Hegnar - mer og mer simpel i sine uttalelser


Mens hundretusener dør av corona, er Hegnar mest opptatt av at nikersadelen ikke fikk feire påske på fjellet.
I etterpå klokskapens lys kritiserer han myndighetene i å ha vært for streng. Han har ikke tenkt på at det er nettopp
tiltakene som ble satt iverk som gjør at spredningen ble begrenset?
Hans ukentlige nedrakking av bøndene blir også mer og mer patetisk. Var det en ku som skremte han i barndommen
som gjør at han har lagt bondestanden for hat?
Den eneste han synes å ha respekt for er pengeflytteren og sjefskatte-tilpasseren Tangen.
Er det tilfelle, som ryktene sier, at Hegnar er president i Gamle Gretne Gubbers Forening, og at de jobber aktivt med å få inn
Trump som æresmedlem?
Redigert 09.05.2020 kl 23:02 Du må logge inn for å svare
Odi.1
11.05.2020 kl 07:46 433

Det Trygve egentlig mener , er at Landbruket må gjennom en stor reform. Slik dette er nå, vil det bli en katastrofe for den Norske forbruker.
Fjerne og forby disse samvirke klossene,
Åpne opp for lettere og avgiftsfri import .
Det er nå en ser hvor viktig dette vil bli i fremtiden, nå når krona kollapser , så er det ingen Norske matvarer som blir billigere, men stikk motsatt, det er blitt enormt mye dyrere for forbrukeren, og forbrukeren er i realiteten utestengt fra ett mye billigere marked på grunn av propaganda og proteksjonisme.
skuggen
11.05.2020 kl 09:16 391

Fins det bare bønder på dette forumet? Da ønsker jeg også å fortelle om min bakgrunn. Oppvokst på en gard langt oppi dalom. Heldigvis hadde jeg en eldre bror som overtok garden. Dermed har jeg prøvd meg i mange yrker, gardsdreng, møller, sjåfør, sjømann.. Av erfaring må jeg si, å være bonde er den absolutt mest tungvinte måten å tjene penger på.
Det som journalistene bør bruke mer tid på etter min mening er å sette søkelyset på det voksende byråkratiet. Omtrent alt skal konsekvensutredes og settes ut på høring. Det eneste som ingen har turt å konsekvensturede er hvordan innvandringen har forandret samfunnet.

Og alle disse konservatorene som skal frede alt. Nå sist hørte jeg at de foreslo å frede en trikkesløyfe oppe på John Colletts plass, og veistrekningen mellom Sinsen og Bjerke.
Konsulentbruken i det offentlige fortjener også å bli gransket. Nå har visst Oslo kommune øst ut 400 millioner skattepenger til konsulenter.
Og hva med de 40 milliardene som øses ut i u-hjelp? Kommer disse pengene til nytte for de som trenger dem?
Redigert 11.05.2020 kl 10:04 Du må logge inn for å svare
kaunis
11.05.2020 kl 10:00 366

Hammers, takket være slike kunnskapløse personer som deg, har det opp gjennom tiden utviklet seg en hets mot bøndene, som får milliarder i statsstøtte hvert år. Siden du ikke forstår enkle sammenhenger, vi jeg spørre deg, en om dette Coronaviruset hadde kommet litt tidligere til Europa, og umuliggjort for bøndene og få utført våronna. No vet sikker ikke du hva våronna er, men det er da bonden , pløyer, gjødsler, sår, planter osv osv. Det er særlig planting som kan ha størst betydning og ikke få utført. Hvor avhengig er vi av at dette blir utført verden over??? Hvor avhengig er du av at dette blir gjort i Sverige??? hvor avhengig er du av at du får kjøpt mat i butikkene, i både Sverige og Norge. Det hjelper lite om maten er billig når den ikke er der for deg. Det er lett å være sniker(alltid kjøpe billig i nabolandet) når en ikke forstår det selv, og kommer fra et land med høy levestandard og god økonomi og så syte og klage på at ikke DU får kjøpe like billig (ser bare på pris pr enhet) mat her i landet som i nabolandet. Da håper jeg du kjøper maten din i Sverige når den blir dyrere en i Norge, men som den sniken du er, så snur du nok på flisa igjen. Du får en fæl sommer om du skal spise norsk jordbær i år, du må nok kjøre til Sverige for å kjøpe den billigere der,(de kan hente billig arbeidskraft uten de samme restriksjonene som i Norge) Ikke tenk på kostnadene ved å kjøre dit, bare du får det billigere i kassa.

