ArcticZymes strategi


For oss som liker å vite så er det ikke nytt at AZ har surret med PCR i årevis. Noen av oss, meg selv inkludert hadde også åndsnærværelse nok til å laste opp på unaturlig lave kurser i mars. Fordi vi skjønte at pandemi+PCR = penger i kassen.

Det kommer av å ha studert utviklingen i selskapet i en årrekke. PCR blir ikke borte, tvert om håper jeg det blir mer fokus på teknologien nå som det er blitt kjøpt inn fine nye «corona-maskiner»

OK! Så du mistet 200% på grunn av at du ikke skjønte posisjonering og hva dette dreide seg om. Da er det vel kjørt da?

Nope! Her kommer en dårlig skjult hemmelighet om neste vekst eventyr. Bare les denne artikkelen her:

https://endpts.com/merck-kgaa-adds-to-gene-therapy-manufacturing-boom-with-e100m-facility-in-california/

Men hva har dette med PCR å gjøre?

Ingenting! Absolutt ingenting!

Dette er neste steg i vekststrategien. Jeg tror første gang jeg hørte om det var i 2016 i forbindelse med en patentsøknad. Men det har eksistert i Biotec universet lenge før det. Årsrapporten i 2010 hadde en liten epistel om det.

Trykket på SAN er imidlertid av nyere dato. Og jeg klarer ikke å se annet enn at det har blitt brukt tid på å perfeksjonere det til å passe prosessen for Virale vektorer

SAN er en varslet storselger. Simpelthen alt peker i retning av at det er det. I går kom jeg over en virituell messe der AZ var med. På grunn av reise forbud, ble den kun holdt på internet. Der gikk AZ i strupen på hoved konkurrenten. Morsomt. Dere kan se en sammenligning mellom de to her:

https://d5ln38p3754yc.cloudfront.net/content_object_shared_files/dee7a0dbd28fd19bc1ba4b2787447097df3ba2ec/Improved-enzymatic-host-cell-DNA-removal-in-AAV-manufacturing.pdf?1588979208

Jeg ga en klar anbefaling om kjøp av Biotec i mars. Den neste klare anbefalingen er å lese og forstå det som står i lenkene her. Og å huske at det legemiddel selskapene putter inn i APIen, det blir der. For å bytte det ut er dyrt. Fryktelig dyrt.

Nå har SAN gått fra 0 til 25% (q4) siden produktfamilien fikk sin nåværende form for ca 2 år siden. Sett det i sammenheng med artikkelen øverst og du forstår hvorfor Aksjen er et kupp. Og et eksempel på hvorfor man bør forstå vekst strategier når man investerer.

Det er så mange idioter som forviller seg inn i dette spillet at jeg blir svett. Dette er en varslet suksess. Legemiddel selskapene har stått i kø for å validiere AZ og SAN. Men det er antakelig bare noen få som leser disse meldingene.

Jeg spår eksponensiell vekst for SAN i årevis. Så når vettet kommer tilbake fra corona hysteriet, prøv å husk dette.
Redigert 13.05.2020 kl 15:17 Du må logge inn for å svare
JosefK
13.05.2020 kl 21:34 975


Og om mine forsøk på å forklare SAN i V.V. framstilling ikke kommer godt nok fram, så er denne artikkelen nokså enkel å forstå. Nøkkelordet er salt som ofte hemmer reaksjonen man er ute etter. Siden SAN er framstilt fra et marint bakterium, er ikke det noe problem. Ensymet har faktisk økt reaksjon ved høyere salt konsentrasjon. Ideelt for mange prosesser.

https://www.genengnews.com/magazine/308/exploring-a-new-enzymatic-tool-for-aav-production/

Andrew forklarer nok bedre enn meg.
JosefK
14.05.2020 kl 13:08 719

En ting jeg ikke var klar over er en mulig oppside i forbindelse med vaksine produksjon. Uansett, her er en forecast på hva som rører seg i viral vector markedet:

https://www.globenewswire.com/news-release/2020/05/13/2032800/0/en/Virus-Filtration-Market-To-Reach-USD-4-11-Billion-By-2027-Reports-and-Data.html

The plot thickens og jeg burde vel vært klar over det:

« ArcticZymes’ Novel SAN-HQ enzyme offers gene therapy and vaccine customers a more cost effective and technically superior solution for removing contaminating DNA during the manufacturing process of therapeutic viruses. »

https://arcticzymes.com/news/arcticzymes-secures-first-supply-agreement-for-utility-of-salt-active-nuclease-in-gene-therapy/
Redigert 14.05.2020 kl 13:30 Du må logge inn for å svare
JosefK
20.05.2020 kl 12:16 275


Og der kom den offisielle bekreftelsen på at man også må regne inn SAN familien inn i corona-boomen:

https://newsweb.oslobors.no/message/506095

Det eneste jeg finner bekymringsverdig ved dette er at det kan tyde på at selv etter å ha økt til to produksjonslinjer og maxet ut på de tjuvtriksene de gjør for å øke yielden, så må man dundre til med mer 😄

Vel, vel. Luksusproblem tenker nå jeg.