Industri

AntonBerg
26.06.2018 kl 16:19 2452

I juni har folk litt vent-og-se holdning på innkjøp... om de har tenkt å vente og se for alltid må de selv legge ned virksomheten sin og ikke ha noe kapasitet i drift. Hvor sannsynlig er det? En annen sak er når innkjøperne bør kjøpe inn det volum de skal ha (1) når prisene stiger eller (2) når prisene er på bunn?

Det som normalt skjer er at etter en dupp i demand kommer en rekyl. Vi har ofte hatt fall i 2Q-3Q mot et sterkere 4Q-1Q. I sum smører det meste seg glatt utover året under ett.

Det er heller ikke Tier 1 som blir rammet på sikt, det er de små kinesiske aktørene som rammes. Det ligger også i top runner-programet å luke vekk ugresset og satse på de selskaper som er levedyktige.

Om Tongwei, Longi, Sunport og BYD kjører full pupp... så trenger de all den polysilikon de har bestilt.

Kina eksporterer ikke polysilikon! Kvaliteten på mye av det de produserer er ikke salgbart utenfor Kina. Det er kinesiske småselskaper som kutter produksjonen når det stuper. De har ikke salgsnettverk utenfor Kina. Og de importerer masse poly til Kina, det som er av høyere kvalitet. Hvordan dette skal oversettes i at REC får et stupende salg eller krakkende ASP er merkverdig og gjenstår å se. REC har guidet for 2Q at de selger omlag 2800 fbr og at ASP vil være omtrent det samme som i 1Q18. Så kan vi legge til en liten dupp i ASP i juni om vi vil være konservative. Vi snakker småbeløp i endringer.

REC har stup over 1,5 mrd kroner på det som startet som en gevinstsikring på 1,55, overgang til NAS og forsatte som et teknisk bilde hvor grafen brakk. Det hadde kommet med eller uten alle de nyhetene som teknikerne forsøker å bortforklare egen atferd med nå. Det lå i kortene på 1,35 at vi skulle kraftig ned på rent teknisk grunnlag.

Om vi skal bli opptatt av det fundamentale må vi brenne opp noen TA-chart først. De er ikke kompatible med hverandre. Mange har en Ole Brumm-holdning til det tekniske og fundamentale hvor man sjonglere mellom begge.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.