Shipping

Kbkristi
04.10.2019 kl 08:26 12199

Klipper litt:

Tørrbulkratene har falt til det laveste nivået på syv uker med stadig økende makroøkonomisk usikkerhet. Golden Ocean Group falt 5,4 prosent torsdag, og har med det falt rundt 8 prosent den siste uken.
- Ser man fremover, når stort sett alt av makrotall er ganske nitriste, er det mye frykt for hva som skal skje neste år når effektene av scrubberinstallasjoner gir seg litt, sier analytiker Eirik Haavaldsen i Pareto Securities til TDN Direkt.
Han legger til at folk har sett at tredje og fjerde kvartal i år blir ganske bra, men at det er liten grunn til å dra opp 2020-estimatene.
- Da ser ikke aksjene så kjempeattraktive ut, og det er nok mye av det som drar kursene nedover, sier Haavaldsen.
Pareto Securities-analytikeren sier på den annen side at Golden Ocean Group handles til godt under verdijustert egenkapital og at skipsverdiene nok ikke skal så mye ned.
-Det er vanskelig å spå Golden Ocean-aksjen i det korte bildet. Aksjen har sklidd den siste uken med all børsuro, og jeg synes det er litt vanskelig tematisk å si at tørrbulk er noe man skal eie inn i 2020, sier Haavaldsen.
-Det er klart tredje kvartal er greit, fjerde kvartal skal nok litt opp og så må man se på 2020 gjøre opp et syn hvor ratene skal, sier han.

Oslo Børs stengte ned 1,34 prosent til 856,05 poeng, omsatt for 3.506 millioner kroner.
lars.kjollesdal@tdn.no TDN Direkt, +47 21 95 60 70
Redigert 21.01.2021 kl 05:03

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.