PLT - Du tror det ikke ......selv om du ser det!


I dag var det nytt resultatslipp fra PLT.
Dere vet, selskapet jeg i sin tid omtalte som en middels pølsebod på Karl Johan (omsetningsmessig)!

https://newsweb.oslobors.no/message/505650
Etter en del leting fant jeg til slutt det jeg var ute etter - regnskapsoppsettet.
På side 16 i presentasjonsvedlegget lå det......og det var vanskelig å IKKE sperre opp øynene;

- Inntekter på NOK 500.000 (ja du LESTE RIKTIG). Hvis det er 25 virkedager pr mnd snakker vi om en dagsomsetning på kr 5000 i Q1.
- EBITDA-tap på NOK 16,1 MILL. Fordelt på 25 virkedager er det daglige tapet på kr 161.000 - en forverring på ca 13% i forhold til Q1/19.

Hva i alle dager har et slikt mikroselskap på Oslo Børs å gjøre?
Neppe annet enn å berike den innerste krets - før det hele etter hvert er en saga blott.

Hilsen Hammers........men KLART........dette blir nok etter hvert et "norsk industrieventyr".......kjenner jeg aksjonærene rett!
JosefK
15.05.2020 kl 10:58 1603


Det skulle tilsi ev/sales på 252 på en annualisert basis. Stivt.

Kraamz
15.05.2020 kl 11:03 1581

Gleder meg til å sitere deg i 2022😊
inadmah
15.05.2020 kl 11:06 1552

Er ikke dette som forventet da de vel egentlig ikke har noen kunder enda bortsett fra Xun som har bestilt et lite antall? Hele "greia" med PLT nå er vel at de har stort potensiale for design wins for veldig mange produkter hos større selskaper og med et par av de så vil inntektene komme. Tror alle som følger PLT forventet dette.
Myrabakk
15.05.2020 kl 11:47 1487

Den var morsom!
Du er ikke så dårlig på regnskap og kalkulator som du selv sier at du er i en tidligere tråd.

Gøy at du følger PLT, det er et interessant case. Jeg ser du sammenligner med inntekter som en pølsebod, forøvrig en sammenligning Hegnar liker godt. Da skal jeg dra en annen pølsebodsammenligning som jeg personlig liker bedre:

Statoil/Equinor startet for noen tiår siden letingen etter olje, fant denne etter en del tid, utviklet pionerteknologi for boring på "umulige" dyp, bygget sin første plattform, slepte den til havs og startet opp boringen. Det vet vi hvordan gikk - industrieventyr!

Ser du på poLights utvikling i dag, og sammenligner med Equinors utvikling, så er vi omtrent der de var når plattformen var bygget, slept til havs, og startet opp boringen. Vet du hvor mye inntekter Equinor hadde før første oljen var pumpet opp og solgt? Om ikke, så kan jeg fortelle deg at dersom du ser bort fra statsstøtten og andre kapitaløkninger så var det omtrent som for en pølsebod. Jeg selvfølgelig ikke sammenligne fremtidig inntekt i poLight med Equinors, til det er selskapene for ulike. Meningen var bare å si at alle teknologiselskaper har vært startups en gang.

Fortsett med å følge poLights utvikling. De har akkurat nå 30 kommersielle produkter i utviklingsfase, og 11 i planleggingsfasen. Dette er et spennende selskap som i alle fall jeg har fortsatt tro på, enda mer tro etter presentasjonen i dag. Vanvittig om vi kommer inn med kameralinsen i de første under-skjerm-kameraene i de store mobiltelefonmerkene. Da kan du kanskje allerede neste år ta selfie med telefonen og vite at det er en norsk oppfinnelse som gjør dette mulig.
Hammers
15.05.2020 kl 12:51 1413

Som sagt...........et selskap for å berike hovedaksjonærene.
Husker jeg ikke feil fra regnskapet (har nå lukket det) - hadde verdiene krympet til det halve ila det siste året.

For et år siden +100 mill. Nå +"noen og 50 mill". Det passer bra med et kvartalsvis fall som det de viser.
Videre betyr dette at det mest trolig kommer en ny emisjon mot slutten av året.
En EMI trolig "sukret" med noe ENDA SMARTERE enn smarte klokker og briller.

Om aksjonærene er smarte nok til å holde seg unna er et annet spørsmål.
Nei, du tror det ikke selv om du leser og ser det.
Omsatt for 500.000 ila 3 mnd. Dette til tross for noen "kjempeordre" fra Kina (.....eller hvor det var).

