NAS - Buklandingen nærmer seg kraftig


Alle skjønner at overtegningen i NAS til 1 kroner vil ende med forferdelse for de som var aksjonærer 30.4 og vi andre håpefulle som har tegnet oss i håp om at kursen tross enhver fornuft vil ligge langt over 1 krone den 20.5.

Kursen skal, vil og må kollapse. Noe annet vil være helt hinsides latterlig og en gavepakke for obligasjonseiere, leasingselskaper og andre som faktisk får aksjer til 1 krone per stykk. Slik det ser ut nå vil jo haircuten repareres kraftig av idiothandel på Oslo Børs enn så lenge.

Så kommer mer konvertering av leasinggjeld. Egenkapitalen styrkes, aksjonærene vannes ut og kursen stuper til et nivå som reflekterere egenkapitalen og forventet inntjening.

Jeg blir gledelig overrasket om jeg får en eneste aksje i morgen. Vi som er rewardmedlemmer fikk en oppfordring om å delta i emisjonen og mange av oss har gareantert slått til. Kanskje de skulle sjekket cashpoints tilgode før de tildeler? Ellers kan det bli mange jævlig forbannede kunder i morgen.

Da hjelper det ikke med fjollete julekalendere, fake tilbud, og mailer der de ber om hjelp og støtte.
Stephen
14.05.2020 kl 16:28 3348

NAS eventyret ender med svette tårer og tenners gnissel for enda fler en forventet.

Mvh. Stephen


Blir faktisk litt spennende å se hva kursen slutter på onsdag 20. mai når 400 MILLIONER ferske NAS-aksjer til kostpris 1,00 kr slippes løs på markedet.

Jeg er nesten helt sikker på at den IKKE slutter under 1,50, selv om den logisk og etter alle økonomiske vurderinger burde gjøre det.

Tipper sluttkurs til onsdag blir 2,40 kr, men at den faller videre til 1,70-1,90 allerede fredag 22. (stengt for Himmelspretten torsdag)
Hvis den slutter på 1,50, vil NAS på gjeldfri basis (enterprise value) være verd 5,6 mrd i EK + 45,5 mrd i gjeld = 51,1 mrd. Før konvertering var EV 58,8 mrd.

Det er åpenbart at 5,- er feilprising .
Mange selskaper i restrukturering feilprises.
Men det er plenty penger å,tjene uansett nesten-konk eller alle xl- ark fra analytikere og andre besserwissere.
Å tegne på 1,- er fullstendig ufarlig.
Antall aksjer etter den 20/5 er 565 mill , butikken er mer verdt enn 565 mill nok , som snaut nok er opsjonsprising.
Jeg tegnet 5 mill aksjer på obligasjonskvoten...får sikkert kun en brøkdel.
Sansynligheten for at nas kommer dryppende med good News fremover er store.
Trafikken kommer igang...good News !
Forsterkede samtaler med Boeing ...good News !
Hareide kommer med mer...Good News !
Hedgingavtalen bestrides ...force majeur ....good News !
Og som alle vet er nas veldig sensitiv for nyheter...her kan vi lett få bevegelser på flere kroner.
Ikke før de konverterte aksjene blir salgbare vil kursen korrigere mot « fornuften».
Redigert 14.05.2020 kl 18:03 Du må logge inn for å svare
cinet
14.05.2020 kl 19:33 2876

Kun et fåtall av leasingselskap/obligasjonseierne har tegnet seg , og l Aker å kjøpe til 1kr. De 400 mil aksjene vil tilfalle søkemuligheter tegnere , med en liten marginal pri på eiere 20.4. Obligasjons og leasiingselskapene konvertere gjeld på kurs 3.8. DET blir vell en form for «kostpris» for disse. Hvis kursen skal rase tirsdsg/onsdag forutsetter dere at :


A: Ingen lurer i buskene og snapper selskapet. ( Irland .. største leasingselskap ..Ryanair...? Eventuelt olje sjeikene , via aig )
B: de som har kjøpt aksjer i tidsrommet 2.5-14.5 er ........

