Industri

AntonBerg
20.05.2018 kl 09:43 10081

Dersom partene blir enige om å bedre balansen med 200 billion, så er Kina-tariffen på polysilikon en liten easyfix som over natten bedrer dette uten Kina lider noen større nød. En bedre utnyttelse av polysilikon vil presse spotpriser oppover - f.eks. ved at RECs lille volum blir utsolgt og dermed ikke selges til lavere pris i ROW. Kina kan fint absorbere RECs volum uten at det undergraver prisene i Kina særlig. RECs salgsvolum vil gå mot max mens ASP vil stige nærmere andre aktører.

På lang sikt vil REC uansett kunne justere sin produksjon i takt med demand, og formålet er ikke nødvendigvis 100 % produksjon med høyst mulig EBITDA-margin på gjeldende produksjon. Nå ligger vel produksjonsraten omlag 60 %. Dermed er det 40 % vekstmulighet. Fordelene med full produksjon er cash-cost ned på 7-8 $/kg og dersom man får solgt dette for 12-16 $/kg også i Kina vil man ha marginer på 4-5 $/kg til 8-9 $/kg i forhold til cash-cost. Da får vi gode marginer på polysilion.


Det er en bonus om Kina-tariffen blir borte i en hestehandel mellom Trump og Xi. Vi vil uansett tjene penger fremover på REC. Vi vil bare tjene enda mer om ML får markedstilgang til Kina igjen. Flott for oss som hamstrer billigaksjer fra tradere. Dumt for tradere som da står og ser på og ikke er grådig nok til å ta seg bedre betalt for mulighetene fremover fordi de er mest opptatt av fortiden i TA. Det er fremtiden som er relevant. Hva som skjedde i fjor er historie og vil ikke gjenta seg igjen. TA har kroniske systemfeil som analyseverktøy. Derfor kan vi tjene penger på at folk bruker TA.
Redigert 20.01.2021 kl 23:44

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.