Nye avtaler med US Marine Corps Combat Vehicle


Kongsberg Defence & Aerospace AS (KONGSBERG) er blitt valgt av BAE Systems, Inc. til å utvikle og levere fjernstyrte medium kaliber tårn (MCT) til U.S. Marine Corps Amphibious Combat Vehicle (ACV) -30 program. KONGSBERG vil levere opp til 150 MCT tårn i et fase-delt program, der første tårn for test leveres tidlig 2021 etterfulgt av serieleveranser i faser. KONGSBERGs MCT-30 er det første fjernstyrte 30mm tårn som er kvalifisert og operativt i USA. Systemet kan brukes på både hjul- og beltegående kjøretøy og øker plattformens ildkraft og presisjon betydelig. Mannskapet betjener tårnet fra en beskyttet posisjon inne i kjøretøyet. MCT-30 bruker et lenke-fritt ammunisjonssystem og en medium kaliber kanon som gir høy driftssikkerhet og flere brukerfunksjoner til Marinekorpsets ACV- og andre plattformer. “ACV-30 med KONGSBERG`s MCT-30 tårn øker betydelig kapasitetene for Marinekorpset og representerer en nye æra i USAs amfibieoperasjoner», sier Pål Bratlie, Direktør Land Systems i Kongsberg Defence & Aerospace AS. I 2015 valgte U.S. Army KONGSBERG`s MCT-30 for en Stryker Brigade. Systemet er hovedvåpenet og operativt siden 2018 på Hærens Stryker Dragoon kampvogn avdelinger stasjonert i Europa.

Veldig bra, nå som maritim sektor igjen trekker ned KOG
FarmerX
13.05.2020 kl 19:29 376

Hva skyldes fallet idag?

pirathusa artic nedgraderer:

KOG: ARCTIC SEC NEDGRADERER TIL HOLD, KURSMÅL KUTTES TIL 164

09:21
Oslo (TDN Direkt): Arctic Securities nedgraderer anbefalingen på Kongsberg Gruppen til hold fra kjøp samtidig som at kursmålet nedjusteres til 164 kroner pr aksje, fra tidligere 194 kroner.

Det fremgår av en oppdatering onsdag.

Meglerhuset nedgraderer til hold ettersom de tror motvindender på kort sikt vil veie mer enn den gode veksten i Defence de kommende årene.

Arctic-analytikerne peker videre på at Maritime-virksomheten er satt til å se lavere aktivitet og sterkt marginpress på grunn av Covid-19 og uroen i oljemarkedet, samtidig som at store kontrakter i Defence sannsynligvis vil bli utsatt.

LK finans@tdn.no
Infront TDN Direkt, +47 21 95 60 70
© TDN delayed


typisk å nedgradere 2 dager før utbytte og etter godt resultat forrige uke LOL

bare å takke pirathusa for billige aksjer idag :-)

Hvordan er kog billig når maritime, som står for 70% av omsetning, har ebit margin på 3,7%? Blir jo ikke penger av det