Å være bonde, tjener ikke penger i det hele tatt, ikke kan man bare reise bort i 14 dg heller. 5 uker kan man ikke drømme om en gang.
Aldri hatt det så bra noen gang, som å jobbe i en industribedrift som følger lover og regler i arbeidslivet.
Fri hver jævla helg, noen ganger langhelg fra torsdager. Lett å jobbe seg opp avspasering ved overtid, lett å ta ut 5 uker ferie/avspasering om man ønsker å reise ut å se litt andre deler av verden enn de tradisjonelle sydenferiene. De kan du alltids også sette av en uke eller to til i januar og ta med noen barnebarn etc
Grei lønn, slipper å tenke på jobb når man ikke er der. Kom hjem fra utlandet først i mars, fikk jaggu meg lønn for å være hjemme noen dager da også, siden Erna kom på banen å påla oss tvungen karantene. Det koster penger det, det som politikerene holder på med i dag, i disse Corona tider.
men jaggu tror jeg bøndene og deres samvirkeorganisasjoner har jobbet ufortørnet gjennom Corona krisen.
Odi.1
11.05.2020 kl 10:32 334

Trygve er vel snart den eneste Journalisten som tar opp disse spørsmålene, resten av Journalistlagene er så korrumperte at det nesten ryker røde ringer ut av skorsteinene på disse mediehusene dem korrumpert har bygget seg selv rundt i landet på andres regning.
All ære til TH som avslører denne galskapen som foregår.
Odi.1
11.05.2020 kl 10:37 326

Hvorfor skal "Hammer" måtte reise ut av landet for å kjøp? helt rart resonomang...
Vi må da kunne frakte dette inn selv som alle andre land gjør det.
Matvarer kan vi ikke handle inn billig , men flere 1000 !! "Arbeidskraft" "SLAVER" som TH kaller det, er plutselig helt i orden å hente inn ?

Herlige avsløringer igjen av Trygve Hegnar.

T.H har jo bedrevet dette i hele sitt liv. Ensidig hets i et par mannsaldre.
Kan ikke skjønne annet enn at han som guttunge må ha blitt utsatt for en mannevond ku på beite?
Kan ikke tenke meg at han har vært i nærheten av slike traumer som meg, som å måtte stå å hersje, sommer etter sommer, i øsende regnvær, eller stekende sol, mens kompisene bada, spilte fotball, eller søkte tilflukt innomhus.
Tror nok Trygve heller burde ta et blikk på konsern eiere som Røkke, som år, etter år beriker seg med milliarder av utbytte, men som permitterte tusenvis på Corona sin inntreden første uke, og lot fellesskapets kasse betale lønna.
kaunis
11.05.2020 kl 10:47 309

Det mest komiske er Hegnar sin store mangel/dårlig forståelse for bondens totale årsinntekt. Han sauser sammen og forstår ikke at selv om du er bonde må du jo ta deg betalt for arbeide utenfor gården. Han har hele sitt voksne liv mast om at det er markedet som bestemmer prisene, og det må jo også gjelde bønder, men nei, her gjelder Hegnars lov. Ekstra timer brukt utenfor gårdsdrifta skal gå inn i jordbruksoppgjøret, ved beregningen der, av bondens vederlag for gårdsdriften, mener han. Det vil si, at alle arbeidsinntekter skal beregnes av all inntekt både på arbeidsplassen og annet overtidsarbeid ved årsoppgjørende i Norge. Det vil si det samme som at timelønnen som da skal beregnes vil bli lavere jo mer folk jobber overtid, og sliter seg ut på ekstrajobb, utenforden vanlige arbeidstid. overtidsarbeid vil da føre til lavere lønn neste år, pga totalt økt inntekt. Det er jo inntekt i forhold til økte levekostnader som er grunnlaget ved alle årsoppgjør i Norge. Dette har ikke en gammel mann som Hegnar enda forstått, er det noen av hans venner som leser dette, vær så snill å prøv å gi han så mange innspill som mulig mot denne kunnskaps-løsheten han sitter og ler av selv. Det er virkelig flaut å høre og se på

Nå i Null rente staten kan man etterlyse bankene berettigelse i samfunnet. Bankene tar fortsatt rente, og hvorfor? Fordi bankene skal tjene penger, men hva er penger? En papirfille med noen tall, selv dollar trykkes at no cost ....

