Dagens tema

polemiker
14.08.2019 kl 13:46 490

Skipet har nå nærmest stanset opp og befinner seg nå sør-vest av Malta, ca. 30 nautiske mil utenfor deres farvann.

Jeg tror også de til slutt vil havne i Frankrike. Før det skjer vil de nok lage mest mulig støy og mediashow ved å sirkle utenfor Malta og Italia. De lever av publisitet, så det er utenkelig at de ikke vil gjøre dette. Nå har Malta nektet dem å anløpe noen havner med begrunnelsen om at disse "flyktningene" ikke er plukket opp i deres rednings og søkeområde.

En mulighet for dem kan da være å kjøre på tomgang med stø kurs og få plukket opp noen i deres område også. Da vil ikke Malta ha noe valg, men må la dem slippe til havn. En annen plan er rett og slett å ta tiden til hjelp. Før eller senere vil situasjonen bli prekær ombord. De vil naturligvis slippe opp for både vann og mat etterhvert, men det vil nok bryte ut noen epedemier med diare og oppkast før det.

I Italia er det regjeringskrise nå og det blir vel utstedt et nyvalg. Er vel vanskelig å se for seg at noen av de politiske partiene vil drive valgkamp med å tilby fritt leide for disse menneskesmuglerne. Italienere flest har fått nok av muslimsk pakk fra Afrika. Samme gjelder Spania og Malta, men sistnevente kan vel være troendes til å ta det i mot dersom andre EU land forplikter seg til å ta i mot samtlige av dem og betale Malta for "omkostningene".

Det blir ikke enkelt for Macron å ta dem i mot heller, da han er allerede er historisk upopulær i Frankrike. Han er helt avhengig av at situasjonen blir forvandlet til å handle om "liv og død", slik at han kan fremstå som en barmhjertig samaritan. Media vil nok da spille en viktig rolle.

Afrikanerne ombord i Ocean Viking kan nok ta seg en røyk og smile videre. De vil ikke bli satt i land i Afrika.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.