PCIB - Helside i Finansavisen i morgen


Per er overrasket over kursfallet.
Nå har de tatt vekk finansieringsrisikoen.
Kursen burde ha økt
30.08.2018 kl 21:08 10980

Finansiert frem til markedsgodkjennelse
HELSE:PCI Biotech-aksjen har fått gjennomgå den siste uken etter ­selskapet varslet en ny emisjon. Adm. direktør Per Walday er overrasket.
JEANETTE E. H. HAMMER
Etter en lang tids himmelferd for PCI Biotech på Oslo Børs, har selskapet møtt motbør i sommer. Pengene var i ferd med å ta slutt, og selskapet måtte utsette oppstarten på den avsluttende studien for gallegangskreft, som er selskapets ledende produktkandidat.

I går la selskapet frem tall for andre kvartal. Aksjen falt 1,5 prosent. Den siste uken har kursen imidlertid rast nær 25 prosent.

Ved utgangen av andre kvartal hadde selskapet snaue 28 millioner kroner i kontanter, etter å ha brukt litt over 10 millioner kroner i løpet av kvartalet. Dermed trenger selskapet ny kapital. Når pasientrekrutteringen i tillegg har tatt tid, slik at den avsluttende studien på gallegangskreft måtte utsettes, har flere aksjonærer tilsynelatende blitt utålmodige.

– Vi håpet i utgangspunktet å starte den pivotale studien i første halvår 2018. Så tok avklaringene med regulatoriske myndighetene lengre tid enn vi hadde regnet med. Deretter tok det noe lengre tid å rekruttere pasienter til utvidelsen av fase 1 studien. Nå forventer vi at den pivotale studien starter i begynnelsen av 2019, sier adm. direktør Per Walday i PCI Biotech.

Henter penger

Selskapet varslet en fortrinnsrettsemisjon sist uke, samtidig som det varslet om utsettelse av studieoppstart, samt bedre nyheter enn tidligere fra doseeskaleringsstudien i fase 1. I etterkant av nyheten raste kursen mer enn 20 prosent.

Selskapet skal hente 360 millioner kroner. I garantisyndikatet er blant annet av eierne Fondsavanse, MP Pensjon, Myrlid og Radiumhospitalets Forskningsstiftelse, i tillegg til investoren Nyenburgh. I tillegg har styremedlem Lars Kåre Viksmoen i PCI Biotech har garantert for en million kroner i emisjonen gjennom Stocken Invest.

Walday er overrasket over kursnedgangen.

– Nå har vi tatt vekk finansieringsrisikoen. Vi er finansiert frem til avlesning av det som potensielt kan gi en markedsgodkjenning dersom resultatene viser seg å være gode., sier han til Finansavisen.

PCI Biotechs behandling for den sjeldne sykdommen gallegangskreft har så langt vist gode resultater, med tilbakegang eller stans i svulstutviklingen for de fleste pasientene. Selskapet har orphan-godkjennelse på behandlingen, som vil si at veien til markedet kortes ned dersom selskapet lykkes. Dette skyldes at det ikke finnes noen eksisterende behandling for sykdommen.

PCI Biotech

Dividend
30.08.2018 kl 22:11 10784

Flott. All pr er god pr.

Neste artikkel, Kaplan-Meier og log rank test, p-verdi 0.03? Nei det blir vel for teknisk for pressen.

Takk til Sørlendingen for at du tok opp dette og flere andre gode spørsmål idag.

Håper vi får se deg tilbake på forumet.
Panis
30.08.2018 kl 23:32 10518

Det hjelper ikke at PW er overrasket over kursfallet, for årsaken er nok at de ikke hadde gitt markedet riktige signaler i forkant... Og som alltid blir det kursfall når det kommer en emisjon, ikke noe nytt i det. Vi får bare være med på den, og håpe at FimaNac og FimaVac gjør det bra fremover også.
Kalleklovn
30.08.2018 kl 23:45 10456

De kortsiktige, utålmobige og de som trenger kapital for å kjøpe rettene sine selger nå.

