Farma

livsstil
20.08.2019 kl 18:04 1463

Hvis et selskap ønsker å være børsnotert har de en forpliktelse til å dele relevant informasjon som kan ha utslag på kursen. Hvis man får en stor kontrakt, eller lanserer et nytt produkt er det innlysende at dette bør deles med markedet. Helt enig med Herman, hvis selskapet er redd for å dele den type informasjon får man avnotere selskapet fra børs. Natto har lagt til seg en uvane at de legger alle nyheter inn i kvartalspresentasjon. Regnskap er en ting, men jeg kan ikke skjønne hvorfor de ikke børsmelder nye kontrakter. At ledelsen er likegyldige til aksjekursen er et stort faresignal, hvis de skjønner at deres aller viktigste oppgave er å maksimere alsjonærverdier må de finne seg noe annet å gjøre.
Nå har vi i lang tid opplevd en aksje som handles uten omsetning og ledelsen foretar seg ingenting. Det finnes flere instrumenter for å skape mer likviditet i aksjen bl.a. innsidekjøp, avholde Kapitalmarkeder eller reise på roadshow til nye potensielle aksjonærer. Du får ikke nye aksjonærer inn i en aksje uten likviditet, dette er ganske grunnleggende for en IR ansvarlig.
Summen av alt dette gjør at mange har mistet troen på styret/ledelsen som medfører at flere velger å avstå fra å handle aksjen. Mange tror fortsatt at aksjen kan være et godt case men da må en del endres i forhold til hvordan selskapet i dag ledes.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.