Jeg holder en knapp på at kursen ikke går under 3,8, i alle fall ikke før første konvertering , (SEP) men da kan mye være endret i luftfarten

Syns at det er hyggelig at en mangemillionær som Hartlepool tar seg tid til å henge her på forumet.

Eller mulig at han har blitt milliardær? Synes å tjene noe mill på hver ting han foretar seg. En skikkelig hval, altså. Men ikke av de som innimellom må ta et tap som de andre.
Redigert 14.05.2020 kl 20:01 Du må logge inn for å svare

Takk for gode ord deep....som jeg postet for en måned siden var jeg loaded i nas på 40 og tapte mer enn jeg noen sinne har tapt noen gang.
Kom meg ut langt nede og sturet lenge.
Retreat,regroup og muligens attac ?
Så til tegning på 1,-
Tegningen var mange ganger over første dag.
Igjen en gamble...man får selvsagt elendig tildeling , derfor er det store overtegninger derute...som det var i pexip hvor omtrent alle i retail kun fikk 1000 aksjer hver ...
Men, dersom jeg har din tillatelse , og siden jeg ofte er inne i nas, poster jeg gjerne her.

Jeg syns, som sagt, at det er hyggelig! At de utvidet emisjonen på emisjonens siste dag, var vel litt overraskende for mange, men mange har også blitt vant til mye. Det blir vel neppe noen tildeling i aksjen for oss som ikke stod i tap 30.4 eller hadde lånt selskapet penger. Skulle bare mangle. Overlater egentlig til de som får tildeling å handle med hverandre. Jeg kjøper ikke over krona.
Redigert 14.05.2020 kl 20:41 Du må logge inn for å svare

Tok en kikk på regnskapet. Du har rett. Det er 60 i gjeld og 800 i market cap ved 5 kroner, altså EV=60,8. Ny gjeld er 12,5 mindre, altså 47,5 mrd,
FunTrade
14.05.2020 kl 23:08 2376

Det er vel egentlig enda mer gjeld i NAS.. totalbalansen var ved nyttår (Q4) ca 85,3 mrd, minus EK 4,1 gir total gjeld 81,2. antakelig er de siste 20 mrd over de 60 du nevner da rentefrie lån (Cashpoints mm?).

"Litt" av problemet er at mesteparten av denne gjelden nå har en disagio på ca 15%, og da egentlig ikke 81,2 mrd, men 93,4 mrd. Så skal den jo da etter konvertering reduseres med 12,5 mrd. Så alt annet uendret (og det stemmer jo ikke), så skal konverteringen isolert redusere gjelden til 81 mrd igjen. Konverteringen utlikner sånn sett valutatapet siden nyttår.

Nå er jo flyene også representert i NOK men basert på dollarverdier, og steget tilsvarende valutagevinst, men motsatt virker at prisen på fly som asset har falt og kanskje spist opp hele den valutagevinsten av flyparkverdiene på aktivasiden .

Blir spennende å se Q1-rapporten, om det hjalp noe mer enn å dekke valutatap i 4 mnd denne gjeldskonverteringen. Også spent på flypark-nedskrivningen i Q1.
Redigert 14.05.2020 kl 23:25 Du må logge inn for å svare

Bare å stålsette seg for blodrøde tall fremover.

Assets nedskrives, gjeld øker og inntekter uteblir.

Du har rett, men du må regne netto gjeld. Selskapet har jo omløpsmidler også. Og så trekker jeg ut det som ser ut til å være forskudd fra kunder. Da blir netto gjeld 60 mrd pr 31.12.19.
FunTrade
14.05.2020 kl 23:50 2242

Ser den. Samtidig er disse omløpsmidlene sannsynligvis betydelig "skadet" av fuelhedge tap og driftstap siste 14 dager av mars. Schram sa jo at det var kun få uker med cash igjen.
FunTrade
15.05.2020 kl 00:08 2180

Ja. Nå legges det jo til litt frisk EK 400M samtidig som det måkes inn 3 nye milliarder i gjeld med statsgaranti. Det bykser fort oppover igjen den gjelden. Når blir det cash fra drift til å betale alt dette? Selv en erstatning fra Boeing blir vel knapt mer enn gjelda til norske skattebetalere.

