Vikingen
16.05.2020 kl 23:13 7532

Vi må håbe regeringen læser samme avis 😊
easygo
17.05.2020 kl 00:02 7437

Meget interessant.
Artikkelen ble for øvrig også nevnt i forum innlegg av «Sveinung» i en annen QEC tråd forrige natt.
Det som kommer fram i artikkelen er Binnion selvfølgelig godt informert om og oppmerksom på.
Synes uttalelsene i QECs melding 4. mai og også kvartalsrapporten 12. mai er ganske optimistiske med hensyn til å få til gassutvinning i Quebec:

Questerre updates operations (May 04, 2020):
Mr. Binnion added, “With the Government of Quebec actively seeking projects to contribute to the recovery and improve their self-sufficiency and independence, we are optimistic about the long-term value of our assets, particularly Quebec. Our Clean Tech Energy project can create significant benefits, both economic and environmental. We look forward to discussing these benefits with local communities and the government when the shutdown is lifted.”

Questerre reports first quarter 2020 results (May 12, 2020):
He added, “We are now more optimistic about our Clean Tech Energy project. The pandemic has stressed the importance of supply chains and self-sufficiency in Quebec. As the Government seeks projects to improve their independence and stimulate economic growth, we think the timing for our project could be getting much better.”

God 17. Mai !
easygo
Pete09
17.05.2020 kl 13:40 7037

Nu varer det ikke længe før QEC-vagthunden Pick-up kommer med alt mulig ævl om vandkraft og andet bavl 🤣🕺🏻
6710
17.05.2020 kl 14:14 6986

Når det bliver et sikkerhedsspørgsmål, bliver det topprotieret. Det kan betyde at vejen til mål KAN blive en genvej, vi ser.
Flere og flere tænker nu i geografisk selvforsyning i forskellige segmenter.
Måske har QEC været fremsynet uden at helt at være klar over hvorfor. Fx IKKE top inv i Montney m.fl... TOP Inv i Clean Tech Energy project...

Havde man fx top inv i Montney, ville QEC muligvis synke til bunds... Heldig for vi, som sidder i båden, at vi har styring og sidder tørt....:o)

Tillykke med dagen, Norske venner...:o)
Redigert 17.05.2020 kl 14:18 Du må logge inn for å svare
Pete09
17.05.2020 kl 15:30 6814

Carlsen73, du har helt ret 😎
1013
17.05.2020 kl 16:44 6746

Fantastisk nyhed mon ikke vi åbner i 10 kr. i morgen.
Vikingen
17.05.2020 kl 19:17 6574

Jeg regner med at det ikke er seriøst 😊
Vi skal have nogle klare tegn fra regeringen - men det er som om de ikke tør melde kulør.
Vikingen
18.05.2020 kl 11:54 6098

Det er godt nok en kedelig periode vi er inde i.
Men som skrevet før, så tror jeg kun Quebec kan ændre på dette - både positivt og negativt.

Hvad tror folk - skal man acceptere nederlaget og sælge eller skal man have endnu mere tålmodighed?

Hvis folk sælger, så er det da først, at kursen kollapser. Man kan jo spørge, hvad der er af alternativer til QEC i disse krisetider. Bevares! Der er da eksempler på aktier, der har gjort det godt de seneste måneder. Men alt er forbundet med stor usikkerhed.

Jeg er langsiktig da jeg tror at de kan få ut noe av verdiene i Quebeq på den ene eller den andre måten. Nå opplever jeg at nedsiden er begrenset, og at oppsiden er svært stor. Det kan ta tid så en må være villig til å sitte med investering. Om en vil ut så er det alltids muligheter på juleralliet :D
Vikingen
18.05.2020 kl 14:35 5802

Jeg håber bestemt du kan finde andre aktier der er mere spændende end QEC pt. :-)

Det kan jeg bestemt.
Men aktier er svært forudsigelige. Du kan gå med på en hype, men pludselig brister ballonen, og så falder den som en sten.
Nsxnsx
18.05.2020 kl 19:24 5421

Oljepris 100% opp siden bunn er jo heller ikle så dumt 👍😉
Nsxnsx
20.05.2020 kl 15:56 4771

Har gått altfor lite etter en dobbling i oljeprisen. Kommer til å rykke godt når det gåt opp for markedet.

