Dagens tema

polemiker
15.08.2019 kl 09:46 393

Ett annet smuglerskip drevet av private aktører har i løpet av natten seilt til Lampedusa og har ankret opp 700m fra kaia. De hadde søkt om å få kunne komme til Italia med sine "flyktninger", men fikk avslag. Dette gikk de til retten med og en dommer opphevet forbudet fra myndighetene. Dermed kastet de ikke bort tiden, men styrte rett mot land.

Straks dommen ble avsagt sa Salvini at den ville bli anket til høyere rettsinstanser, så havnemyndighetene kan vel da fortsatt nekte båten å legge til kai, men nå er de så nærme land at de nesten kan svømme inn.

Dette er nok oppskriften for Ocean Viking også. Disse NGO'ene har nok allerede et godt kontaktnett med aktivister i både administrasjon og rettssystem i Italia. Skal vedde ganske mye på at de for lengst har startet den samme prosessen som Open Arms. De ønsker nok å få en rettslig avklaring på dette, slik at de kan starte en fullskala smuglerrute mellom Libya og Lampedusa. Den øya ligger jo bare i kort avstand fra kysten, slik at de slipper å bruke unødig tid og drivstoff for å frakte dem hele veien til Italia. Det blir da overlatt til Italienske myndigheter.

Italienske myndigheter er vel like fucked som de norske ved at de har bundet seg til internasjonale avtaler og sågar satt dem over sin egen grunnlov. Det er derfor slettes ikke gitt at Salvini vil klare å avverge at migrantene blir dumpet på den fjerntliggende øya og overlatt til italienske myndigheter og skattebetalere.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.