Hedgetap er vel vanligvis ikke et kontanttap, men gir selvsagt lavere driftsmargin siden de må betale høyere pris for fuel. Enig i at Q1 blir dårlig, 2020 også. Skal man regne hjem en ok verdi på aksjen, må man se fremover, kanskje mot 2022. Det gjelder imidlertid flere aksjer enn NAS.
FunTrade
15.05.2020 kl 00:21 2136

Ja. Store tap. Men det er også betydelige forskjeller på ulike selskap. Hørte Ryanair satt med nok 45 mrd i cash nå. Den finansielle styrken vil de nok utnytte for alt den er verd nå. Så mens NAS jobber med å rote seg ut av 0 finansiell handlekraft står konkurrenten klar og bruker energien på angrepsplanen.
Gasman
15.05.2020 kl 00:27 2114

Har lest til øyet blir stort og vått om hvor gale "småsparerne" er som kjøper aksjen på kr 5+. Det som skurrer er at jeg knapt hører et pip fra de som faktisk kjøper aksjen. Når jeg leser på forumet, virker de fleste skjønt enige om at aksjen skal kraftig ned.
Jeg har lite erfaring med å shorte, men i går bestemte jeg meg for å gjøre det. Dessverre var det masse kødd med banken min og ordren ble kansellert hver gang jeg nådde kursen. Etter nesten to dager fikk jeg endelig tak i en fra markedsavdelingen, men han kunne ikke finne ut hvorfor ting ikke fungerte. Ergelig. Stor gevinst som glapp der. men det jeg tenker litt på er: "Sikreste shorten på OSE" er en slitt klisje, men NAS er vel i offentligheten nettopp det. Ingen, absolutt INGEN ser dagens prising som fornuftig. Og da slår det meg; kan det rett og slett være derfor den har gått så høyt over emisjonskurs, -at "alle" kjøper BEAR derivater? Det skjer jo ofte at enkelte aksjer går ekstremt over realistisk kurs (Solstad er et eksempel), vi hadde Dolphin i høst. Selskap som ligger i ruiner og som plutselig handles til absurde priser. Forskjellen her er jo at NAS er lett å shorte for Hvermansen (selv om det ikke funka med min konto). Er det rett og slett overdreven trading med BEAR derivater som holder prisen oppe? Vet ikke hvordan slike produkter er satt sammen, men antar banken må ha dekning i aksjer for at jeg skal kunne shorte.
Redigert 15.05.2020 kl 00:28 Du må logge inn for å svare

Det er nok en del som har kjøpt ettersom emisjonen er 7 ganger overtegnet.
https://aksjelive.e24.no/article/rAq26w
Gasman
15.05.2020 kl 00:38 2086

Ja. men å kjøpe til 1 kr virker jo fornuftig slik ting har utviklet seg. Å kjøpe den til 5-6 x emikurs er noe ganske annet...
Ville sikkert ha kjøpt selv og håpt å få slengt de ut med litt gevinst hvis jeg hadde hatt tegningsrett.
Redigert 15.05.2020 kl 00:39 Du må logge inn for å svare

Ja ja. Ekspertisen jobber for fulle mugger på Nas trådene.
Kan minne om at de største eierne har konvertert gjeld på 3,8- 4,2kr. Dette er ikke fattigfolk.!
Det hyles om dumme småaksjonærer i tide og utide.
Husk på at småaksjonærer er nettopp det, og kan ikke styre kursen hverken opp eller ned.
Forumet kan påvirke til kjøp eller salg, men neppe noe mere.
Vil de største eierne forsvare sine penger? Jeg tror det!
Lykke til på veien alle de som vil selskapet vel😜

20. mai vil trolig noen kjenne på en viss forskjell mellom selskapets beste og gamle aksjonærers beste. Lett å slutte seg til et 'Lykke til'.
FunTrade
15.05.2020 kl 07:36 1809

Så sant.
Du vet vi fattigfolk må jobbe hardt for penga, ingen laurbær å hvile på!