Ingen ting å gjøre med det, caset er nå mye bedre enn noen gang, så de som velger å gå ut av PCIB nå gjør nok ett dårlig valg.

Walday sa idag att fimaVacc nyheter er ventet i høst å den starter nå på lørdag 1 September.

Da burde det skje noe ved en av disse eventer.

Nordic Life Science Days, Stockholm, September 10-12, 2018

BIO Japan 2018, Yokohama, October 10-12, 2018

ESMO 2018, Munich, October 19-23, 2018

BIO-Europe, Copenhagen, November 5-7, 2018

ESMO Immuno-Oncology Congress, Geneva, December 13-16, 2018.

På tirsdagens podkast så nevnte også Walday att dem er inne i en "STILLE" periode.

Sitter dem med info som skal presenteres ved en av disse eventene.

Noen som vet eller kan forklare meg noe mer om dette? "STILLE" periode.
Redigert 30.08.2018 kl 23:49 Du må logge inn for å svare
Panis
30.08.2018 kl 23:56 10400

«Stilleperiode» har selskapene i 14 dager før kvartals-rapportering, og den er over nå...
Edit: Under stilleperiode vil de ikke gi ut informasjon/svare på spørsmål fra hverken til presse eller aksjonærer, derfor kalles det stille periode.
Redigert 31.08.2018 kl 00:00 Du må logge inn for å svare
Kalleklovn
31.08.2018 kl 00:31 10303

Takker for svar Panis, vil også takke dem som stilte gode spørsmål under presentasjonen igår :)

Her er det bare å vente til stor fiskene hopper ned fra gjerde :)
gepard1
31.08.2018 kl 00:43 10273

Utenlandske investorer har begynt og faa oeynene opp for PCIB , og haaper paa og faa kjoept saa mange billige tegningsretter de bare kan. PCIB begynner saa smaatt og bli hott stuff;-))

Og bedre kommer det til og bli. Vi har en medisin som kommer til aa bli godkjent som foerstelinje behandling for IGGk. Og saa snart vaare fimaNac partnere gaar over til klinisk testing, og kreftvaksine resultatene blir lagt frem, vil Partnere fra alle verdenhjoerner vil staa i koe for aa samarbeide med PCIB. Og vaere PCIB aksjonaer i dag, er det samme som og plukke gratis penger paa gata.
Redigert 31.08.2018 kl 00:47 Du må logge inn for å svare
HrDuck
31.08.2018 kl 01:03 10236

utenlandske investorer....?ll? Jaja nå får man høre mye rart. Og så blir det kalt baissing når man prøver å påpeke effekten av emisjonen. Burde vel heller kalt det salgstsunami. Her er det bare å påpeke at gepard overhodet ikke har peiling når han sier sånt tull.
Jaxxi
31.08.2018 kl 01:04 10221

På Q1 den 08Mai18 Angående FimaVacc blir det informert om dette:
Part 1 safety - Fullført
Part 2 er å finne rett dose - Fullført
Disse var fullført før 08.mai2018, og PW informerer at vi nå går inn og gjør en dybdeanalyse for å spesifikt karakterisere immunresponsen dvs. hvilke typer T-celler som blir aktivert samt responsrate.
Denne analysen avgjør om man skal gjøre en Part 3 optimaliserings del.
Dybdeanalysen tar tid, og man kan regne 1 dag pr. “pasient” å analysere sier PW.
Studiet bestod av 90 personer. dvs at en slik analyse vil ta 90 arbeidsdager å fullføre.
Den 08.sep vil dette være 5mnd. siden dette arbeidet skulle påbegynnes og man skulle tro at man hadde kommet frem til ett resultat til da.
Ser at ordlyden i posteren for FimaVacc fra Q1 til Q2 er forandret til : Initial data suggest enhancement of antigen specific T-cell response at tolerable doses, with earlier responses and higher response rates.