Burde stått i minst 1.2,- nå

Qec er og blir en taperaksje, til dere som sitter nå har vel et stort tap men jeg har advart dere siden den lå rundt 6-8kr.... tviler på at den den går over 1kr igjen...mitt forrige kursmål på 1,20, som dere ikke trodde ville skje, drømmer nok om den kursen i dag ;))
Yzf R1
20.05.2020 kl 18:35 4593

Borgerkomiteer bekymret for gjenopptakelse av gass- og oljeleting i St. Lawrence Valley
RVHQ kommunikasjon 2020-05-20 Kommentarer stengtpå borgerkomiteer bekymret for gjenopptakelse av gass- og oljeleting i St. Lawrence Valley
DeleDel på FacebookTweet om dette på Twitter
Citizens of Lanaudière uttrykker bekymring for varamedlemmer.

Innbyggerne, medlemmer av de forskjellige Lanaudière Hydrocarbons Vigilance Committee, ber sine provinsielle varamedlemmer om avklaring om mulig gjenopptakelse av gass- og oljeleting i St. Lawrence Valley.

De uttrykker sin bekymring etter ansettelsen av Caquist-regjeringen, i desember 2019, av Alain Sans Cartier, tidligere direktør i Questerre, som assisterende generalsekretær for eksekutivrådet for regjeringen i Quebec.

Husk at Questerre Energy Corp. (Questerre), et Alberta-selskap, har flertallet av lisenser for olje og gass i St-Laurent-dalen mellom St-Hyacinthe og Lévis. Den retter seg mot kjelleren i Saint-Laurent-dalen, rik på skifer. Men denne regionen er tett befolket og den mest gunstige for landbruket i provinsen. Administrerende direktør, Michael Binnion, som er kjent for sin klimaskepsis, har allerede sagt at han ønsker å grave 10.000 brønner mellom Montreal og Quebec.

I juni 2018, som svar på press fra kommunale tjenestemenn og innbyggere, vedtok Couillard-regjeringen, under hydrokarbonsloven, forskrifter som forbyr brudd i skiferen i St. Lawrence Valley samt, bortsett fra autorisasjon fra ministeren, i innsjøer og elver. Fire måneder senere, i oktober, lanserte Questerre søksmål mot Quebec-regjeringen som ba om kansellering av regelverket som forhindret den i å fortsette sine hydrauliske bruddprosjekter i St. Lawrence Valley

I april 2019 kunngjorde Questerre en suspensjon av sin rettslige handling, og siden den gang har diskusjonene mellom selskapet og Quebec-regjeringen fortsatt bak lukkede dører. Deretter, i desember 2019, ansette Caquist-regjeringen Alain Sans Cartier , tidligere direktør i Questerre, som assisterende generalsekretær i Executive Council for Quebec Government.

Disse nylige hendelsene fører til at vi tror at Quebec-regjeringen mangler åpenhet når det gjelder utvinning av skifergass. Statsminister Legault har sagt at det ikke vil være noen utvikling av skifergass før sosial akseptbarhet er oppfylt, men regjeringen hans stenger ikke endelig for denne aktiviteten.

Hvorfor ble Alain Sans Cartier ansatt, og hva er hans virkelige rolle i utøvelsesrådet for regjeringen i Quebec? Gitt behovet for å bekjempe klimaendringene, hva er regjeringen i Quebecs stilling til utviklingen av hydrokarboner i Quebec? Vi vil gjerne ha klare svar på disse spørsmålene.