Synd at NAS ikke utnyttet interessen for emisjonen nu mens de kunne få kurs på kr. 1.-, blir nok nærmere kr 0,50 neste emisjon om noen måneder.
FunTrade
15.05.2020 kl 07:52 1725

Det slo meg også. Hvorfor ikke smi mens jernet er varmt..

for å ikke snakke om spare honoraret til pirathusa og bahr...

kreve 30% rabatt neste gang ok? :-)
FunTrade
15.05.2020 kl 08:06 1673

De må få rabatt neste gang, nå er jo powerpointmalene der, regnearkene også.

I tillegg er det grunn til å rette kritikk til nas sin ledelse for sommel med Q1-rapporten. At nas som børsnotert selskap somler slik med egne tall og at investorer må sitte å gjette på Q1-tall i nesten 2 mnd etter at kvartalet er avsluttet er rett og slett for dårlig. En burde egentlig ha sendt dem faktura..

ja bare bruke samme excelark bare små justeringer :-)

kanskje er dette for å skape ekslusivitet. bare hente 400mill og folk tror det er et kupp spes. når kursen er holdt kunstig oppe av pirathusa

neste emi kommer vel i førjulsgave som har blitt en tradisjon nå LOL
FunTrade
15.05.2020 kl 08:17 1623

Du må i alle fall ha lånt nas aksjer om du skulle shortet. Hvilken bank/megler fikk du bekreftelse fra på å låne aksjer?
Redigert 15.05.2020 kl 08:18 Du må logge inn for å svare
FunTrade
15.05.2020 kl 08:25 1583

Hehe, 7 ganger overtegning... de burde hive seg rundt i juni og samlet opp folks feriepenger :-)

Behovet er jo der asap hvis de skal opp med et betydelig antall fly utover dagens 7 fort som f....
suspekt
15.05.2020 kl 08:38 1518

Noen som har fått tildeling???
100x
15.05.2020 kl 08:42 1491

Selv fikk jeg melding om at mine tegningsretter ble slettet?

hadde 2 kontoer med mindre enn 9999 aksjer på hver av de.
Hva betyr dette?
suspekt
15.05.2020 kl 08:48 1465

Regner ikke med å få noe fra casino opplegget på oslo børs, Det er jo rene lotto!!!
Talent
15.05.2020 kl 08:51 1440

Da er det sikkert Jacob Schram som får tegne seg for dem. Klart han skal kjøpe aksjer men han vil ikke betale mere enn 1kr. Alle de smarte kjøper til 4-5kr 😂😂
100x
15.05.2020 kl 08:54 1416

Det er rimelig latterlig egentli om ikke småaksjonærer får full tegningsrett da det i utgangspunktet var kun 161.000.000 aksjer.
Så får de andre få med resterende ca. 240.000.000aksjer.

Hvor er den gullroten ?

Er det ledelsen og styret som har tegnet seg kraftig siden interessen var så stor, eller venter de til neste emisjon?
FunTrade
15.05.2020 kl 09:05 1349

Ikke godt å si, eller kanskje Michael O’Leary som vil kødde litt med Schram?

Strategi
15.05.2020 kl 09:41 1246

Dere prater om at alle aksjer i emisjonen slippes ut i markedet, hva er det som tilsier dette.
Jeg tror flesteparten sitter på sine aksjer til 1 kr i flere år.
uansett har spådommen her inne sålangt ikke slått til, det handles fortsatt i aksjen over kr. 5.
FunTrade
15.05.2020 kl 10:26 1117

Det er noen "voldsomme" signaler ledelsen sender ved at 3 sentrale skikkelser blar opp "hele" 1,3 millioner NOK, dog kanskje i forvissning om at de ikke får alt de har tegnet engang.

CEO i Ryanair har til sammenlikning 44 mill aksjer og 15 mill opsjoner, samlet verdi hvis opsjonene er in the money på 31 milliarder kroner... Han kunne kjøpt hele NAS og SAS alene flere ganger.
Redigert 15.05.2020 kl 10:28 Du må logge inn for å svare