Olje

lionel
08.08.2019 kl 08:53 2315

Og dette sier Roger Berntsen på morgen i dag :::

- Slike ekstreme bevegelser kan tyde på at en rekke langsiktige investorer nå mener aksjekursene, med tilhørende forventet inntjeningsevne, begynner å fremstå attraktive i forhold til alternativene (gjeldene rentenivåer), skriver han videre.

Det er viktig å være klar over at for den langsiktige investor er den reelle risikoen ved å kjøpe en aksje ikke knyttet til volatilitet (kursbevegelser), men hvorvidt prisen på den aktuelle aksjen er høy eller lav i forhold til dens reell verdi. Med andre ord, når en kvalitetsaksje, som for eksempel Equinor (Berntsen eier aksjer i Equionor) faller kraftig på børsen fordi det er stor generell usikkerhet i markedet (handelskrig etc.), så blir risikoen for den langsiktige investor, det vil si sannsynligheten for å tape penger, lavere, ikke høyere. For den kortsiktige investor derimot, er situasjonen en helt annen da det er svært vanskelig å forutsi hva som vil skje de nærmeste dagene, utdyper han.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.