Pump and Offer Shares


Solon - eiendomsselskapet som ikke selger leiligheter annet enn til seg selv og som er dominert av en gjeng høybelånte eiendomsbaroner med bøssen klar for dagens nedtur!

Gjennom hele andre halvår 2019 og første halvår 2020 har Volberg, Thorsen, Vatne og de andre insiderne og selskapet selv støttekjøpt aksjer i selskapet for å holde kursen oppe. Det er nesten litt komisk hvor åpenbart dette motivet er. I forrige uke toppet dette seg da Thorsen, Volberg og Vatne til sammen kjøpte 500,000 aksjer.

Men hvorfor gjør de dette?
Den mest sannsynlige motivasjonen er å bygge kurs før en emisjon.
Solon solgte i første kvartal 30 leiligheter og hadde 641 under bygging. I andre kvartal blir salget enda mindre, men etter kjøpet av Kruse Smith Eiendom har de plutselig ca 1,200 enheter under bygging. Samtidig er kjøpet kraftig gjeldsfinansiert. Bankene ser at kontantstrømmen vil forsvinne (på lavt salg) samtidig som gjelden har økt og sannsynligvis er nå forhåndssalget av leiligheter under nødvendig salg for den totale porteføljen. Det betyr behov for egenkapital som igjen betyr emisjon.
Dette har hverken Thorsen, Vatne eller Voldberg balanse til. Det betyr emisjon uten at hovedaksjonærene følger opp med sin relative andel.
Det betyr grusing av kursen og da gjelder det å starte høyest mulig.

Solen var kvalitetselskapet innen høy-ende eiendomsutvikling. Nå har det utviklet seg til en tikkende bombe og potensiell skandale.

Følg med på neste kapittel!
Redigert 13.05.2020 kl 08:56 Du må logge inn for å svare