Olje

Helliuhell
28.06.2018 kl 13:38 3316

Noen få kommentarer:
Mener faktisk at Sleipner sitt regnestykke ikke er "best case". 15 000 bopd er vel det selskapet selv guider ved siste presentasjon, og man kan fort få en oljepris på oppsiden av 75 i sept/okt. Selvfølgelig kan man se for seg verre scenarier også.
Videre er det vel slik at man håper å løfte produksjonen ved fase 2 til 20 000 - 25 000 bopd fra 2020. Det er videre interessant å se på selskapets guiding eller potensiale for utvikling som viser mulig produksjon i snitt på nærmere 30 000 bopd for Dussafu de neste 15 årene. Så langt har Dussafu innfridd - og vel så det. Det er derfor helt på sin plass å legg inn en viss sannsynlighet for et slikt scenario i regnestykkene.

PENs drilling kostnad for fase 2 er vel "kun" i størrelsorden 7 mill. usd. Jeg vil tro at siden lånekostnader (knyttet til fase 1) dekkes via cost recovery (i allefall avdrag), så vil man spre dette over noe tid (det kan jo også være at man faktisk har cost recovery limits for å sikre up front inntekter til staten også). Det er derfor ikke usannsynlig at man vil ha likviditet til å finansiere fase 2 uten emisjon. Og en forsert utvikling av Ruche pga oppside potensial og høy oljepris ser jeg bare på som et stort pre uansett hvilken finansieringsløsning man ender opp med.

Takker for øvrig for mange nyttige betraktninger i PEN trådene. Er av de beste på det nye forumet.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.