En kyniker vet prisen på at og ikke verdien av noe.

Gull som penger, er bra å ha i krisetider. Men et glass vann er fryktelig kostbart i Sahara slik en medbrakt oksygenflaske på Mount Everest. Begrepet "ekte verdi” er en noe u-klar relativt. Spørsmålet er vel hvilke aktiva som vil ha størst verdiøkning i tiden fremover. Skal en ytterlig gjeld og lånepolitikk «som nå har gjeld-satte oss alle» som vi er nødt til, når våre folkevalgte bistår bank kjeltringene ved å trykke papir penge verdier.
Redigert 11.05.2020 kl 11:01 Du må logge inn for å svare

En kyniker vet prisen på alt, men ikke verdien på noe. Verdi og pris er ikke det samme. Substitutt er det noe som heter: Uten ojle og gass til salgs, intet oljefond. Tilfelles med koloniene i Afrika, har Kongeriket Norge ingen annen å takke for sin egen opphold eksistens og rikdom, enn salg av eget folk (felleseide) råvarer. Slik går solen sin gang i Afrika som klovneriket Norge. Uten katalysator er det umulig å støpe plastbåter- likesom det er umulig å brygge øl uten gjær. Gull som penger er bra å ha i krisetider, men et glass vann, er fryktelig kostbart i Sahara slik en medbrakt oksygenflaske på Mount Everest. Begrepet "ekte verdi” er i noe uklart relativt. Bankene eier jorden, ta den fra dem å gi dem retten til å trykke penger, de vil med et pennestrøk, trykke nok penger til å kjøpe den tilbake” Papir er fattigdom og bare spøkelsesgreier og ikke verdier i seg selv. Jeg tror oppriktig at bankinstitusjoner som gis retten til å utstede penger, er mer farlig for friheten enn stående hærstyrker. Thomas Jefferson. Penger kan ellers fint trykkes gjeldfrie. «Når vi pumper opp en tønne olje» eller dyrker fram en sekk poteter skylder man dette ikke ned i bakken, for lån og renters rente.
EU= euforisk - er en lykketilstand blant mentalt syke mennesker.
Hva skal man med oljeanalytikere, økonomer, bankfolk og politikere etter? Når tid ble banker og spekulanter «eiere» av hva som hører folk og land til?
http://www.nettavisen.no/na24/sjefkonom-spar-gjeldseksplosjon/3423229629.html

Her har vel Hammers et godt poeng? Millonkjøretøy bør vel ikke havne på tunet hos folk med snuskete arbidsinntekter, hæ? Disse bør vel forbeholdes folk med ærlige kapitalinntekter, gjerne med formuen godt skjult i skattepardiser slik at bidrag til felleskapet blir helt minimale ;O))))

Noe uretterdig heter det at det er di dummeste bøndene som får de største potetene ... Får du nok storpoteter kan det vel bli en Porsche Cayenne til slutt, selv om du er så dum at du har kontoen i DNB og betaler skatt....

Hau, hau.
Redigert 11.05.2020 kl 11:13 Du må logge inn for å svare
Odi.1
11.05.2020 kl 11:11 266

En bør ta inn over seg kunnskapen til personer som Professor Normann Aanesland.
Det er ikke bare TH som setter ett søkelys på denne næringen som er totalt infiltrert av ett uforståelig byråkrati og fordyrende ledd over hele linja.

En enorm reformasjon fra bunnen av som må til i landbruket, og den må være på forbrukerne sine premisser.

Punkt 1. må bli at NAV overtar søknader om støtte, som blir behovsprøvet . Hva skal en driftsoperatør med statsstøtte om han / hun har to-tre Millioner i inntekt og en formue på 4-5 Millioner?
Da sikrer en også at de rettmessige subsidiene går til de rette bøndene som trenger støtten.
Redigert 11.05.2020 kl 11:15 Du må logge inn for å svare

Ja til våtmarkeder! Rett fra skauen og fjøsen på slaktebenken uten å involvere fordyrende byråkrat, tilsyn eller fut. Det er billig og framtidsrettet det!

En enorm reformasjon på forbrukernes premissser sier du. Er du sikker på at det er bonden og ikke omstetningsleddene og varehenden som stikker av med største del av fortjenesten? Kanskje bør samme krav stilles til alle ledd og ikke bare produsentens, hæ? Sluttprisen er jo et resultat av alle ledda.