På Q1 bekrefter PW at vi vil få oppdateringer fra dybdeanalysen , men det blir da gjennom en publikasjon eller en presentasjon (high level) når disse dataene fra dybdeanalysen foreligger.
På Q2 idag kommer det frem at hvis de skal gjøre en Part 3 optimaliseringsdel innen FimaVacc så vil oxo denne være ferdig innen året er omme. De guider at de vil konkludere om en optimaliserings del er nødvendig nå i høst. Og det må da bety nå snart hvis de skal ha tid til å fullføre en eventuell optimaliserings del og ennå rekke å være ferdige inne utgangen av 2018…!

Utifra disse utsagnene så kan det for meg se ut som at vi innen rimelig kort tid vil kunne få data fra denne dybdeanalysen…!!!

Ett lite Gullkorn kom oxo på tampen av webcasten idag der PW sier:
2nd generation immuno terapies checkpoint inhibitors have very good results but not good response rates.
FimaVacc is a potential technology to enhance the effect and response rates of the checkpoint inhibitors aswell
Redigert 31.08.2018 kl 01:14 Du må logge inn for å svare
Kalleklovn
31.08.2018 kl 01:18 10191

Herlig oppsummert Jaxxi :)

Det er fra fimaVACC og NAc vi kan håpe på Big News mens vi venter på fimaChem.


Årsaken til kursfallet er hovedsakelig at mange allerede var fullt investert. Derfor måtte de selge noen aksjer for å få råd til å delta i emisjonen.
Jeg tror vi får en kraftig rekyl etter emisjonen, akkurat som ved forrige emisjon.
Som Per sier, den finansielle risikoen er borte.
Vi som kjenner selskapet vet at også resultatrisikoen er borte.

Jeg har heldigvis nok midler til å overtegne i emisjonen.
De som har solgt har ikke bare mistet aksjene. De har mistet tegningsretter også.
Det er dyrt å være fattig ?
HrDuck
31.08.2018 kl 09:11 9665

Enig i konklusjon om at mange er fullinvestert og dermed ikke kan tegne. Men tror ikke vi har sett mange salg fra det ennå. Tipper effekten blir større når tegningsrettene blir tildelt. Så bør de som eier her krysse fingrer og tær for at garantistene ikke får fanget fullt av aksjer de slett ikke har planlagt å få.
Polygon
31.08.2018 kl 09:12 9631

I tilfellet det ikke bare er de som bor i Andeby som ikke har fått med seg at det ER en stor utenlandsk aktør på vei inn i selskapet - etter at Per Walday har snakket en del om Nyenburghs rolle som garantist, så sier Jónas Einarsson følgende i siste radium podcast::

“Det er et veldig tydelig signal fra de. De gjør ikke dette for å tjene 3,5% av det garantibeløpet. Det er ikke et veldig stort beløp for et selskap som Nyenburgh. De gjøre det for å signalisere at de ønsker å bli en investor og en medier i PCI Biotech. Og så er det jo ganske vanlig at det blir en del tegningsretter til overs i en sånn emisjon, og det vil jo gi dem muligheten til å komme inn på dette stadiet. Og så blir det jo spennede å se da, hva de sitter igjen med etter dette, og om de fortsatt er interessert i å investere, hvis de ikke føler at de får nok i det. Men jeg er veldig enig med Per, de ser på så mange case, de bruker lang tid før de engasjerer seg i et selskap, og i dette tilfellet så var det denne måten den kunne engasjere seg i, for selskapet ønsker å kjøre emisjonen som en fortrinnsretts-emisjon.”

Det er sikkert en del som stusser over “fortsatt er interessert i å investere”, men det går altså på at det er uinteressant for et selskap som Nyenburgh å være en veldig liten aksjonær, så om de ikke klarer å kjøpe seg opp til noe som f.eks. kvalifiserer til en plass i styret, så er de ikke interessert.

Dette er så aksjonærvennlig som det går an å bli! Ledelsen har etter all sannsynlighet sagt nei til en invitasjon fra Nyenburgh om en rettet emisjon, men heller invitert dem til å garantere og plukke opp tegningsretter fra aksjonærer som ikke ønsker å være med.