Vi lurer på om Questerre og regjeringen i Quebec samarbeider for å utnytte motsetninger mellom regelverket under myndighet av Miljøverndepartementet og bekjempelse av klimaendringer (MELCC) og de som er under kontroll av departementet for energi og naturressurser. (Mern). Dette gjelder for eksempel skilleavstandene mellom brønner og vannkilder, som er større i forskriften under MERN. Det er også at forskriften under sistnevnte inneholder forbud mot bruk av hydraulisk brudd, forbud som ikke finnes i forskriften til MELCC. Som et resultat er St. Lawrence Valley og innsjøene og elvene bedre beskyttet av forskrifter under myndighet av MERN. Hvilke regler vil råde for utvikling av skifergass? Til tross for flere oppfordringer fra kommuner og innbyggere om å harmonisere dette regelverket, har regjeringen ikke gjort noe i denne forbindelse.

Forbereder Questerre, i samarbeid med Legault-regjeringen, bakken for hva som vil skje i tilfelle Questerre innhenter fra domstolene annullering av regelverket under MERN? Kan det være at Quebec-territoriet bare er beskyttet av svekket regelverk? Vil feltet åpne seg før Questerre, som lenge har ønsket at vi skal tro på ren gass .

I denne tiden av kamp mot COVID-19 berømmer regjeringen til François Legault sin åpenhet. Hvorfor er det ikke så gjennomsiktig i skifergassspørsmålet? Klimakrisen er en realitet, som pandemien gjør enda tydeligere. Hvis Quebec-regjeringen fortsetter å støtte olje og gass i stedet for å gå mot den nødvendige energiovergangen, vil innbyggerne være transparente og fortsette å si nei til utnyttelse av fossile hydrokarboner i Quebec.

Guy Boudreau, CVH Lavaltrie-medlem

For Lanaudière-hydrokarbonvaktsutvalg (CVH)
Pete09
20.05.2020 kl 22:14 4422

Selvfølgelig bliver der åbnet op for udvinding af gas i Quebec. Det er bare et spørgsmål om tid før regeringen trenger kapital efter Coronakrisen og værdierne i bakken er alt for store til de ikke vil udnytte denne gyldne mulighed.
Redigert 21.05.2020 kl 08:01 Du må logge inn for å svare
Mulla3
22.05.2020 kl 22:15 3935

Og her har alle gitt opp.
Det skal avholdes gravøl 9 juni.
Ser at aksjen stiger i kanada, men de bærer nok vann til en dø hest.
Personlig hadde jeg tro på aksjen, men slik det ser ut nå er det ingen som klarer å grave frem noe positivt. Så da for vi se på mandag om det kommer noe som forteller hvorfor aksjen stiger oss det ridende politi.

Hvad er det lige, der sker den 9. juni?

I øvrigt interessant at en udtalelse som denne falder i kølvandet på en dag, hvor aktien - trods rødt indeks - stiger hele 2,44 %.
easygo
22.05.2020 kl 23:08 3832

9. juni er generalforsamling

easygo
Vikingen
24.05.2020 kl 22:16 3273

Nogen der ved mere omkring det her - gik det i stå pga. corona?

https://www.google.dk/amp/s/www.cbc.ca/amp/1.5473111
Pick Up
25.05.2020 kl 12:29 2901

Siden ingen svarer deg, kanskje jeg kan hjelpe?
https://oglinks.news/chevron/news/warren-buffett-reportedly-pulls-lng-project-quebec-due-challenges


Warren Buffett reportedly pulls out of LNG project in Quebec due to 'challenges' in Canada

 Mar 05, 2020 Financial Post

ShareFacebookTwitterLinkedInEmailCopy LinkPrint

GNL Quebec, which was spearheading the project, confirmed it had lost a major potential investor in the $9-billion Energie Saguenay project

CALGARY — Warren Buffett, one of the world’s most influential investors, has reportedly pulled out of a planned investment in a liquefied natural gas project in Quebec, dealing another blow to Canada’s resource industry that has already seen an exodus of capital.

GNL Quebec, which was spearheading the project, confirmed Thursday it had lost a major potential investor in the $9-billion Energie Saguenay project, which would export Western Canadian natural gas from a proposed facility in Saguenay, Que.

“This was a major private investor who left at the last minute,” GNL Quebec spokesperson Stephanie Fortin said in an interview.

