Industri

Sa2ri
19.05.2018 kl 20:49 11062

For at spekulasjonene skal bli litt heftigere i løpet av Pinsen, kan vi jo ta med denne som akkurat kom inn:

"I en felles uttalelse lørdag sier USA og Kina at det under møtene de siste dagene var enighet om at det må gjennomføres tiltak for å betydelig redusere USAs handelsunderskudd på varer til Kina, skriver Reuters.

«For å møte det økte forbruket hos det kinesiske folket og behovet for høykvalitet økonomisk utvikling, vil Kina øke kjøp av amerikanske varer og tjenester betydelig. Dette vil bidra til vekst og sysselsetting i USA» heter det i uttalelsen.

USA hadde et handelsunderskudd med Kina på 375,2 milliarder dollar i fjor (13.925 milliarder kroner) og i årets første tre måneder gikk USA 91 milliarder dollar (3.377 milliarder kroner) i minus.

Ifølge uttalelsen har landene blitt enige om at USA skal øke eksporten spesielt på energivarer og landbruksvarer, og at en delegasjon fra USA vil reise til Kina for å hamre ut detaljene.

Det er uklart akkurat hva Kina og USA legger i «betydelig redusere», og ifølge The Wall Street Journal, har Kina nektet å binde seg til en eksakt sum."

https://e24.no/makro-og-politikk/usa/usa-og-kina-enige-om-aa-kutte-usas-handelsunderskudd/24338174
Redigert 20.01.2021 kl 23:44

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.