Det er jo tross alt langt større konkuranse i produksjonsleddet enn i varehandelen - ref antallet på nedlagte gårder - på tross av alt sytet som kommer fra orkla, norgesgruppen, rimi og rema. Hvorfor bare bonden ?

Hau, hau
Odi.1
11.05.2020 kl 11:44 238

Er stadig forundret over hvor negative Bøndene er til disse " store varehandler ene " , en påtatt og opp konstruert negativitet, som en lurer på hvorfor ikke blir avslørt av Journalister i Norge?
En må bare se hvorfor og hvordan oppførselen på og i fra LANDBRUKET når LIDEL ville etablere seg i Norge.
( som var ett skammelig lite alternativ til disse gigantene vi sitter igjen med )

Og at Trygve Hegnar med noen få driver "hets" osv?? hehe , hvem før valget hengte opp HETSE plakater i propagandaens navn over hele NORGE med bilder av ERNA-SIV og GRANDE ?? Just ASK
Redigert 11.05.2020 kl 11:45 Du må logge inn for å svare
poiken
11.05.2020 kl 12:00 226

Jaggu meg rart at ikke flere satser på bondeyrke når det er så lukerativt,mange ledige gårdsbruk..
Odi.1
11.05.2020 kl 12:04 216

Ikke rart i det hele tatt , det har vert enorm overproduksjon i Norge i flere 10 år.
Symbol produksjon som forbrukerne har måttet ta regningen for.

Ser bare på dem som driver godt og effektivt, ting de brukte uker på for få år siden som dem meier inn på noen timer.
kaunis
11.05.2020 kl 12:16 203

Det sparkes alltid nedover vett du. landbruksoppgjørene og bondens tilskudd, er så kompliserte, at det ikke er for hvermans i gata og ha innsikt i og å forstå. men hoved- hensikten med jordbruksoppgjør, er å sikre en egen matproduksjon til så mange som mulig her i landet. samtidig er det også er et mål å bruke hele landet til matproduksjon for å oppnå mest mulig av målet. Det de fleste glemmer, er at vi har alltid produsert veldig ren og sikker mat på norsk jord. I EU og andre land som ingen kan kontrollere helt, er det brukt mye gift og farlige kjemikalier i matproduksjonen, som det ikke spores etter. Særlig gjelder dette ugras og insektmidler , her trenger noen å oppdatere seg, slik at de får bedre kunnskap om hvorfor matprisene er så forskjellige. Mange bønder verden over har fått et kort og smertefullt liv pga bruk av farlige sprøytemidler de ikke forsto var så farlige. Men produsentene visste det. De som bor i dette landet, burde uten at noen skulle opplyse dem, om at vår nordlige beliggenhet gjør vekstforholdene mye dårligere en våre naboer her nord og lenger syd i verden. Slike enkle forhold er for komplisert for noen å forstå, landbruk er en kompetanse næring med et utall av forskrifter og lover som regulerer bondens arbeidsdag. Alt dette krever kompetanse og erfaring og koster tid og penger. De som forstår minst er nok de som uttaler seg mest negativt og røper sine manglende kunnskaper, her er Hammer et godt eksempel "hvorfor står det så dyre redskaper på gårdene" ja din kunnskapsløse stakkar, hvorfor trenger bonden store maskiner til å trekke tunge store såmaskiner, potetopptakere, rundballepakkere, korntreskere, 1-5 plogs ploger for å pløye, lager til poteter, kornsiloer, pakkerier, vekter, for, gjødsel ,versteder, veier, grøfter, drifsbygninger, alt dette koster millioner, for at du skal få så billig mat som mulig. Men selv om alt dette er omtalt i tide og utide, så forstår ikke hammer med flere at derfor står det store dyre maskiner på gårdplassen til bonden. Men når missunnelsen overgår forstaden, får vi slike tøvete uttalelser rett som det er.

Så du mener at bøndene som driver godt og effektivt må tilbake til hest, ljå, rive og hesjing. Da går vel du, Hegnar og Hammers tilbake til kuleramme, fjørpenn, blysegl og postmann med treski ?
Volven
11.05.2020 kl 16:00 155

Stillinger i det offentlige begynner å bli populære når milliardærer flykter hjem fra skatteparadis for å få jobb som statsansatt i fellesskapets bank; Norges Bank.