She declined to provide the name of the investor or confirm the identity, but Montreal-based La Presse reported Thursday that it was Berkshire Hathaway Inc., citing unnamed sources.

“The reason is the recent challenge in the Canadian political context,” Fortin said.

Berkshire Hathaway did not respond to a request for comment.

Warren Buffett is the fourth richest man in the world with an estimated wealth of $85.7 billion in wealth, who built Berkshire Hathaway into a $508-billion conglomerate over the past few decades.

He is considered among the world’s most strategic investors and other institutions often take their investment cues from the 89-year-old ‘Oracle of Omaha.’

Canada’s resource sector has been the subject of intense security and regulatory delays that has seen other international companies such as Chevron Corp. and Total ASA sell majority of their assets in the country.

Earlier this month, Teck Resources Ltd. withdrew its application for the $20-billion Frontier oilsands mine project, citing regulatory delays and clash within Canada about climate change and resource development.

In recent weeks, rail blockades and protests have also snarled major infrastructure in Canada, disrupting port shipments and stalling the delivery of grains and other commodities across the country, creating an uncertain business environment in the country.

“This, without hearing directly from Berkshire Hathaway, would be similar to what we’ve heard from other institutional investors,” said Jeremy McCrea, analyst with Raymond James.

McCrea said the exodus of investors from the Canadian energy industry is evident from the dramatic, roughly 80 per cent decline in share prices of domestic players.

Redigert 25.05.2020 kl 12:41 Du må logge inn for å svare
Vikingen
25.05.2020 kl 15:14 2738

Det er selvfølgelig ikke positivt at folk trækker støtten til projekter i Quebec - men jeg er egentlig mest optaget af hvordan regeringen reagere efter Corona.
Beholder de deres syn på gas - så tror jeg at jeg trækker mig fra QEC.

Jeg har stadigvæk et lille håb om ændringer i holdningen - men mit håb er lille :-)

Dere vet vel at når gåsa er vingeklippet, så vil den aldri igjen kunne fly ! Dere må vel snart se at dette selskapet snart er historie ! Ligger rundt ATL og har gjort det lenge og kommer ikke til å reise seg igjen ! Heldigvis så et vi kvitt de mest useriøse hausera...elly/danm osv osv
Vikingen
25.05.2020 kl 15:49 2653

Tak for dit altid positive livssyn - fantastisk at følge dine velbegrundede indlæg :-)

er vel snart tid igjen for den kanadiske gåsa binna å svømme over atlanteren til det forjette nisseland for å "tigge" om mat vha pirato :-)

eller har gåsa ikke råd til reisen lengre? billigere å bare kjøre en videokonferanse ola dunk er sikkert med på enda en ny kronerulling LOL


Jeg er realist og har hatt rett ang Qec så langt, hvis det plager deg så kan du vel blokkere meg.
Vikingen
25.05.2020 kl 16:33 2537

Du tror simpelthen at jeg er ironisk - hvorfor dog det???

Nej , hvorfor mon....:-) :-)
Pick Up
25.05.2020 kl 22:01 2188

Folk?
Vi snakker om verdens 4. rikeste mann. Warren Buffett. En levende investorlegende.

"He is considered among the world’s most strategic investors and other institutions often take their investment cues from the 89-year-old ‘Oracle of Omaha"

Men hvorfor i all verden skulle regjeringen forandre sitt syn på utvinning av skifergass på grunn av korona? Korona har fått prisen til å stupe, og fossil energi er blitt dårlig business. Legault kan gni seg i henda over den billige energien han får fra Alberta mens han elektrifiserer Quebec og gjør provinsen gradvis uavhengig av forurensende fossil energi i henhold til vedtatte 2030 Quebec Energy Policy.

Redigert 27.05.2020 kl 07:22 Du må logge inn for å svare
Pete09
25.05.2020 kl 23:00 2083

Hvad skal du egentlig få dagen til at gå med, hvis QEC-trådene forsvinder? 🤔 så kan du ikke komme med dine daglige tilfældige gætterier om noget du ikke har en hylende forstand på 🤣👍
Yzf R1
27.05.2020 kl 06:33 1612


Offentlige høringer på GNL Québec online?