I tegningsperioden kommer altså en ekstern investor som er mest bekymret for at det ikke blir MANGE NOK retter tilgjengelig for dem, så hvorfor noe finner på å selge nå, fremfor å vente til eks. rett er for meg en gåte.
Redigert 31.08.2018 kl 09:12 Du må logge inn for å svare

Det er så godt å beroligende å lese det du skriver her Polygon:)

Tror Trader Mafian fra Andeby får seg en smekk på fingrene fremover :)
HrDuck
31.08.2018 kl 09:20 9556

Så konklusjonen er at et "spesialist" fond mener det blir ekstra aksjer å få kjøpt i emisjonen? Hvordan i alle dager kan da så mange her anbefale å kjøpe aksjen her nære 40 kroner???
Lothian
31.08.2018 kl 09:21 9539

Det får vi absolutt håpe på...i form av en positiv melding fra PCIB...rett før eller midt under tegningsperioden :-)

Lothian.
Redigert 31.08.2018 kl 09:22 Du må logge inn for å svare
HrDuck
31.08.2018 kl 09:21 9511

Dersom man ikke vil/ kan tegne så bør man vel bare pøse ut aksjer på dagens kurser da?

He he, har du aksjer bør du selge dem fort som f... Herr Duck, mens de ennå har verdi :-)
Polygon
31.08.2018 kl 09:24 9446

@HrDuck
“Så konklusjonen er at et "spesialist" fond mener det blir ekstra aksjer å få kjøpt i emisjonen? Hvordan i alle dager kan da så mange her anbefale å kjøpe aksjen her nære 40 kroner???”

Eh, ja. Det er det som er en emisjon skjønner du - at det trykkes flere aksjer. Og i dette tilfellet må man kjøpe en tegningsrett først for å få lov til det. Og det blir nok en god del tegningsretter til salgs.
HrDuck
31.08.2018 kl 09:28 9403

Det er jo ikke det du skriver: " det er jo ganske vanlig at det blir en del tegningsretter til overs" siterer du. Det betyr altså at det forventes at man kan få kjøpt aksjer til 30 kroner uten å kjøpe tegningsretter.
Polygon
31.08.2018 kl 09:32 9370

@HrDuck

Nei, det betyr at det er en del eksisterende aksjonærer som ikke kommer til å ønske eller ha muligheten til å benytte seg av dem, og derfor ønsker å selge dem.
HrDuck
31.08.2018 kl 09:34 9349

Det er jo nettopp salgspresset jeg spår. Men ditt sitat betyr altså at de forventer å få kjøpt fra noen som "glemmer/ lar være" å tegne selv om de har retter.

Jeg spår kjøpepress HrDuck.
Om 1 måned har vi svaret :-)
Polygon
31.08.2018 kl 09:40 9284

@HrDuck

Noen ønsker å selge, andre ønsker å kjøpe - det er sånn et marked fungerer det skjønner du. Nei, sitatet betyr det jeg skrev i forrige innlegg. Overtegning er kun mulig dersom du har tegningsretter, og tildeling skjer forholdsmessig i forhold til det antallet man har. Det er snakk om 2-3%, eller mindre. Og *disse* aksjene stammer fra folk som glemmer/lar være å benytte seg av eller selge tegningsrettene.
HrDuck
31.08.2018 kl 09:43 9260

Stemmer det scoopfinder :) Jeg synes det er en naiv spådom, veldig konservativt kan man anta at minimum 20% av rettene ikke kan/ ønskes benyttet. Det betyr salg av aksjer for 72 mill eller mer basert avhengig av børskurs i pcib. Synes det er fryktelig dårlig odds å sette penger på nå, men som du sier: vi får se. Lykke til :)
Redigert 31.08.2018 kl 10:25 Du må logge inn for å svare

Godt oppsummert Polygon. Blir spennende å se hva som skjer under tegningsperioden. Jeg kommer til å overtegne og håper selvfølgelig det blir noen prosenter ekstra som sist.

