Offshore

Firkløver
26.06.2018 kl 10:53 3489

Ja får satse på at det ikke blir en liten boom sånn som det ble i april. Men er jo greit å at med at boomen i april kom hovedsakelig pga. at 7 skip var opptatt i en lengre periode med Aasta Hansteen. Nå er det vel ikke en enkeltgrunn til at det har blitt et strammere marked, bare en generell høyere aktivitet. Stemmer jo bra med hva skipsmeglere og Solstad har sagt, at det er i andre halvår aktiviteten tar seg opp for alvor.
Ja blir kanskje feil å si at det blir virkelig bra hvis disse ratene holder seg et par måneder framover, men det vil hvertfall være utrolig viktig for SOFF nå som de er i en refinansieringsprosess. I årene framover vil vi gjerne se disse ratene holder seg over lengre perioder og også blir gjeldende på langsiktige kontrakter.

Når man snakker om Capex breakeven så må man huske på at SOFF betaler veldig lite i avdrag fram til 2021. Så tall som 150k for en PSV og 250k for AHTS vil ikke være riktig for SOFF i denne perioden. Det vil sikkert stemme bedre overens når man ser på bunnlinjen, men det viktigste for SOFF i det kortsiktige bildet er cashbeholdingen.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.