REC silisium - told 57% og priser på ca 7 nkr -gordisk knude


Kina må se at vågne op, de har lavet en handelsaftale i januar 2020 om køb af silisium fra USA.
Til trods for det er der stadigvæk en toldmur på 57 %, som Kina kommer til at fjerne.
Kina gør USA helt til grin, med aftaler og griner af Trumps aftale
Derudover er og må der være et kæmpe statstilskud til kinesiske producenter af Silisium, når de sælger til priser på ca 6-7 kr .
Tror at Corona krisen, måske skabt i Kina på lab, vil få Kina til at fjerne toldmuren.
Kina er en af verdens største kul sviner, som skal over på solenergi.
Håber REC med andre producenter kan skubbe på for at løse den gotiske knude, marked er enormt og indtjeningen kan være milliarder.
Hvor er regeringen henne i det spil, hvad gør de for at få fjernet tolden, kan de blive ved med at nøjes med en halvside laks og være passive .
Mange analytiker optræder med regneark, og fatter intet.
Ser REC går en god tid i møde og kæmpe potentiale .
Kvike11
15.05.2020 kl 09:09 2747

Anton Berg har fint indlæg, vil ikke kommenterer det direkte på negative sari2 indlæg
Kvike11
15.05.2020 kl 09:44 2660

Efter min mening burde Arctic Securities sætte sig mere ind i tingene i stedet for at lave bestillings arbejde og junior analyse, virker som de laver analyse for et par måneder ad gangen.
Nu er det endnu tydeligere at sari2 måske er lig = analytiker og shorter.
Arctic securities må have stor krise på hjemmefløjen siden de er nød til at tjene penge på andres elendighed.
Ingen har nogensinde troet på fuld produktion i 2020 , men REC indikerer tydeligt at straks handelsaftalen får sin virkning vil de starte op.
Og når det sker ser vi kursen over kurs 10
Kvike11
15.05.2020 kl 11:57 2543

bliver spændende
Rec Silicon har nemlig troen på at handelsavtalen mellom USA og Kina kan gjøre det mulig å starte opp Moses Lake igjen.
Det vil i så fall være et gjennombrudd for Rec Silicon og vil kunne forbedre selskapets finansielle utsikter betraktelig.
– Endelig er det en avslutning på handelskrigen på polysilisum, og vi kan gå inn i det kinesiske markedet uten noe tollsatser, sa Rec Silicon-sjef Tore Torvund under presentasjonen av selskapets kvartalsrapport torsdag.
Torvund fortalte at selskapet har hatt møter med kontoret for USAs handelsrepresentanter (USTR), etter at USA og Kina signerte den første fasen i en handelsavtale.
– De har sagt at det er slik det er – avtalen er på plass. Nå er det bare å begynne å finne kunder, og begynne å sende materialer til Kina, sa Torvund.

Det fundamentale her er uansett fremtiden worldwide innen SOL og fornybar energi. Jeg tror den er meeeeeget lys når bare Covid-19 spøkelset forsvinner. Øyner nå en gryende miljøaktivitet når man ser hvor minimal forurensningen var under covid. Dette tror jeg også vil utfordre oljen som nå er nede for telling pga. overproduksjon... Vi får se :)
Kvike11
15.05.2020 kl 16:54 2341

Kina skal fjerne deres tilskud, så vil prisen være fornuftig, dog uden jeg kender den nøjagtige pris. Men helt sikkert den bliver holdt kunstigt ned nu, med tilskud.
REC har haft den billigste produktions pris.
Solerbra
15.05.2020 kl 18:17 2240

Det er mye negativ støy for tiden, og gode tider for pessimister. Her er siste kommentar vedr. handelsavtalen (som mange nå mener er død):

Sitat: Flere investorer har fryktet at en ny handelskrig kan settes i gang igjen, eller at den nokså ferske handelsavtalen fra januar mellom Kina og USA skal bryte sammen i verste fall.Larry Kudlow, rådgiver i Det hvite hus, sier ifølge Reuters fredag at det ikke er noe fare for dette. Han sier at nasjonene fortsatt jobber sammen om å videreutvikle handelsavtalen. Kudlow sier det nylig var et godt møte mellom representanter fra nasjonene.

– Vi har andre problemer med Kina, selvsagt når det gjelder coronavirusets opprinnelse, men med tanke på handelsavtalen, så fortsetter den, sier Kudlow.
grabein
15.05.2020 kl 19:17 2179

Subsidiene fra Kina kommer i form av gratis strøm. Dette har de råd til å holde på med i overskuelig fremtid, det er neppe tom kasse som vil få dem til å slutte med dette, men en politisk avtale. Om en slik skulle komme må gudene vite.

