vil Northern Drilling rette øynene mot boreskip, tror flere meglerhus.
FRANK HELGE NJØSEN
John Fredriksen-eide Northern Drilling er i dag det tredje største riggselskapet på Oslo Børs, målt i børsverdi. Med 4,7 milliarder kroner prises egenkapitalen i selskapet til nesten fem ganger det Seadrill gjør akkurat nå.
Arctic Securities mener Northern Drilling kunne ha vært det nest største riggselskapet på vår hjemlige børs, for meglerhuset ser en oppside i aksjen på mer enn 50 prosent.
Venter jobb til riggene
Northern Drilling er et veddemål på utsiktene til halvt nedsenkbare rigger som opererer i værharde områder.
Selskapet har kjøpt to slike enheter fra verftene – riggene West Mira og Bollsta Dolphin. Den første ble bestilt av Seadrill, men aldri overtatt, mens den andre opprinnelig ble bygget for Fred. Olsen Energy.
«Vi er positive og tror både West Mira og Bollsta vil klare å sikre seg jobb,» skriver meglerhusets analytikere i en oppdatering.
De mener markedsutsiktene for værharde områder er i bedring, og at høyere dagrater og/eller utnyttelse burde bidra til høyere verdier for denne typen rigger.
Boreskip neste?
Det som kan bli den neste katalysatoren for Northern Drilling-kursen er kjøp av boreskip, mener Arctic.
Ifølge meglerhuset kan kjøp av boreskip til riktig pris, leveringsdato og lav gjeld skape ytterligere oppsidepotensial, selv om selskapet trenger påfyll av egenkapital for å gjøre dette.
«Vi mener det er et riktig tidspunkt å kjøpe «strandede» boreskip på hvis man legger til grunn samme betingelser som for Mira og Bollsta,» skriver rigganalytikerne i Arctic Securities i en oppdatering.
Årsaken er blant annet et marked i bedring, at verftsprisene trolig har nådd bunnen og et betydelig oppsidepotensial.
Det at Seadrill snart er ute av konkursbeskyttelse («Chapter 11») kan også bidra til mer kjøpsaktivitet. Blant annet vil boreskip som Seadrill bestilte på sørkoreanske verft kunne være aktuelle kandidater for Northern Drilling. Finansavisen skrev i slutten av mars at Seadrill da hadde avbestilt de fire boreskipene West Draco, West Dorado, West Aquila og West Libra, som opprinnelig ble kontrahert i 2013.
Arctic Securities har en kjøpsanbefaling på Northern Drilling med kursmål 94 kroner basert på dagens valutakurs. Det gir en oppside på over 50 prosent i forhold til gårsdagens aksjekurs.
«Men vi ser ytterligere oppsidepotensial ved kjøp av boreskip,» heter det fra meglerhuset.
Tror også på skip
I forrige uke sendte også Pareto Securities ut en oppdatering der det ble angitt at boreskip kunne bli det neste for Northern Drilling. Meglerhusene venter at verftene vil være villige til å inngå kontrakter med attraktive leveringsbetingelser for å bli kvitt skipene som ligger der. Verdien på boreskipene ventes å være lavere enn de var for flyterriggene for ett år siden, ifølge Pareto.


Plutselig har omsetningen i denne skutt fart, skjelden slikt skjer uten at det kommer noen nyheter de neste ukene.
Hva er grunnen til at denne er så lite omtalt og omsatt om en ser i forhold til de andre boreselskapene? Her er det Fredriksen som styrer showet, dvs at denne burdet vært priset til 20-30% over NAV bare pga hans gode historie.

I dag er jo ikke selskapet priset til stort mer en de kjøpte riggene for og dette har jo vist seg å være noen utrolig gode kjøp. Mulig at Fredriksen sparte så mye som 300 000$ dette er ikke tatt med i prisingen av aksjen.

Må vi ha kontrakter før noen er villig til å dra opp kursen i denne?
Redigert 29.04.2018 kl 11:55

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.