Tror mange undervurderer det faktum at vi er fullfinansiert. Var selv med en periode i Bionor, men kom meg heldigvis ut før det ble helt krise der. Caset er uansett et godt eksempel på hva svake strategiske valg kan gjøre i denne bransjen selv om forskningsresultatene er bra. Finansiering er en minst like stor risiko og den er nå fjernet.
gepard1
31.08.2018 kl 09:44 9267

Det er synd vi maa slite med slike amatoerer som Hr. Duck som ikke er i naerheten av og vite hva som foregaar i PCIB;-)))

I tilfellet det ikke bare er de som bor i Andeby som ikke har fått med seg at det ER en stor utenlandsk aktør på vei inn i selskapet - etter at Per Walday har snakket en del om Nyenburghs rolle som garantist, så sier Jónas Einarsson følgende i siste radium podcast::

“Det er et veldig tydelig signal fra de. De gjør ikke dette for å tjene 3,5% av det garantibeløpet. Det er ikke et veldig stort beløp for et selskap som Nyenburgh. De gjøre det for å signalisere at de ønsker å bli en investor og en medier i PCI Biotech.

Og flere er paa vei inn i PCIB i foelge skribenter paa tekinvestor.

Hr. Duck, hold deg til Andeby du, for det er der du hoerer hjemme;-))) Snakk om aa dumme seg ut;-))
Redigert 31.08.2018 kl 09:44 Du må logge inn for å svare
Lothian
31.08.2018 kl 09:46 9249

Helt enig scoopfinder.

Her har PCIB tatt et steg videre og fjernet finansieringsrisikoen og er KLAR for PF2-det er ingenting som kan stoppe denne nå...og fremdeles med mulighet for AA.

Vi har også fått bekreftet at det blir dobbelt dose fimaCHEM i PF2...så i den siste uken har PCIB endelig bekreftet og fulgt opp meldingen fra den 20. desember 2017.

At vi ikkje er over 45 nå er en gåte, men det kommer...og slett ikkje umulig at vi kommer over ATH innen utgangen av 2018.

Lothian.
HrDuck
31.08.2018 kl 09:46 9238

@Polygon

Det kommer an på hvor stort antall som ikke blir tegnet. Du tar veldig lett på dette. Jeg føler meg ikke sikker på at kursen vil holde seg over 30 når det drar seg til mot slutten. Det er ikke det mest sannsynlige, men det bør ikke utelukkes. For øvrig så bruker du argumentet om at NYE skal kjøpe uten at du forstår hva som er ment i sitatet du baserer spådommen på.
HrDuck
31.08.2018 kl 09:49 9210

Gepard... Mulig du mener å vite noe om medisin/ forskning osv, men aksjemarked skjønner du lite av. Men for å gjøre det enkelt da. La oss tippe sluttkurs PCIB siste dag i emisjonen. Den som er lengst unna er den som har minst peiling?

Bare si ja, jeg gir deg fordelen av å presentere mitt tips først.
gepard1
31.08.2018 kl 09:49 9196

Naar fimaVacc resultatene blir lagt frem, vil hele verden samarbeide med PCIB. En kursekslposjon kan komme mye raskere enn man tror. En klinisk avtale med vaar topp 10 partner med upfront payment paa toppen av dette, vil bli kronen paa verket.

Dette kan materalisere seg naar som helst, saa man kan fort bli straffet ved og emisjonsspekulere for mye. Farlig sjanse og ta. Det er langt fra sikkert at vi maa vente til desember foer dette presenteres.
Redigert 31.08.2018 kl 09:53 Du må logge inn for å svare
HrDuck
31.08.2018 kl 09:52 9165

@Gepard

Mitt tips er 32 kroner og jeg tipper at man får kjøpt tegningsretter til 1 krone. Hva tipper du gepard?