Vi får krysse fingrene for at dette ordner seg. I mellomtiden bruker jeg tørkeperioden til å snitte ned, så får vi håpe det er lurt.

Jeg blir nå på ren trass.
ankon
15.05.2020 kl 20:37 2113

Endelig noen som begynner og skrive noe fornuftig.
stidalen
16.05.2020 kl 09:30 1899

https://pbs.twimg.com/media/EYCcBh9UcAEyRks?format=png&name=900x900

Kostnadssøylene i URLen ovenfor er riktignok fra 2018. Ut fra det en ser der har produsenter i utkantene i Kina nesten ikke strømutgifter og veldig lave lønnsutgifter. Produsenter i pressområdene i Kina har mye høyere utgifter til strøm og lønn. Likevel er Polysiliconprodusenter i utkantene med forsvarlig fortjenestemargine avhengig av en pris på 14 dollar/kg. Cashcost tolker jeg til ca. dollar/kg. I dag sikkert nede 5-6 dollar for produsenter i indre Kina. Likevel, dagens priser kan ikke være særlig bærekraftige, selv med subsidiering av strøm og kapital. Kan Kina prioritere alle bransjer med subsidiering i denne grad til evig tid
Redigert 16.05.2020 kl 12:34 Du må logge inn for å svare
Solerbra
16.05.2020 kl 11:30 1777

Når Kina har forpliktet seg til å importere silisium fra USA, så må det jo skje i praksis - ikke bare på papiret. Trump vil helt sikkert forlange dokumentasjon på det. Hvis en kun frafaller 57% toll, men opprettholder dagens subsidier på innenlands produksjon, så blir det ingen import. Ingen kan/vil produsere og levere til langt under kost-pris.
stidalen
21.05.2020 kl 21:15 1453

https://www.prosperousamerica.org/is_china_even_trying_to_fulfill_its_phase_one_commitments

Prosperous America er en organisasjon med 4 milloner medlemmer. Kinas manglende oppfølging av handelsavtalen går ikke upåaktet hen. Hvis ikke Kina holder seg til avtalen og kjøper bla Amerikansk poly, tror jeg det kan gi grunnlag for mer drastiske tiltak for å sikre Amerikansk polysiliconproduksjon og celleproduksjon for den sagts skyld.
Trier
22.05.2020 kl 08:40 1236

Tyske nyheter hadde et innslag i dag tidlig fra partikongressen i Kina hvor det ble sagt at handelsavtalens første fase er en prioritet for Kina. Så gjenstår det å se om hvor fort dette blir omsatt.
Trump på sin side må også begynne å vise til tiltak og bedring i økonomien om han skal ha noe som helst håp om å bli gjenvalgt.

Handelsavtalen sier jo at Kina skal kjøpe produkter til markedspris. Dagens markedspris hadde vært et tapsprosjekt for REC selv om ML var i drift fra før. Å starte opp et anlegg for å selge med tap er forhåpentligvis uaktuelt.

From the pinnicale to the pit.. it’s a long way down☠️
Zorin
25.05.2020 kl 09:29 524

REC kan gå lysere tider i møte HVIS Trump ikke ødelegger forholdet til Kina! Kina kan tåle noen fornærmelser fra Trump, men hvis han går for langt kan vi se en ny handelskrig på trappene med en kansellering av handelsavtalen som en mulig konsekvens. Kina kommer uansett å være tilbakeholdne fremover. De har aldri vært flinke til å ta i mot dritt uten å svare.

Oppstart er selvsagt avhengig av lønnsomhet. Men hvis det er slik at markedsprisen er et resultat av at Kina subsidierer egne produsenter, så kan de jo bare le seg i hjel av hele handelsavtalen, og Trump er lurt trill rundt. Rec bør uansett snart forstå at de må skaffe seg business utenfor Kina.
Trier
25.05.2020 kl 11:11 366

Jeg antar at de økonomiske rådgiverne rundt Trump kke er dummere enn at de vet godt at markedsprisen ikke gjenspeiler produksjonskostnader i en situasjon med reell konkurranse. Om ikke, vil selvfølglig bransjeorganisasjoner, lobbyister etc. sørge for at Trum-adm. får dette forklart - nok en gang. Trump trenger vel snart å ha noe å vise til av konkrete resultater om han skal ha noen reell mulighet til fire nye år. Det hjelper ikke bare å være storkjeftet.