Shipping

Frodon
29.07.2019 kl 11:13 7118

Stig Myrseth har Okeanis Eco Tankers i Dovre porteføljen sin:

https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2019/07/Stig-Myrseth-anbefaler-seks-aksjer4

Her er utdrag fra deler av teksten Myrseth skrev når han tok Okeanis inn i porteføljen sin:

«Nybyggprisene opp?
Qatar annonserte nylig tidenes største nybyggordre for opp mot hundre LNG-skip, og verftene som ligger an til å konstruere disse, er typisk de samme som leverer stortankskip. Med fulle ordrebøker vil det bli lettere for verft å øke prisen på fremtidige kontrakter.

Stålprisen i Kina er også doblet siden bunnen i 2016, noe som både taler for høyere nybyggpriser og gjør skroting av eldre tonnasje mer attraktivt. Drivstoffkostnaden vil gå opp etter at IMO 2020 er implementert, og det favorisere moderne skip med lavere forbruk.

En spennende aksje er Okeanis Eco Tankers. Rederiet ble notert på Oslo Børs i fjor og omsettes fortsatt rundt emisjonskurs. Selskapet har fullfinansiert levering av åtte nye stortankskip gjennom 2019 og kan i et stramt marked tjene opp mot halvparten av dagens markedsverdi årlig.

Rundt 20 prosent rabatt mot netto stålverdi gjør i tillegg selskapet til en oppkjøpskandidat. Dette gir Okeanis en plass i Dovre-porteføljen»
Redigert 29.07.2019 kl 11:47

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.