Kan Alunorte bli en juvel?


Ifølge enkelte kilder er det iferd med å bli en "tight supply" av alumina, ett av råstoffene til aluminiumsproduksjon. Noe Alunorte produserer. En vil ja da tro at veksten i aluminiumsproduksjonen vil avta om en ikke får høyere priser på aluminiumen.Mulig også bli redusert om økte kostnader fører til underskudd for aluminiumsprodusentene Kan bli bra både for Alunorte og Norsk Hydro. Kursmål 75 kroner.
Rockall
16.05.2020 kl 17:05 1475

Alu er gull, og NHY har balletak på hele kjeden.

Kan fort skje om fem års tid ja, nhy har gjort firmaet enestående med tanke på kvalitet og pris

Satser på store leveranser til skips og cruise bransjen fremover

Hydro skal levere aluminium til nye kystruteskip - Skipsrevyen.no
https://www.skipsrevyen.no/article/hydro-skal-levere-aluminium-til-nye-kystruteskip/
Redigert 16.05.2020 kl 18:05 Du må logge inn for å svare
nucleus
16.05.2020 kl 19:37 1308

Tror også på mere drikkebokser i aluminium, så bilindustrien. Drikkebokser i tynnere aluminium folie, så bokser med mere volym. Bilindustrien får økt behov av aluminium, til elbiler, hybrid biler. Lavere vekt blir prioritert. Noe Norsk Hydro skriver om selve på årsrapporten for år 2019. Nye satsingsområder.
mariner
16.05.2020 kl 21:55 1171

Aluminium er fremtiden, men det er opp til Hydro og vise verden hva det kan brukes til, her har de ikke vært gode nok.

Ikke helt enig med deg der. Hvis du sjekker hjemmesiden ble iallefall jeg litt imponert.

Hydro.com
https://www.hydro.com/en-NO

Står at vi omgis av aluminium i det daglige, stort sett overalt. Industrien tar mer i bruk aluminium på store bygningsfasader. Bilindustrien leverer de til store selskaper og alle vet at dette vil øke stort fremover med el og hydrogen kjøretøy.

Nå går det visst noe alumina til stålindustrien også, som jo har en enorm kapasitet (og overkapasitet). Begynner den å dra seg til så kan det bli mangel på mange mineraler. Bør vel ta en korreksjon her. Alumina er også en en del av innholdet i jernmalmen (trur eg)
Redigert 17.05.2020 kl 09:08 Du må logge inn for å svare

Først, før noe av dette inntreffer, så kan man ikke utelukke en stor korreksjon og/eller et krakk i aksjemarkedet. Det vil ubønnhørlig sende NHY kursen langt nedover, selv fra dagens nivå. I en annen verden, sett bort fra Corona, kommende Q2 resultater, konkurser, arbeidsledighet vi ikke har sett maken til i moderne tid osv, så ville NHY på dagens kurs vært uhyre fristende.....
men sånn er det nok ikke helt i øyeblikket, desverre

Du må faktisk kunne tenke tanken at industrien skal tilbake der den var før Corona. Da er 22 kr billig. NHY har gode tider foran seg i ett stadig grønnere samfunn

Merkelig at når industrien åpner mer og mer opp og bil industrien begynner smått igjen at aksjen skal falle mer... Tror nok vi har sett bunnen i hydro, la oss vere realistiske, men kommer det ny stening av land igjen , da vet ingen ka som skjer, men foreløpig e det lov vere litt optimistisk
Rockall
17.05.2020 kl 19:44 486

Det kan muligens komme et prissystem der «grønn alu» blir premiert, som i så fall vil bli en ytterligere fordel for NHY, som uansett er der for å plukke opp endringer i tida. Et lite eksempel her:

https://www.google.no/amp/s/mobile.reuters.com/article/amp/idUSKBN1Z91D6

Flere juveler i juvelen, tror jeg.
Redigert 17.05.2020 kl 19:46 Du må logge inn for å svare

Jeg er først og fremst bekymret for resultatene fremover, Q2 i de fleste selskaper blir hinsides elendig, men videre også, hvilke selskap forsvinner, hvor mange blir arbeidsledige worldwide, og hva skjer om det blir et tilbakefall og ytterligere nedstenging? Hjelpepakkene vil fordunste som dugg for solen etter hvert som de fortsatt eventuelt vil komme. Det er naturligvis her en ytterligere sterk nedside vil kunne oppstå. Går alt på skinner nå, og videre fremover, så vil nok dette være en glimrende investering.
Redigert 17.05.2020 kl 19:51 Du må logge inn for å svare

Dhydro har heldigvis gjort en avtale på 65 prosent til 1650 USD i andre kvartal , men ja ser tanke gangen din, men Norge har og søksmål mot USA på grunn av toll mot aluminium og de er ikke de eneste, hva skjer hvis de vinner 🙏🤗