Olje

Badabing!
02.05.2018 kl 12:18 8519

At kursen dropper hvis WRL mister Tembo er vel udiskutabelt. Selvfølgelig vil et nederlag for selskapet gi et negativt utslag i kursen. Størrelsen på utslaget kan dog diskuteres.

Tynger Tembo kursen med sin usikkerhet om hvor mye cash en i så fall må ut med? Vil det være en befrielse å gi slipp på Tembo?

WRL må være det eneste E&P selskapet på Oslo børs hvor aksjonærer er mer bekymret for hvor mye en letelisens vil koste før den i det hele tatt er farmet ned, i stedet for å vurdere potensialet for avtalen eller prospektet. Det sier seg selv at WRL ikke vil utforske lisensen selv. Selskapet har som ambisjon å oppnå en gunstig avtale (full carry) - altså blir lisensen i så måte en ren bonus. Hvis man oppnår en mindre god avtale, la oss si en eierandel på 20% og med 10% kostnadsandel for 1-2 explorationbrønner vil ikke det kvele selskapet eller aksjonærer. Alt dette på toppen av MB.

Aller først må den eksisterende søknaden om utsettelse innvilges. Hvis man da ikke makter å farme ned lisensen så droppes den, eller løper ut uten at forpliktelsene overholdes.

Eksempel på en farm-in-avtale fra APCL:

The incoming party proposes to farm-in to the A1 licence for a 70% operated interest in return for:

a) reimbursing 100% of certain licence fee costs.
b) paying 100% of PSDM reprocessing
c) paying 100% Of the first exploration well.
d) paying 85% of the second exploration well.
Redigert 02.05.2018 kl 12:28

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.