Skatt og avgift

Kharman
02.08.2019 kl 13:33 159

Hei, Håper noen kan hjelpe meg litt med et problem, kanskje noen har litt erfaring med dette også?

Har fast jobb, og nå får jeg muligheten til å jobbe litt ved siden av i to år. Kommer til å tjene ca 250K i året ved siden av fast jobb. Så langt er det et enkeltmannsforetak (ENK) som slår meg som beste løsning. Lite hassle og ganske oversiktlig.

Så...

Videre har jeg tenkt at hoveddelen av inntektene til firmaet skal investeres, jeg må nok ta ut noe symbolsk som lønn, men i hovedsak skal alt inn i aksjer. Da har jeg googlet meg frem til at et AS kan være best (spesielt med tanke på økt risiko). Er det noen her som har et AS kombinert med jobb og som kan si meg noe om kompleksitet på å drive dette. Jeg kommer aldri opp i kravene for revisjon, og tenker at jeg vil ha ca 5 aksjetransaksjoner pr mnd fremover, en regnskapsmessig drøm, med andre ord.
Er det verdt den ekstra innsatsen med et AS, eller er det mye ekstrainnsats contra et ENK? Er det et alternativ å ha et investerings-ENK?
Har noen erfaringer å dele rundt dette?

Takker
//Kh

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.