Shipping

Empire
17.08.2019 kl 11:54 2688

Ett relativt retorisk spørsmål Frodon. Svaret er vel ja, men det kommer ann på i hvor stor grad.
Hvem vil importere denne oljen? (Tenker da på egenskapene til shale olje, samt hvilke skipsklasser som kan nå både eksport og import havn).

Til hvilken pris? (Når shale øker, så er Opec nesten programforpliktet til å minke sin for å nå likevekt i forhold til pris pr bøtte vs statsbudsjetter)

Tror det er viktig å dele Us shale inn i produksjonskapasitet og eksportkapasitet. Det ene påvirker selvfølgelig det andre, men mange journalister tror ofte at dette er det samme. Enten så mangler de forståelsen, skriver dårlig eller en kombinasjon av disse.

Eksportkapasitet kan godt vokse, mens produksjonskapasitet ikke vokser like sterkt. Her har man sagt at produksjonsøkningen er lik eksportøkningen. Det kan være, men det trenger det ikke å være.

I utgangspunktet er svaret ja, men i et dynamisk oljemarked så er nok ikke svaret like rett frem som en del vil ha det til.

Et lite eksempel er at dårlig eksportkspasitet har stengt mye shale inne i US. Opec har prøvd å motvirke høye amerikanske lagertall(lav pris) ved å eksportere minimalt med olje til US. Hvis da all denne "innestengte oljen" får flyte rundt, så bør vel amerikanske lagertall synke og oljeprisen kanskje øke på bakgrunn av dette?

Mange muligheter, men i utgangspunktet så har du rett med at økt eksport skal føre til lavere pris, men husk på at forskjellig olje har forskjellig egenskaper og er dermed etterspurt forskjellig.

Har også fått billig Flex, men sitter med et høyere snitt enn deg. Har blant annet fylt på med Bulk, Nodl og fikk første runde med Fro.

Ps. Et alternativ til Ocy er SFL. Har mye lengre fartstid en Ocy og har kommet seg sterkt igjennom det siste året med tanke på interaksjon med drillen 2.0. Ingen redusering av cashflow i sikte, bare et kjempe kjedelig bånn solid selskap som vokser.
Redigert 17.08.2019 kl 11:58

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.