Shipping

LPG 06.08.2019 kl 09:40 2374

Pris
Nå kommer resultatene. Da får flere opp øynene da aksje både Bwlpg og Avance prises til ca PE 1.

Utbytte
Bwlpg er i utbytteposisjon og jeg forventer kvartalsvise utbytter dvs at store deler av investeringen kommer tilbake. For avance må de reforhandle med banken ettersom et lån på ca MNOK 300 er til hinder. Samtidig er det vel kanskje det avance har tjent i dette kvartalet så de er kanskje også snart i utbytteposisjon.

IMO
Utover høsten kan man forvente investorer som jakter IMO eksponering. Da blir LPG markedet en av markedene investorene potensielt hiver seg etter.

Fremtidsutsikter
Analytikere venter flere år med et god marked. En sterk bidragsyter til dette er de strukturelle endringene i oljemarkedet det shale produksjonen har vokst og forventes øke mhp eksport. Det er oppstått en arbitrage på prisen på LPG som betyr økt reisevei og belastning for båtene. Dernest har etterspørselen etter lpg vokst betraktelig fra en rekke land. Denne veksten vil øke i fart spesielt India.

Tilbud av båter
Det forventes noen flere båter neste år. Men det er begrenset. Nybyggstakten er historisk lav.

Dersom du vurderer å investere i LPG markedet så bør du lese deg opp og verifisere de tingene jeg skriver. Lykke til:)

Redigert 20.01.2021 kl 23:08

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.