Offshore

OldNick
06.08.2019 kl 10:00 2613

Hei,

Jeg har ingen spesiell innsikt i rigg-markedet, og innehar heller ingen riggaksjer for øyeblikket.

Offshore-markedet vil nok livne til igjen, men det er når vi ser at veksten i skifer-produksjonen i USA topper ut, eller ihvertfall dabber av.

Akkurat nå er vekten i E.Ford negativ, mens Bakken er på platå, og sannsynligvis ikke vil vokse særlig mer før de evt. får bygget mer rørledninger (ikke bare for råolje, men også for NG).

Så det er Permian det står på, der er potensialet for videre vekst fortsatt tilstede. men, veksten dabber av.

På kort sikt har det betydning for oljeprisene utover høsten hvor mye videre trekk vi får se i USA's råolje-lager, som sist uke ble rapportert å være 437 miil. fat. Hvis vi kommer rundt eller under 400 mill. fat før denne sommeren er over, bør oljeprisene løfte seg til +$60/65, og da vil markedet puste mye lettere.

Personlig vil jeg vente å se det an med riggaksjer, hvis man ikke er spesielt risikovillig. Det er store svinginger for tiden, nesten så man får følelsen av å "være tilbake til finanskrisen". +5%, -10%, +8%, -4% osv. Kan bli penger av daytrading her, men foreløpig har kursene falt mye mer enn de har steget.

Også har vi problemet med investorsentiment. ESG-syndromet, hvor investorer og forvaltere tror eller har den oppfatningen av at å investere i fossil-industriene bør unngås. Det har et vedvarende salgs-press, og samtidig ser shortere en mulighet i ekstraordinære fall, slik at mange aksjer har stor short-andel, men jeg tror dette er et større problem på NYSE enn OSE.

Men, verden trenger fossile energikilder lenge enda, mye lenger enn vår levetid. Og dersom verden forsøker å forsere overgangen fortere enn det er økonomisk forsvarlig, vil oljemarkedet, som "prises på den marginale tønna" svare med å senke oljeprisene og gjøre produktet mer konkurransedyktig mot alternativene. Og de fleste samfunn i verden har ikke samme overskuddsøkonomi som Norge (som har konvertert råvarer i bakken til verdifull valuta på oljefondet og blitt rike på det), og vil dra nytte av denne konkurransen og holde fossil-markedet oppe.
Redigert 21.01.2021 kl 03:00

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.