LNG-transportørene vil krysse den eneste marine parken i Quebec, opprettet for å beskytte habitatet til St. Lawrence beluga.
Foto: GREMM LNG-transportørene vil krysse den eneste marine parken i Quebec, opprettet for å beskytte habitatet til St. Lawrence beluga.
Alexandre Shields
26. mai 2020
Miljø
Offentlige høringer om det største industriprosjektet i Quebecs historie kunne godt bare holdes på nettet. Miljøminister Benoit Charette har nettopp gitt mandat til BAPE for en gjennomgang av eksportprosjektet Énergie Saguenay for naturgass, av GNL Québec. På grunn av COVID-19-pandemien, vil imidlertid organisasjonen måtte tilpasse sine måter å gjøre ting på "for å respektere de gjeldende sosiale distansetiltakene".

Spesialenheten for offentlige høringer på miljøet (BAPE) kunngjorde tirsdag morgen at det har mottatt det offentlige høringsmandatet for megaprosjektet til kondensasjonsanlegg for naturgass og den foreslåtte havterminalen eksport av flytende naturgass. Prosjektet er verdsatt til mer enn 10 milliarder dollar .

"Tatt i betraktning den nåværende situasjonen rundt COVID-19 og de spesifikke tiltak som gjelder, ber ministeren BAPE om å utføre dette mandatet ved å tilpasse sin praksis til å overholde de gjeldende sosiale distansetiltakene", spesifiserer organisasjonen, hvis mandat må begynne 14. september.


I pressemeldingen som ble offentliggjort tirsdag morgen, spesifiserer BAPE ikke hvordan de offentlige høringer finner sted, som har som mål å gi rett til innbyggerne til å uttrykke sin mening om et prosjekt, for eksempel ved å presentere en kort for kommisjonærene som dirigere høringer.

"For dette mandatet, som for alle andre mottatt nylig, ber ministeren oss ta hensyn til den spesifikke konteksten som COVID-19 pålegger, og som vi vil gjøre. Det er kommisjonærene som bestemmer formen for arbeidet sitt. Det sier seg selv at beslutningene deres blir tatt basert på utviklingen i situasjonen, ”sa BAPE-talsperson Pierre Turgeon på e-post.

Allerede imidlertid har BAPE bestemt seg for å velge helt virtuelle høringer for et prosjekt for å utvide et forurenset grunnstoppfelt som ligger i Mascouche. Alt tyder på at den samme formelen som er tilgjengelig på nettet, vil være den som er valgt for Quebec trikkeprosjekt.

Tusenvis av sider

BAPE spesifiserte tirsdag ganske enkelt tirsdag at kommisjonærene vil bli utnevnt "til riktig tid" og at kommisjonen deretter vil etablere "arbeidsplanen, tidspunktet for folkemøtene og de deltakelsesprosedyrer som vil gjelde". Alle disse detaljene vil bli kunngjort i august, sa organisasjonen.

I mellomtiden legger BAPE til at "dokumentasjonen" om prosjektet kan konsulteres "i elektronisk versjon" . Den eneste konsekvensstudien av GNL Quebec er på totalt 3568 sider. I tillegg til dette er utvekslinger med avdelingene, som totalt er 1335 sider. Det 108-siders sammendraget av konsekvensundersøkelsen er også tilgjengelig.

To kommisjonærer ble ledet av BAPE-undersøkelseskommisjonen, som ble kansellert i mars i kjølvannet av tiltakene som ble satt i verk for å dempe pandemien . De skulle sende inn sin rapport og anbefalinger til Legault-regjeringen senest 15. juli. Høringene skulle bare avholdes i Saguenay - Lac-St-Jean .

Diskriminerende scenario?

