IKT

Reserven
20.09.2019 kl 20:32 4247

Fra DN artikkelen.

----- ----- ----- ----- ----- -----

Slik jeg forstår børsmeldingen
https://newsweb.oslobors.no/message/485001
eier ikke Thinfilm lenger utstyret (egentlig roll-to-roll fabrikken) de har betalt USD 37 millioner for, men Utica Leaseco.

I meldingen står det tydelig at Thinfilm nå leaser roll-to-roll (R2R) fabrikken fra Utica Leaseco, som impliserer at Thinfilm enten har solgt den til Utica Leaseco og leaser den tilbake, eller har pantsatt den mot et lån på maksimalt USD 13,2 millioner og leaser den tilbake. Når Thinfilm nå leaser R2R fabrikken av Utica Leaseco, er den ikke lenger Thinfilms eiendom.

Av lånet på maksimalt USD 13,2 millioner har Thinfilm fått utbetalt USD 5,6 millioner, og venter på å få videre inntil USD 7,6 millioner utbetalt som impliserer at Utica Leaseco trenger mer tid for å fastslå annenhåndsverdien av R2R fabrikken.

R2R fabrikken til Thinfilm består av lite hyllevare, men stort sett av veldig spesielt spesialbestilt og kundetilpasset utstyr for Thinfilms EAS og PDPS produksjon, som er lite anvendelig for andre. Ingen andre enn Thinfilm forsøker seg på PDPS produksjon av halvledere og andre elektroniske komponenter. Eneste firma før Thinfilm som har forsøkt seg på det, var Kovio som gikk konkurs, og Thinfilm kjøpte Kovio konkursboet for USD 2,7 millioner i kontanter pluss USD 1 million i THIN aksjer:
https://newsweb.oslobors.no/message/344481
https://newsweb.oslobors.no/message/344221
https://newsweb.oslobors.no/message/344720


Når Thinfilm betalte USD 3,7 millioner, derav 1/4 i aksjer, for Kovio konkursboet, er et Thinfilm konkursbo neppe mer verdt en ca det
4-dobbelte, det Utica Leaseco gir. Så går Thin konk, vil det for aksjonærene neppe være noen penger å hente for R2R fabrikken eller annet utstyr.

----- ----- ----- ----- ----- -----

DN artikkelen fremstår som kjøpt og betalt av Thorsen for å hausse kursen.

"– Selskapet har vært priset til masse milliarder tidligere og det er brukt hundrevis av millioner kroner for å komme dit de er. Det må jo være underliggende verdier i det selskapet."
Det blir ikke verdier av å pøse 2,5 milliarder inn i totalt feilslåtte teknologi-utviklinger, feite lederlønninger og konsulent-honorarer.

"Thorsen ble overbevist under en presentasjon fra Thinfilm kort tid tilbake. Det fikk han vite at selskapet har kjøpt maskiner og anleggsutstyr for 37 millioner dollar, og at dette var salgbart for det samme eller mer. – Hvis han (daglig leder Kevin Barber, red.anm.) i verste fall skulle avvikle har du anleggsmidler til rundt 400 millioner kroner,"
Maskinene og anleggsutstyret anskaffet for 37 millioner dollar eier ikke Thinfilm lenger, men Utica Leaseco.
Å strekke USD 37 millioner til NOK 400 millioner med vekslingskurs USD/NOK = 9 er ganske drøyt. Det er et påslag på 20% = 1/5.

At Thinfilm maksimalt får 13,2 millioner dollar for utstyret, 1/3 av anskaffelsesprisen, viser bare at Barber tok veldig feil i at det kunne selges for mer enn anskaffelsesprisen, og derfor ikke skjønner så mye av hva han og Thinfilm driver på med, og derfor ikke er rett CEO.

I DN artikkelen står det at Thinfilm fortsatt satser på "merkelapper på konsumprodukter som kan kommunisere med betalingsløsninger på mobiltelefoner." I børsmeldingen står det at denne satsingen nå er skrinlagt, og at Thinfilm med den leasete R2R fabrikken skal forsøke å produsere ett eller annet for andre firmaer.

Se også:
https://finansavisen.no/forum/thread/49211/view/929564

Redigert 20.09.2019 kl 20:45

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.