Olje

fremogtilbake
02.05.2018 kl 14:31 8188

Nå er det jo ikke GF som bestemmer hva slags deal man skal akseptere eller ikke på Tembo, det er det styret som gjør. GF står jo selvfølgelig da fritt til å velge nytt styre, om de ikke liker hva styret vedtar. Men jeg ser det vel som ganske sikkert at enhver avgjørelse styret tar om Tembo, vil være avklart på forhånd med de største aksjonærene.

Et internt estimat på P50 kan være (nesten) like god som en CPR, om man legger frem noe underliggende materiale. Det har ikke WRL så langt gjort, det er mere tenk på et tall. Derfor kan det utmerket godt være at tallene kan rettferdiggjøres, men ikke om vi kun baserer oss på det vi har sett så langt. Hvis de vil at markedet skal gi dem noe verdi for Tembo, bør de legge frem en CPR, komme med noe konkret om hvor de 1.7 Tcf kommer fra, eller farme ut lisensen (til noen som da sikkert har sett det underliggende materialet som 1.7 Tcf bygger på). EDIT For øyeblikket er det vel en del som regner negativ verdi på Tembo, fordi de tror styret vil bruke av selskapets egne penger (som de jo tross alt har gjort de siste par årene). Fjerner man den usikkerheten (om det er forlengelse eller tap), vil det sikkert hjelpe på kursen etterhvert, selv om et tap av lisensen sikkert vil gi et kortsiktig kursfall, og kanskje medføre at noen av aksjonærene selger seg ut.

Skjer neppe noe særlig i aksjen inntil Jersing er på plass, selskapet er vel nå i litt vente-modus. Selvfølgelig kan det jo komme en melding om Tembo, om det blir en forlengelse eller et avslag. Over tid vil aksjen etterhvert reprises, det kommer jo greie penger inn hver måned, men bortsett fra Tembo er det vel mest størrelsen på pengebingen som betyr noe. Det blir spennede å se hva Jersing gjør med dette selskapet og hva styret vil at han skal gjøre. Han vil i alle fall få en del penger til rådighet fremover.
Redigert 02.05.2018 kl 14:36

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.