Muligheten for at BAPE er begrenset til virtuelle høringer reiser problemer med tilgjengeligheten, ifølge generaldirektør for Nature Quebec, Alice-Anne Simard. “Tilgang til digital er ikke innenfor alles rekkevidde. Det er åpenbart at en virtuell offentlig konsultasjon i stor grad vil være til ulempe for de fattigste og eldste, aboriginalsamfunnene, så vel som folk som bor i avsidesliggende regioner. Vi ber BAPE gjøre alt for å tilby de som ønsker det, muligheten til å stille spørsmål, komme med kommentarer og uttrykke bekymringer. "

Det samme gjør Centre québécois du droit de l'Environnement. "Etter vår mening bør virtuelle økter bare finne sted hvis det er påvist at intet annet sikkerhetsalternativ var mulig, spesielt for kontroversielle prosjekter som denne," argumenterte hans daglig leder, Geneviève Paul.

"Vi mener at BAPE bør ta alle nødvendige tiltak for å fremme, i samsvar med reglene for distansering som gjelder, direkte deltakelse fra publikum og spesielt av mennesker som er mindre tilknyttet. […] Tatt i betraktning det spesielt store antall mennesker som er interessert i prosjektet, kan organisering av fysiske økter i forskjellige regioner i Quebec bidra til å redusere antall økter og oppmuntre til bedre offentlig deltakelse, ”sa han. legger hun til.

Kan BAPE holde offentlige høringer personlig, men forskjellige regioner i Quebec, for å lette overholdelsen av reglene for sosial distansering for innbyggerne som vil delta? - Alt evalueres for tiden, sier Turgeon, en talsperson for organisasjonen. Ingenting er utelukket i samsvar med BAPE forretningsorden og med hensyn til å sikre forsvarlig styring av offentlige finanser. "

"Målet vårt er alltid det samme: at flest mulig mennesker kan skaffe seg informasjon, stille spørsmål og uttrykke seg om mandatene som er betrodd," la han til.

På GNL Québec sier vi at vi er klare til å ta del i prosessen som vil bli valgt av BAPE. ”Vi vil samarbeide og forberede oss i henhold til prosedyrene for å delta i BAPE effektivt. Vi vil være klare til å levere et solid BAPE opp til vilkårene som er satt av myndighetene og frem til prosjektet, ”argumenterte seniordirektøren, samfunnsrelasjoner og samfunnsrelasjoner, Stéphanie Fortin.

stakes

GNL Quebecs Énergie Saguenay-prosjekt gir debatt i Saguenay , men det reiser også ulike miljøspørsmål. Årlig utslipp av klimagasser fra dette Alberta-eksportprosjektet for naturgass forventes å nå cirka 8,5 millioner tonn klimagasser hvert år, tilsvarende å legge til 3,4 millioner av biler på veiene til Canada.

Vitenskapelige råd fra eksperter fra regjeringen i Quebec og den føderale regjeringen har også fremhevet potensielle risikoer for utvinning av St. Lawrence beluga, på grunn av virkningene av kommersiell maritim navigasjon knyttet til prosjektet. LNG-transportører vil seile midt i hjertet av Quebecs eneste marinepark.

Når det gjelder det 750 kilometer lange gassledningsprosjektet som skal levere LNG Quebec-anlegget, er konsekvensundersøkelsen fortsatt under utarbeidelse. Prosjektet vil bli undersøkt av en kommisjon som består av den føderale regjeringen og Quebec, men på en dato som ennå ikke er kjent. Beslutningen om å autorisere bygging av rørledningen hviler bare på den føderale regjeringen, siden rørledningen må krysse territoriet til to provinser.

CAQ-støtte

Legault-regjeringen, som har forsvart LNG Quebec-prosjektet ved å ta opp argumentene fra promotørene, er også åpne for ideen om å gi økonomisk støtte til gassrørledningsprosjektet , men også for dem fra flytende anlegg og marin terminal.

"Saguenay Energy-prosjektet representerer et stort økonomisk prosjekt for Quebec og regionen Saguenay - Lac-Saint-Jean," svarte nylig til Le Devoir, kontoret til økonomi- og innovasjonsministeren, Pierre Fitzgibbon.