Hilsen Hammers........som tror verden har HELT andre fokus enn "smarte dingser" i disse dager!
PS; Latterlig å sammenligne med Equinor, selv om det nettopp var noe slikt jeg ventet på (ref hovedinnlegget's slutt).
Redigert 15.05.2020 kl 12:53 Du må logge inn for å svare

Her burde studenter og nybegynnere heller takke Hammers for gode innspill, dere kan spare mye på å ta innover dere hva han faktisk sier her. Hammers er en av de mer erfarne skribentene på dette forumet, mange som hadde kommet godt ut av å høre på han tidligere i en rekke selskaper han har spådd ned uker, måneder eller år i forveien.
Myrabakk
15.05.2020 kl 13:10 1374

He, he😊 tenkte egentlig jeg skulle bruke Scanship/Vow som eksempel. Vet at du kjenner det selskapet i alle fall, men fant ut at jeg skulle dra på litt😉.

Morsomt at du interesserer deg for PLT i alle fall. Jeg skal ikke forsøke å verve deg, vi har nok forskjellig "trosretning" når det kommer til fremtidsutsikter, men uansett er det et svært interessant selskap for meg. Klarer ikke dy meg å svare når du sier de ikke har noe på børsen å gjøre.

Jeg synes det er steintøft av et lite selskap som poLight å kjempe mot de store kameraleverandørene som Sony, Zeiss osv. om innpass i de store produktene som disruptiv teknologi. Så får vi se hvordan Askeladdens kamp går. Kanskje blir det et eventyr for oss som er med? (Jeg tenkte lenge på den!😉)

God helg! 😊
HP17
15.05.2020 kl 13:11 1364

Helt enig med TS. PLT er oppblåst så det holder. Her henger aksjekursen ikke sammen med hva selskapet faktisk leverer. Er det det nye Opticom vi ser?
Myrabakk
15.05.2020 kl 13:25 1335

Hammers er en morsom fyr, så kan vi diskutere spådommer i det lange og breie. Noe treffer man på, annet bommer man på. Krystallkula er vel i beste fall å anse som "alternativ behandling" i et aksjemarked. Ikke helt godkjent i aksjeanalyse meg bekjent.

Jeg bruker selv krystallkula til en del ting, men sjekker i tillegg selskapets patenter og inngåtte avtaler. F.eks flere selskaper innen medisin har produkter som mest sannsynlig kommer til å bli solgt mye av, men tjener heller ikke noe før produktet er ferdig. Det tar år å utvikle medisiner. Det gjør det også med ny teknologi.

Jeg hører på Hammers, men følger ikke rådene hans. Det beste av ham til nå er vel analysen av Vow, i 2019, mener jeg. Den var grundig. Mine investeringer baseres på mine egne undersøkelser. Da skal man ikke høre på ekspertene. Oftest er det noen som skal ha opp kursen før de skal ut, eller ned fordi de skal inn. Se bare shipping. Det er hver gang Hannisdal er ute med råd!
Nei, stol på deg selv og egne undersøkelser!
Det kan være dagens råd. 😉
Kraamz
15.05.2020 kl 13:41 1303

Godt det er noen som ikke hører på hammers😉 Har troen på ytterligere påfylling fra top 50 i dag🙂 Dette blir bra😊
rockpus
15.05.2020 kl 18:19 1133

Uten å vurdere fremtidsutsiktene er det meningsløst å bare bedømme et selskap i bakspeilet. Jeg har selv ingen aksjer her, men reagerer likevel på Hammers destruktive nedsabling av selskap som forsøker å skape noe for fremtiden!
2211
15.05.2020 kl 19:14 1064

Jeg er enig med deg att aksjekursen ikke henger sammen med hva selskapet leverer😉
Fra forrige q presentasjon var det totalt 31 som var på poc. Lista. Nå i dag er det totalt 40 som er på poc. lista. Så kursen burde gå opp i takt med større sansynlighet for fler design winn og etterfølgende bestillinger. God helg😎
bellx
15.05.2020 kl 19:52 1019

Bra du tar opp litt av den spinnville prisingen av en del selskaper på oslo børs,hvis man tar m.cap og prøver å regne ut hva som bør ligge igjen på bunnlinja blir man overasket.Hammers,lag en egen tråd om overprisete selskaper,det er nok og ta av.