Jeg blir sittende og ser hva som skjer. Satser på at de reddeste og fattigste allerede har solgt. Får jeg ikke noe for tegningsrettene vil jeg vurdere å tegne meg. Men jeg tror det ligger noe bak den litt hastige emisjonen. Tror det vil komme nyheter.
Flaxx
31.08.2018 kl 10:00 9122

@HrDuck
At NYE er interessert er tydelig.
Siden NYE ikke får noen aksjer ved fulltegning ... da er det rimelig sikkert at NYE vil sikre seg tegningsretter hvis kursbildet tilsier det.
HrDuck
31.08.2018 kl 10:10 9086

Det har du overhodet ikke grunnlag for å si flaxx, men du er unnskyldt siden dere sitter å spår og så bruker hverandre som argument. Dere gjør en klassisk feil og forstår ikke/ feilvurderer dynamikken i en større fortrinnsrettemisjon. I realiteten skal det selges aksjer for et svært betydelig beløp de neste ukene, men dere nekter å ta dette faktum inn over dere.

Men tippekonkurransen er åpen for de som vil. Tipp sluttkurs siste dag emisjon. Lykke til alle mann :)
Korsar
31.08.2018 kl 10:20 9049

scoopfinder,
du utviser manglende risikoforståelse og dårlig timing når du her på tråden skriver at "Vi som kjenner selskapet vet at også resultatrisikoen er borte".
Sånt er jo bare sludder, og du vet omtrent like mye om dette som bestemora mi.
I tillegg forstår jeg at du har klynget deg til aksjen mens den har falt sterkt. Ser ut som du kjører kopi på ditt NANO-eventyr?
30. juli skrev jeg (som du i flere innlegg anser som en skolelev uten erfaring) at "risikoen for en korreksjon tilbake etter det som kan tolkes som et prematurt oppgangsrally i vinter kan slå ut når som helst." Og "når som helst" var helt korrekt (der også): Siden da har aksjen falt nesten 30%.

Hehe, som "uerfaren skoleelev" synes jeg faktisk at jeg kommer ut på solsiden ifht. din inkompetente haussing også av PCIB i lang tid.
Det var det jeg hadde tenkt å kommentere om dette, jeg har mine egne planer også for PCIB :-)
Redigert 31.08.2018 kl 10:22 Du må logge inn for å svare
HrDuck
31.08.2018 kl 10:23 8989

Siden du først er innom Korsar, så kan jo du dra i gang litt tipping. Tipp sluttkurs siste dag i emisjonen :)
Korsar
31.08.2018 kl 10:28 8962

HrDuck,
som donaldist vet du nok at jeg ikke opererer som heldige Anton med tilfeldig flaks, men derimot med "kvalifiserte estimater". Det er saker det, se!
Og jeg har helt klare ideer om det du spør om. Men nå må scoopfinder først få rase ut sin sårede stolthet over å ha blitt tatt med haussebuksa rundt anklene atter en gang :-)

Redigert 31.08.2018 kl 10:29 Du må logge inn for å svare
HrDuck
31.08.2018 kl 10:33 8918

nåhh en liten tippekonkurranse gjør nok ingen skade. Og med emisjonen så har man mulighet til å komme med kvalifiserte tips også på kort sikt. Men som vanlig er det jo ingen garanti for at man treffer :)

Alltid vanskelig å spå kurs,men jeg tipper at kursen stabiliserer seg i intervallet 40-50 etter handel av tegningsretter er ferdig. Altså ila en uke etter dette. Dette på bakgrunn av at når markedet skjønner at det ikke blir "kastet ut billige aksjer" etter emisjonsperioden så vil kursen reagere opp. Her må man vurdere caset som regulatoriske myndigheter FDA og EMA har gjort. Pf2 med interim avlesning med mulighet for AA, fullfinansiert, flere samarbeidspartnere, sterke kliniske data og en kruttsterk pipeline. Data/nyheter fra Chem, Vacc og Nac kommer også ila kort tid.

Jeg overtegner og synes som flere at det er en gåte at flere ikke har fått øynene opp for dette caset. Selv om kursen har gått en del ned, sover jeg veldig godt om natten. Gleder meg til fortsettelsen