Arbeidsledige under corona – venter på penger fra NAV


Greit å ha fleksible banker i disse tider. Ingen må selge boligen sin med tap.

https://www.vg.no/nyheter/i/lA2kLy/permitterte-og-arbeidsledige-under-corona-venter-paa-penger-fra-nav

"Med fire barn hjemme, et stort huslån og bil er hun allerede ganske avhengig av inntekten sin. "

"– Jeg har huslån, billån og bilforsikringer. Hadde jeg ikke hatt sparepenger, hadde det ikke gått å betale de faste utgiftene mine, sier Andersen"

Sliter med å betale regningene sine men vil ikke ha forskudd fra NAV for da mister jeg kontrollen? Enten er han kandidat til lluksusfellen eller så kan ikke dette være et problem. Alle får altså forskudd om de ønsker det og de fleste får full lønn fra NAV, ingen grunn til panikk.
Niky
15.05.2020 kl 12:10 441

Enig. Han der sutrer uten grunn. Her gir NAV forskudd og han klarer å sutre fortsatt. Sånne mannfolk er et av problemene vårt land sliter med idag. Svake menn.

Smått utrolig hvor tungrodd dette systemet er. Gamle kjerringer som ennå ikke er fortrolige med dataomleggingen for en mannsalder siden. Hopetall med nyansatte saksbehandlere, uten å beherske det norske språk tilstrekkelig. Eneste jeg personlig har hatt med denne etaten å gjøre var å betale barnebidrag i en mannsalder. Glad jeg slipper å ha noe med denne arrogante institusjonen å gjøre.
Odi.1
15.05.2020 kl 12:17 411

Tømmes i statskassen, snart tomt for Cash der. En kan ikke gi folk handlegater i London og suspekte investeringer på "fornybar" i Canada og verden for øvrig , som mat.
Niky
15.05.2020 kl 12:34 379

NAV er ikke bygd for å tåle en pandemi og masseledighet på kort tid. Hadde de vært det ville det sittet mange folk uten noe å gjøre store deler av året og kostnaden ved å drive NAV ville vært MYE større. Dette løses, men vil ta tid. I mellomtiden tilbyr NAV forskudd. Finnes da være ting å klage på NAV over enn hvordan de takler denne krisen. Folk må seriøst skjerpe seg og slutte å sutre.

Enig, ingenting å klage på NAV for her.

Hadde han ikke vært permittert så hadde han trolig vært sykemeldt pga av angst for korona.

Kan tenke meg alle milliardene somfm forsvinner i det store intet med triksing og litt abra kadver

Irriterende at VG har stengt kommentarfeltet på artikkelen.
Man kan ikke forvente at nav skal ta unna så mange søknader på kort tid, de får forskudd det burde holde frem til endelig utbetaling.
Med alt av butikker og fritidsaktiviteter stengt har de vel mindre utgifter også?