Enig med Kraamz og Myrabakk at dette er et veldig spennende case, men jeg og synes aksjen er priset altfor høyt. Mye på OSE er dyrt for tiden, men denne her er hakket over etter min mening dessverre.
Hammers
15.05.2020 kl 23:01 808

Takk for tipset, men en ALT for stor jobb.....🤭🤭🤭!

PLT; Bare å tenke på tallene.
Når et selskap omsetter for 500.000 ila 3 mnd - og den potensiellle "fortjenesten" kun er en brøkdel av salget - ja da trenger man ikke den HELT store hjernen for å skjønne at dette bare er tull og tøys!
"Smarte briller" og "smarte klokker"! Hvem pokker har vel brukt for noe slikt - i slike tider?

Hvor mange ansatt er det i selskapet i samme periode og hvor stor lønn har de?
Dessuten; var det ikke noe med at varene gikk mellom Norge - Spania (?) og Kina før det endelige produktet var satt sammen?
Noen litt uvanlige utgifter i alle ledd!

Etter MITT syn - kun et tulleselskap for å berike den innerste krets. Hvor lenge kan noe slikt overleve? Til neste emisjon?
Eller kanskje noen er tullete nok til å gi selskapet enda mer penger for å sysselsette ansatte og kanskje gi bonuser til ledelsen?
Nye penger for å forlenge galskapen.

Hilsen Hammers........som tror folk bør gå i tenkeboksen og foreta en revurdering av realismen i PLT!
500.000 i omsetning ila 3 mnd sier det meste! Ikke rart tallene ble gjemt langt nede (side 16) i presentasjonen!
Redigert 15.05.2020 kl 23:19 Du må logge inn for å svare
Dubois
15.05.2020 kl 23:36 759

Berike den innerste krets vil isåfall være staten, men ikke mye du vet om selskapet. Italia ikke spania med greit nok. Nei hvem har brukt for sånt i disse tider, tenker at man ikke priser selskaper basert på 1 år omgangen. Eller kanskje man skal det, hvem har vel bruk for cruiseskip i disse tider.
Hammers
15.05.2020 kl 23:49 738

Budskapet er;
- Tenk gjennom reaslismen i det dere leser i selskapets presentasjoner - sett opp mot de tallene som leveres.
- Personlig gir jeg da blanke f.. for dette ville jeg aldri ha satt 5 øre i! Tallene avslører galskapen.

- Søndag skal jeg forresten besøke min lokale iskiosk. SOFT-IS må man da kunne unne seg på en dag som den 17. mai nå en gang er!
- Det forundrer meg ikke om han kioskeieren ila noen mai-dager omsetter for brorparten av det PLT omsetter ila 3 mnd.
- Ja, for dette er en POPULÆR kiosk........en der ungene står i kø - og der også foreldrene blir som unger igjen når kjeksisene bæres ut!
- Eieren har likevel ingen planer om noen børsnotering. Det har han ikke tid til å tenke på - når OVERSKUDDET telles opp!

Hilsen Hammers
Redigert 15.05.2020 kl 23:50 Du må logge inn for å svare
HP17
19.05.2020 kl 15:36 305

Jeg er helt enig i Hammers sin analyse av PLT. Den treffer spikeren på hodet, bokstavelig talt. Hvorfor debatteres ikke dette mer?
Er det noen som ønsker å lokke øynene eller er det andre forhold?

Du sier at PLT ikke har noe på børs å gjøre. Jeg vil returnere det og si at du trolig ikke har noe på børs å gjøre. For tilsynelatende har du ikke forstått forskjellen på en pølsebu og børsnoterte selskaper. Eller du snakker mot bedre vitende. Hvis ikke kan du lfå noen tips her: https://www.prosent.no/okonomi/hva-er-et-borsnotert-selskap/

Kan du referere litt til den analysen du snakker om? Jeg finner ikke noen analyse i denne tråden. Er det postet noen poLight-analyse på en annen tråd?

Meg bekjent så skal en analyse gå gjennom selskapets forventede økonomi, vekstpotensiale, fremtidsutsikter, tilgjengelig teknologi og markedsanalyse i tillegg til et tilbakeblikk. Dersom dere kaller den softis-/pølsebod-metaforen for en analyse er det vel strengt tatt litt mer å gå på for å kvalifisere til ståkarakter i aksjeanalyse?