"Med støtte fra andre investorer kan myndighetene være åpne for å delta i finansieringen av mulighetsstudier basert på den meget betydningsfulle økonomiske effekten av prosjektet for de involverte samfunnene og for hele Quebec," sa påpekte også kommunikasjonsdirektøren, Mathieu St-Amand. Quebec gjentar imidlertid at "før regjeringen blir involvert i full finansiering av et prosjekt med flere milliarder dollar, vil regjeringen vente på de komplette miljøstudiene og fortsette å følge selskapets sosiale akseptable prosess".

I mars fikk vi vite at hele Alberta-eksportprosjektet for naturgass, ledet av GNL Québec Limited Partnership, hadde mistet en stor investor , et investeringsfond ledet av Warren Buffett, som skulle sprøyt ikke mindre enn fire milliarder dollar i prosjektet. Gazoduq og GNL Québec sørger imidlertid for at prosjektet deres alltid er interessant for investorer, i en sammenheng med energiovergang.

Les også
Flytende naturgass ville bli eksportert av LNG-transportører ved bruk av Saguenay og St. Lawrence.
Énergie Saguenay: LNG Quebec-prosjektet vil produsere mer enn 7 millioner tonn klimagass
Selskapet publiserer konsekvensundersøkelsen av kondensasjonsanlegget for naturgass.

21. februar 2019
I følge Fisheries and Oceans Canada, er kvinner og unge beluger de mest utsatte for økningen i støyforurensning generert av sjøtrafikk.
GNL Québec vurderte feil påvirkningene på belugaen
Forslagsstilleren blir beordret til å studere andre steder hvor den naturlige gassterminalen skal installeres.

3. september 2019
Skipene som eksporterer flytende naturgass via Saguenay vil være dobbelt så store som denne bulkskipet, fotografert ved munningen av fjorden.
Gazoduq søker Legault-regjeringens bistand til LNG Quebec-prosjektet
Selskapet må bygge rørledningen på 4,5 milliarder dollar som skal levere LNG Quebec-anlegget.
Pick Up
27.05.2020 kl 20:16 1163

Det er bad luck for Alberta at selveste Warren Buffett under tøffe rådende omstendigheter har valgt å trekke seg ut. Oljeprovinsen Alberta er nedsyltet i problemer som det er. Men for Quebec innebærer dette at gassen som er bestilt fra Alberta, må fraktes som den hittil har vært gjort. Legault kan fortsatt gni seg i henda over den billige energien han får fra Alberta mens han elektrifiserer Quebec og gjør provinsen gradvis uavhengig av forurensende fossil energi i henhold til vedtatte 2030 Quebec Energy Policy.
Redigert 28.05.2020 kl 08:32 Du må logge inn for å svare
ak78
28.05.2020 kl 11:14 836

Kan late til at ting nå endelig ser ut til å løsne ofr QEC i Quebec? Kan vi regne med en pilot i løpet av 2020 hvor de får bevist sin null slipp teknologi?

Når vi ser denne artikkelen
https://www.iedm.org/energy-in-quebec-can-we-electrify-the-entire-economy/

i sammenheng med denne:
https://nationalpost.com/news/canada/legault-announces-plan-to-electrify-quebecs-economy-reduce-oil-consumption

Og ser det hele i lys av dette:
https://www.journaldequebec.com/2020/05/26/projet-denergie-saguenay-debut-des-audiences-du-bape-le-14-septembre

Så vil kanskje 2020 bli året hvor mange av oss vil smile ekstra godt når vi logger inn i nettbanken :-)
Nsxnsx
28.05.2020 kl 11:28 807

JA her blir det mye glede..... flotte linker :)

Jeg håber du får ret - for lige pt. er der ikke så meget at smile over 😊
QEC er gået helt i stå omkring 0,80,- og det er desværre ikke det jeg købte mine aktier til...... 😊
tuja
28.05.2020 kl 11:51 746

Ja, det kan se ut som muligheten til clean tech kan slå igjennom. Håpet lever.

:)
ak78
28.05.2020 kl 11:52 734

Bare å lukke øynene å ske på at tap eller gevinst ikke er en realitet før det faktisk blir realisert