Innovasjon

PSI- Investor
06.08.2019 kl 10:34 476

Jeg tror at det slett ikke bare er jeg som er lei av ensidig mas om at man ikke må kjøre dieselbil eller fly.
Debatten burde omfattet mye mer. F eks kunne noen med god kunnskap satt opp en liste over ting det er dumt å gjøre og hva alternativene faktisk gir av reduksjon.
Da kunne man kanskje få være miljøbevisst på de områdene det er enklere å gjennomføre enn bare å kutte ut bilen, og kanskje kan det til og med bidra mer?
Jeg kjører bil, og guttungen regnet ut at ca 36 trær tar opp den co2'en som den slipper ut gjennom året. Nå er vi oppe i ca 40 samt nesten like mange meter hekk.
Da synes jeg at jeg har gjort noe, men det gir pr i dag ingen anerkjennelse.
Han regnet også ut at man når man går slipper ut ca 37 gram co2 pr km. Altså kan en ny bil med 3 personer i godt konkurrere med det å gå!

Folk skryter av at de er så miljøvennlige at de kjører elbilen til hytta annenhver helg, det går så fint osv.
Men utslippsfritt er det jo ikke, og dessuten da har man to 'boliger' som krever sitt til oppvarming osv.
Jeg har ikke hytte og kjører følgelig ikke til den, men det teller ikke for jeg har jo dieselbil.

Poenget mitt er at dersom man i stedet for å bare kjefte på hverandre faktisk har reelle tall for ulike tiltak så kan helt sikkert alle bidra. Da kan det kanskje til og med bli morsomt, i stedet for at man bare skal skamme seg uansett hva man gjør.

For det er noe feil med nesten alt føles det som. F eks om man tar tog til jobben så holder ikke det, neida, man skal GÅ til toget også. Når det er sånn så blir de fleste bare oppgitt og lei. Gjør det morsomt så vil alle bidra!

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.